Bitki türü: Meyva
Bitki ömrü: ılıman iklimde çok yıllık
Tohum çeşit adı: Solanum muricatum
Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıldan fazla
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir
Tohumun kökeni: Bir firmadan fide olarak alındı.
Tohumun geldiği yer: Antalya
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Lonicera
Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok
Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2019/Temmuz-Ağustos
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay. Yaklaşık 7/8 yıldır kendi ürettiğim meyvalardan çıkan tohumlarla her yıl fide tazeliyerek üretiyorum. Her ne kadar çok yıllık da dense bulunduğum yerde yeni fidanla daha çok mahsul alıyorum
Hasat süresi:
Büyüme alışkanlığı: Tohum çimlendikten sonra bir süre yavaş, sonra epey hızlı gelişiyor.
Yaprak tipi: Orta büyüklükte, koyu yeşil.
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Olgunlaştığında krem zemin üzerinde mor çizgiler mevcut. Bu renklenme olduktan sonra hasat .edilmeli.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Patlıcangiller familyasından olmasına rağmen uzaktan dolmalık biber fidesine benziyor. Çiçekleri ise patlıcanın neredeyse aynısı. Bitki güneş ve suya bayılıyor. Hele yanmış ahır gübresi şerbet yapılarak verilirse olgunlaştığında marketlerde satılan karpuz kabuğu tadındaki meyvalardan ziyade hafif tatlımsı çok sulu kavun yiyormuş hissine kapılırsınız.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyvalar fide üzerinde 4/5 adedi geçmeyecek kadar bırakılıp diğerleri koparılmalı. Yoksa ceviz büyüklüğünde olur hepsi. Pepino yetiştirip meyve almanın en büyük sırrı budama. Domatesteki gibi sürekli koltuk almazsanız bol yapraklı , çiçekli ama meyvasız çalınız olur. Koltuk alma şart.
Çok sıcak havalarda çiçek silkmesi yapar yarı gölgelendirme yapmak gerekebilir. Sulamayı hasada bir ay kala( ben mor çizgilerin belirginleşmesini işaret alıyorum) azaltmak lazım. Yoksa tat, tuz aramayın. ( tüm bunlara rağmen kelek tadı alırsanız bana da sövmeyin lütfen

) )
Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir işleme gerek yok.
Tohumlar bu yılın mahsülünden alındığı için taze. Çimlenme biraz zaman alsa da çimlenme yüzdesi fazladır. Aynı yıl meyvesini görüp tadına bakabilirsiniz.
Her bir meyva içinde çok az tohum oluyor. Bazıları sıfır tohumlu nedense.
Tohum miktarı çok sınırlı olduğu için ancak az miktarda olmak üzre
10 kişiyle paylaşabilirim.
Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir