![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Lonicera
Etkinlikte paylaşacağım tohumlar 1- Sarı guava (sınırlı sayıda) 2- Karakafes otu ( sınırlı sayıda) 3- Sarcococca - parfüm kutusu( umarım etkinliğe yetişir/sınırlı sayıda) 4 - Murt/ Hambeles/Myrtus Communis( beyaz) Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz. Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. Düzenleyen Lonicera : 27-10-2019 saat 16:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Apple guava
Bitki türü: Meyva Bitki ömrü: llıman iklimde çok yıllık( zone-9 alt sınır) Tohum çeşit adı: Apple guava Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak alındı Tohumun geldiği yer: Antalya Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019/Ekim Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Büyüme alışkanlığı: Çok hızlı gelişip boylanan bir bitki Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: meyve rengi sarı, kimi elma kimi armut şeklinde normal avakado meyvesi büyüklüğünde Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok hızlı gelişip bir kaç yıl içerisinde ağaç formuna ulaşabiliyor. Tohumdan 3. Yılında meyvesini görebilirsiniz. Suya bayılıyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kokulu( nefis bir kokusu var denemez hatta itici bulanlar da var) olgunlaştığında tatlı, muz /çilek karışımı bir lezzette, Orta kısmı çok sert çekirdeklerle kaplı, bekletilmeye müsait olmayan, bir zamanlar süper starımızın kahvaltıda yediği tek yiyecek ![]() Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir ön işleme gerek yok, düzensiz çimleniyor. Nette tohumun sert kabuğunu yumuşatmak için kaynara yakın sıcaklıktaki su içerisinde beş dakika bekletin veya iki hafta boyunca normal su içinde tohumları ıslatın bilgisi var. Ben hiç birini yapmadan dirak ekim yapmıştım. Belki bu nedenle az ve düzensiz çimlenme olmuştur. Bitkilerimi saksılarda yetiştirdiğim için haliyle meyva sayısı az oluyor. Bu nedenle kısıtlı olan bu tohumu 10 kişiyle onar adet tohum olmak üzre paylaşabileceğim. İklimi zone 9 bölgesinden daha düşük olanlar seraya sahipse talepte bulunsun, bu iklim dışında yaşatma şansınız yok Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir Düzenleyen Lonicera : 04-12-2019 saat 20:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Murt/hambalez/mersin
Bitki türü: Meyva Bitki ömrü: çok yıllık Tohum çeşit adı: murt/myrtus communis Tohum kaç yıldır sizdedir: Anaç yaklaşık on yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak alındı Tohumun geldiği yer: Antalya Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019/Ekim/Kasım Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Büyüme alışkanlığı: Normal hızda büyüyor. İyi bir bakımla tohum ekiminden üç yıl sonra meyva görebilirsiniz. Yaprak tipi: Sağlı solu,sık ve küçük. Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Meyva rengi beyaz, iyice olgunlaştığında hafif kararma oluşuyor. Meyva iriliği siyah türünün neredeyse üç katı. Normal büyüklük iri nohut ölçüsünde Bitki tipi ve gelişim durumu: Çalı formunda. Dipten sürgün vermeye meğilli. Budamaya güzel cevap veriyor. - 10/_ 15 dreceye kadar soğuğa dayanabilir. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kokusuz, ağızda kekremsi bir tat bırakıyor. Özellikle çekirdek ezildiğinde bu kekremsilik artıyor. Olgunlaştığında tatlı. Bazı kişilerde bağımlılık yaptığı söylentileri etrafta dolansa bunun bir şehir efsanesi olduğunu iddia edenlerde var. ![]() Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Çimlenme düzensiz ve düşük oranda. Ben buzdolabın sebzeliğinde iki ay katlamaya aldım ama sonuç müsbet yönde olmadı, aşağıda çimlenme için biraz bilgi var; https://www.richters.com/show.cgi?pa...9990124-2.html Tohumları 25 kişiyle paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Ruellia ,mexican petunia( bodur varyete)
