![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
hulya10
Bu yıl yetiştirdiğim ürünlerden bazılarını paylaşacağım. 1.zinia çiçeği 2.papatya çiçeği 3.kadife çiçeği 4.küba fasulyesi 5.kamber ve domates biber karışımı 6.bamya 7.Mor sırık fasulye 8.istiridye kabak 9 karalahana 10.kudret narı 11.kırmızı misket biber, acı Düzenleyen hulya10 : 18-12-2019 saat 18:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Zinia
Bitki türü: Çiçek *Bitki ömrü: Tek yıllık *Tohum Türü: Zinnia *Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıldır *Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sinop boyabat *Tohumun kökeni (size nereden geldi): komşularımızdan *Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):büyük baş hayvan gübresi *Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Yok *Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yok *Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül *Bitki tipi ve gelişim durumu: karışık renkte çok katmerli çiçeklere sahiptir. Arı ve kelebekleri çeker. 60-90 cm boylanır. Tek kökte aynı anda ortalama 8-10 çiçek verir. Çiçek ömrü uzundur. *Yetiştirme özellikleri: 1) Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Son donlardan önce içeride ekilip son donlardan sonra yerine şaşırtılır. Ya da son donlardan sonra doğrudan yerine ekilir. 2) Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Yok 3) Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol güneşli yerde güzel yetişir. 4) Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçeği solduğunda kesilip kurutulur ya da dalında kuruduktan sonra kesilir. Düzenleyen hulya10 : 09-10-2019 saat 22:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Karışık Kadife Çiçeği(Tagetas sp)
Karışık Kadife Çiçeği(Tagetas sp.) Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: -Kadife Çiçeği Tohum çeşit adı:Fransız kadife ile karışık Tohum kaç yıldır sizdedir: bildim bileli. 20 yıl belki Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat Size nereden geldi: Bahçede hep vardı Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Yanmış büyük baş hayvan gubresi Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: ağustos Ekim Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitki tipi ve gelişim durumu:Özel bi isteği yok.mart ayında direk toprağa ekilir.Domateslerin içine ekilirse sebzeyi zararlı böceklerden korur. Ben domates, biber, kekik ve havuç yanına diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Kamber biber ve domates biber karışık
Bitki türü: sebze • Bitki ömrü: tek yıllık • Tohum çeşit adı: kamber biberi, domates biber • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat • Size nereden geldi: ağaçlar net • İlk paylaşan : -- • Tohumun kökeni :- • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bahçede diğer biber türleri de vardı. • Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi • Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı • Tohum Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül • Bitki tipi ve gelişim durumu:verimli bir tür. Güzel gelişti. • Bitkinin ayırd edici özellikleri:yassı basık bir biber türü.avuç içi kadar,tatlı.yağlı konsevesi közlemesi harika • Tohum çimlendirme: direk yerine ekilen zahmetsiz. Düzenleyen hulya10 : 26-10-2019 saat 23:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Papatya
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Papatya Tohum çeşit adı: Chrysanthemum leucanthemum Tohum kaç yıldır sizdedir: 20 yıldır. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat Tohumun kökeni: bilmiyorum. Kullanılan gübreler: Yanmış büyük baş hayvan gübresi. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2019 yaz ayları. Bitki tipi ve gelişim durumu: Dona dayanıklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Küba fasulyesi siyah fasulye
Bitki ömrü: Tek yıllık sebze • Tohum çeşit adı:siyah fasulye • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat • Size nereden geldi: agaclar.net ten mahon67 den temin edildi • Kullanılan gübreler: büyük baş hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: -yok • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı • Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos • Bitki tipi ve gelişim durumu:Çok hızlı gelişiyor. Verimli bodur. • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri:Yeşil olan bakla zamanla sararıyor. Ardından içindeki taneler siyah renk alıyor. • Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbahar ayları tohumların ekim zamanıdır.nisanda ektim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Herhangi bir uygulama gerekmez. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Gölge sevmez, güneş bitkisidir. Ben küba pilavı yaptım. Pilav siyah oluyor ama lezzetli. Düzenleyen hulya10 : 09-01-2020 saat 00:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Cosmos çiçeği
