![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Cosmos çiçeği
Cosmos çiçeği Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek Yıllık Tohum Türü: Çiçek Tohum çeşit adı: Pembe, Mor, Beyaz Cosmos Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop /boyabat Tohumun kökeni: standart tohum Kullanılan gübreler: büyük baş hayvan gübresi. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2019 Sonbahar ayları. Bitki tipi ve gelişim durumu: Nazsız, hızlı gelişen ve yaz boyu açan bir bitki. Bir kez ekildikten sonra düşen tohumlardan kendi çimlenerek büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bamya
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Bamya Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat Tohumun geldiği yer: boyabat köy pazarı Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede aynı aileden başka bitki yoktu. Kullanılan gübreler: hayvan gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bahçemde bamyaların boyu 2 metreyi geçiyor, diplerinden de yeni filizler vererek uzun süre ürün vermeye devam ediyor. Ekim ayı ortasına kadar ürün aldım. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: iri, tombul, ama lezzetli. Görüntüsü yani iri oluşu ürkütmüştü ama tadı çok güzeldi. Ben bamya sevmediğim halde bu yıl mutfağımda her hafta pişti. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumları bölgenizdeki geç donlardan sonra bahçeye direk ekebilirsiniz. Nisan sonu ektim. Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Tohuma bıraktığınız bamyanın kabuğu kuruduktan bir süre sonra kabuk çatlıyor. Bu aşamada tohumu alabilirsiniz. Düzenleyen hulya10 : 08-01-2020 saat 23:28 Neden: Resiö yükleyemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|