![]() ![]() Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: çok yıllık ( kısa süreli - 15 dereceye kadar dayanıklı deniyor) Tohum çeşit adı: Ruellia simplex katie( mor/ beyaz karışık) Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 _6 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Sn Mücevher çalısı etkinlikte paylaşmıştı. Tohumun geldiği yer: Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Mücevher Çalısı Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019/Ekim/Kasım Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Büyüme alışkanlığı: Çok hızlı gelişiyor Yaprak tipi: ince uzun Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok hızlı gelişen ve hızlıca yayılan arsız bir bitki. Bodur olan bu variyetenin pembe rengi de vardı ama kurudu. Suyu seven, 7/8/9/10. aylardan itibaren hep çiçekliydi. Üretimi çok basit, ister tohumdan ister sürgünlerinden. Çiçeği 1_2 gün üzerinde duruyor ama sürekli açtığı için bu sorun olmaz. Tohum yeşilden kahverengiye döndüğünde alınır. Gecikilirse patlayıp etrafa dağılıyor. Bitki hem bahçe hem saksıya çok uygun. Sezon sonu derin budama ile bahara daha derli toplu, dolgun bir form kazandirabilirsiniz. Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir ön işleme gerek yok Bu bitki de diğerleri gibi saksıda yetiştiği için sınırlı sayıda tohum var. En çok 15 kişiyle paylaşabilirim. Düzenleyen Lonicera : 15-11-2019 saat 16:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
karakafes otu
![]() Bitki türü: sebze desem sebze değil, aslında şifalı ot grubuna giriyor ama bu sefer de şifalıymış diye çaya çorbaya katıp içen olur diye bu kısmı es geçiyorum ![]() Bitki ömrü: çok yıllık Tohum çeşit adı: comfrey ,Symphytum officinale Tohum kaç yıldır sizdedir: 7/8 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Bir firmadan tohum olarak alındı Tohumun geldiği yer: izmir Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019/Haziran Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Büyüme alışkanlığı: Çok hızlı gelişen dev gibi yaprakları olan bir bitki Yaprak tipi: çok büyük, kenarları keskin,bol lifli Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Tohum veren variyetedir, siyahlaştıktan sonra hemen toplanmalı yoksa etrafa dağılır. Bitki tipi ve gelişim durumu: Hem kök parçalarından hem tohumdan kolayca üretilebilen bir bitki. Kışın üst aksamı yok olsa bile bahar aylarında daha güçlenerek yeniden toprak yüzeyine çıkar. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir ön işleme gerek yok, düzensiz çimleniyor. Bitkinin kullanımı: Arkadaşlar tekrar edeyim, bitkinin tüm aksamları zehirlidir Kemik otu olarak da geçen bitki kesinlikle ağızdan alinmamalıdır. Ben yıllardır yapraklarından çay yapıp bitki gübrelemesinde kullaniyorum. Forumda nasıl kullanıldığına dair epey bilgi mevcut. Tohum sınırlı sayıda olduğu için 10 kişiyle paylaşabilirim. Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir Düzenleyen Lonicera : 02-01-2020 saat 04:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Pepino
![]() Bitki türü: Meyva Bitki ömrü: ılıman iklimde çok yıllık Tohum çeşit adı: Solanum muricatum Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıldan fazla Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak alındı. Tohumun geldiği yer: Antalya Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019/Temmuz-Ağustos Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay. Yaklaşık 7/8 yıldır kendi ürettiğim meyvalardan çıkan tohumlarla her yıl fide tazeliyerek üretiyorum. Her ne kadar çok yıllık da dense bulunduğum yerde yeni fidanla daha çok mahsul alıyorum Hasat süresi: Büyüme alışkanlığı: Tohum çimlendikten sonra bir süre yavaş, sonra epey hızlı gelişiyor. Yaprak tipi: Orta büyüklükte, koyu yeşil. Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Olgunlaştığında krem zemin üzerinde mor çizgiler mevcut. Bu renklenme olduktan sonra hasat .edilmeli. Bitki tipi ve gelişim durumu: Patlıcangiller familyasından olmasına rağmen uzaktan dolmalık biber fidesine benziyor. Çiçekleri ise patlıcanın neredeyse aynısı. Bitki güneş ve suya bayılıyor. Hele yanmış ahır gübresi şerbet yapılarak verilirse olgunlaştığında marketlerde satılan karpuz kabuğu tadındaki meyvalardan ziyade hafif tatlımsı çok sulu kavun yiyormuş hissine kapılırsınız. