![]() |
|
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
karakafes otu
![]() Bitki türü: sebze desem sebze değil, aslında şifalı ot grubuna giriyor ama bu sefer de şifalıymış diye çaya çorbaya katıp içen olur diye bu kısmı es geçiyorum ![]() Bitki ömrü: çok yıllık Tohum çeşit adı: comfrey ,Symphytum officinale Tohum kaç yıldır sizdedir: 7/8 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni: Bir firmadan tohum olarak alındı Tohumun geldiği yer: izmir Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: Civarında benzer türden bir bitki yok Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019/Haziran Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Büyüme alışkanlığı: Çok hızlı gelişen dev gibi yaprakları olan bir bitki Yaprak tipi: çok büyük, kenarları keskin,bol lifli Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Tohum veren variyetedir, siyahlaştıktan sonra hemen toplanmalı yoksa etrafa dağılır. Bitki tipi ve gelişim durumu: Hem kök parçalarından hem tohumdan kolayca üretilebilen bir bitki. Kışın üst aksamı yok olsa bile bahar aylarında daha güçlenerek yeniden toprak yüzeyine çıkar. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Tohumun ekim öncesi tabi olduğu işlemler: Herhangi bir ön işleme gerek yok, düzensiz çimleniyor. Bitkinin kullanımı: Arkadaşlar tekrar edeyim, bitkinin tüm aksamları zehirlidir Kemik otu olarak da geçen bitki kesinlikle ağızdan alinmamalıdır. Ben yıllardır yapraklarından çay yapıp bitki gübrelemesinde kullaniyorum. Forumda nasıl kullanıldığına dair epey bilgi mevcut. Tohum sınırlı sayıda olduğu için 10 kişiyle paylaşabilirim. Bu tohumun paylaşımı sona ermiştir Düzenleyen Lonicera : 02-01-2020 saat 03:35 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|