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyvalar fide üzerinde 4/5 adedi geçmeyecek kadar bırakılıp diğerleri koparılmalı. Yoksa ceviz büyüklüğünde olur hepsi. Pepino yetiştirip meyve almanın en büyük sırrı budama. Domatesteki gibi sürekli koltuk almazsanız bol yapraklı , çiçekli ama meyvasız çalınız olur. Koltuk alma şart. Çok sıcak havalarda çiçek silkmesi yapar yarı gölgelendirme yapmak gerekebilir. Sulamayı hasada bir ay kala( ben mor çizgilerin belirginleşmesini işaret alıyorum) azaltmak lazım. Yoksa tat, tuz aramayın. ( tüm bunlara rağmen kelek tadı alırsanız bana da sövmeyin lütfen ![]() Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir işleme gerek yok. Tohumlar bu yılın mahsülünden alındığı için taze. Çimlenme biraz zaman alsa da çimlenme yüzdesi fazladır. Aynı yıl meyvesini görüp tadına bakabilirsiniz. Her bir meyva içinde çok az tohum oluyor. Bazıları sıfır tohumlu nedense. Tohum miktarı çok sınırlı olduğu için ancak az miktarda olmak üzre 10 kişiyle paylaşabilirim. Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir Düzenleyen Lonicera : 02-01-2020 saat 04:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Frenk üzümü (kırmızı)
![]() Bitki türü: Meyva Bitki ömrü: Çok yıllık(zone 5/9 aralığında) Tohum çeşit adı: Ribes rubrum Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıldan fazla Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak alındı. Tohumun geldiği yer: Antalya Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019/Haziran -Temmuz Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay. Oldukça kanaatkar bir bitki. Kök bölgesi kılcal kök yoğunluğu nedeniyle her daim nemli kalmalı. Bunun için sıcaklarda kök bölgesi malç ile örtülürse mutlu olur. Hasat süresi: iki hafta içinde tüm meyveler yenebilecek olgunluğa ulaşıyor. Yani aynı anda hepsi yenebilecek olgunlukta olmuyor. Büyüme alışkanlığı: Tohum çimlendikten sonra hızlı gelişim göstermekte. Yarı gölgeli ortamda gelişmesi sağlanmalı. Yaprak tipi: Büyük, asma yaprağı benzeri. Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Meyve rengi kırmızı, olgunlaştığında koyu kırmızı ve inci gibi parlıyor. Küçük ve orta nohut büyüklüğündeki meyveler hafif mayhoş tatlımsı . Çekirdekleri dişe dokunur cinsten. Biz sıkıp meyve suyu olarak tüketiyoruz Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki cüce asmayı andırır yapısı mükemmel renkte meyveleri ile görsel olarak bile tatmin edici. Bendekiler saksıda olduğu için en fazla bir metre boylandılar. Sürekli dipten yeni sürgün verme eğilimi var. Düzenli ve çok miktarda meyve için her yıl düzenli sert budanmalı. Yeni sürgünlerde hafif uç alımı yapılıp yan dallanma teşvik edilirse güzel sonuç alınır. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yeşil, beyaz ve siyah olmak üzre farklı renkleri de mevcut. Ama en lezzetli olanı kırmızısı imiş. Ekim öncesi tohumun tabi olduğu işlemler: Tohumlar ya sonbaharda doğrudan dış mekana ekilmeli ya da en az 90:gün boyunca buzdolabında soğuk katlamaya alınmalı. Bu soğuklama ihtiyacı giderilmezse çimlenme gerçekleşmez.. Tohumdan yetiştirilen bu bitkide İyi bir bakımla 3/4 yıl içınde meyve görmeniz mümkün. Elimde en az bulunan tohum bu bitkiye ait. Normalde paylaşmaya değmeyecek miktar var ama bir kaç arkadaşın ricası üzerine paylaşıyorum. Bu nedenle tohumları en fazla 6 kişiyle ( beşer adet tohum olmak üzre) paylaşabileceğim. Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir Sitede başka bir üye daha paylaşıyor, oradan da talepte bulunabilirsiniz. Düzenleyen Lonicera : 02-01-2020 saat 06:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Yabani kuşkonmaz ( tilkişen)
![]() Bitki türü: sebze Bitki ömrü: çok yıllık Tohum çeşit adı: asparagus acutifolius Tohum kaç yıldır sizdedir: Anaç yaklaşık on yıldır bende Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Urla ilçe kırsalından toplandı Tohumun geldiği yer: Urla/izmir Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019/Aralık Yetistirme zorlugu derecesi: zor Hasat süresi: Bitki genelde üçüncü yılından itibaren hasat ediliyor. Büyüme alışkanlığı: Çimlenmeden sonra hızlı büyüyor. Yaprak tipi: iğne yapraklı, batıcı. Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Yeşilden kırmızı renge dönüyor Bitki tipi ve gelişim durumu: Çalı formunda. Dipten sürgün vermeye meğilli. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Küçük nohut büyüklüğünde yenmeyen meyveler verir. Her birinde bir tohum olan bu meyveler kırmızı rengi alınca toplanmalı. Geç kalınırsa yere düşüp toprağa karışır veya kuşlar tarafından mideye indirilebilir. Bitki aslında pençe tabir edilen rizomsu oluşumlarla üretiliyor. Tohum ekiminden sonra çimlenen bitki ilk yıl sökülüp bu pençeler gerçek kalıcı yerlerine aktarılıyor. Ortamda yaprak çürüntüsü ve yanmış ahır gübresi varsa değmeyin keyfine. Üçüncü yılından itibaren dipten çikan filizler kartlamadan on onbeş santim kadarken kesiliyor. Tabii orijinali doğadan toplandığında bu uzunlukta ve tazelikte bulma şansınız pek olmuyor. İyi bir sızma zeytinyağında yumurtalı kavurmasını antrikota değişmem ![]() Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Sonbaharda toprağa ekip unutacaksınız. Kimi bahar aylarında kimi bir yıl sonraki bahar ayında çimlenebilecek çimlenme düzensizliğine sahip. Başını beklerseniz ümidi kesebilirsiniz. En güzeli unutmak. Atın toprak içine ve unutun. Kendi yetiştirdiğim bitkiden topladığım tohumlar her zamanki gibi sınırlı sayıda. 15 kişiyle paylaşabilirim. Tohum talep edecekler çimlenme zorluğu ve bitkinin lezzetindeki acılığı dikkate alarak talep ederlerse iyi olur. Düzenleyen Lonicera : 03-12-2019 saat 18:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sarcococca Hookeriana_parfüm kutusu
![]() Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: çok yıllık çalı tipi bitki ( _15/ _ 18 derecelere dayanabilmekte) Tohum çeşit adı: Sarcococca Hookeriana Tohum kaç yıldır sizdedir: 7 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak satın aldım Tohumun geldiği yer: Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Kasım_Aralık Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Büyüme alışkanlığı: yavaş büyüyor Yaprak tipi: ince uzun Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: yenmeyen önce yeşil sonra kırmızıya dönen nohut büyüklüğünde tohum oluşturuyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: yavaş gelişen bitki çalı formunda. Dipten sürgün verme eğilimi var. Suyu yazın artırıp kışın azaltmalı. Ocak şubat aylarında etraftaki tek çiçekli bitki. Gösterişsiz çiçeklerine rağmen müthiş yoğun bir kokuya sahip. Bitki hem bahçe hem saksıya çok uygun. Yazın yarı golgeye almak iyi geliyor bitkiye. Budama olarak bence sadece kurular alınmalı, çünkü bitki tüm dallarda alttan üste kadar sıvama çiçekleniyor. Oldukça düzensiz çimleniyor. Bazen iki üç ay sonra çimlenen tohumlar da olmuştu. Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: 30 gün soğuklama ihtiyacı giderilmeli. Tohum miktarı çok kısıtlı olduğu icin en fazla 10 kişiyle paylaşabilirim. Diğer tohumlarda olduğu gibi bu tohum için de dağıtım yapacağım kişi sayısını belirttiğim sayı üzerine çıkarmam mümkün olamayacağı için kimse kusura bakmasın lütfen. Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir Düzenleyen Lonicera : 02-01-2020 saat 04:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2020
Şehir: Mersin
Mesajlar: 5
|
Alıntı:
Merhabalar, Bu sene parfüm kutusu tohumuna sahip olan şanslılardanım. Öncelikle çok teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı. Gönderdiğiniz tohumlardan 3 tanesini nemli pamuk arasına koyup 1 ay boyunca buz dolabının sebzeliğinde beklettim, bir ayın sonunda bir gün de suda bekletip ertesi günü toprağa diktim. Yaklaşık iki aydır bu şekilde topraktalar. Tohumlardan biri köklendi, yaklaşık 2-3 cm kadar kök saldı ama filizlenme yok hala. Tohum olduğu gibi duruyor, altta kök var sadece. Acaba bir yerlerde yanlış mı yaptım yoksa normal mi bu kadar uzun sürmesi? Heyecanla bekliyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 478
|
maalesef benimkiler daha çimlenmedi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|