Cosmos çiçeği Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek Yıllık Tohum Türü: Çiçek Tohum çeşit adı: Pembe, Mor, Beyaz Cosmos Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop /boyabat Tohumun kökeni: standart tohum Kullanılan gübreler: büyük baş hayvan gübresi. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2019 Sonbahar ayları. Bitki tipi ve gelişim durumu: Nazsız, hızlı gelişen ve yaz boyu açan bir bitki. Bir kez ekildikten sonra düşen tohumlardan kendi çimlenerek büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bamya
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Bamya Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat Tohumun geldiği yer: boyabat köy pazarı Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede aynı aileden başka bitki yoktu. Kullanılan gübreler: hayvan gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bahçemde bamyaların boyu 2 metreyi geçiyor, diplerinden de yeni filizler vererek uzun süre ürün vermeye devam ediyor. Ekim ayı ortasına kadar ürün aldım. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: iri, tombul, ama lezzetli. Görüntüsü yani iri oluşu ürkütmüştü ama tadı çok güzeldi. Ben bamya sevmediğim halde bu yıl mutfağımda her hafta pişti. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumları bölgenizdeki geç donlardan sonra bahçeye direk ekebilirsiniz. Nisan sonu ektim. Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Tohuma bıraktığınız bamyanın kabuğu kuruduktan bir süre sonra kabuk çatlıyor. Bu aşamada tohumu alabilirsiniz. Düzenleyen hulya10 : 09-01-2020 saat 00:28 Neden: Resiö yükleyemiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Mor sırık fasulye
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: mor sırık fasulye Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat Tohumun geldiği yer: agaclar.net. Mahon67 Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı:izolasyon uygulanamadı. Kullanılan gübreler: hayvan gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: sırık bir tür. Verimli ve çok boy atıyor. 2 metre sırık diktim. Onu kapladı ve tekrar aşağıya yönlenip yere indi. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: uzun, ince bir fasulye. Taze iken pişirdiğinizde fasulye görüntü olarak diri kalıyor. Lezzetli. Ama bu yıl dikmeyi düşünmüyorum. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumları bölgenizdeki geç donlardan sonra bahçeye direk ekebilirsiniz. Nisan sonu ektim. Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Tohuma bıraktığınız fasulyenin kabuğu kuruduktan sonra tohumu alabilirsiniz. 10 arkadaşla paylaşabilirim. Teşekkür ederim. ARKADAŞLAR TOHUMLARIM TÜM ÖNLEMLERİME RAĞMEN GÜVELENDİ. ELİMDEKİ TÜM TOHUMLARIMI YEMİŞ BİTİRMİŞLER. ÇOK ÜZGÜNÜM. Düzenleyen hulya10 : 27-12-2019 saat 11:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
İstiridye kabağı
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: istiridye kabak Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat Tohumun geldiği yer: agaclar.net mahon67 Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede aynı aileden başka bitki yoktu. Kullanılan gübreler: hayvan gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: 5 adet tohum gelmişti. Evde viyoe ektim. Nisan başı gibi. Mayıs sonu tarlaya aldım. Çok hızlı gelişti. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: ilginç görüntüsü ilgi topluyor. Bol çekirdekli. Ben kızartmasını ve yemeğini yaptım. Sakız kabağı kadar tatlı olmamasını sevdim. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Tohuma bıraktığınız kabak yeterince irileşip sapı sararınca aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Karalahana
Bitki ömrü: 2 yıllık Tohum Türü: karalahana Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat Tohumun geldiği yer: sinop /gerze köy pazarından Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede aynı aileden başka bitki yoktu. Kullanılan gübreler: hayvan gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: mart gibi toprağa attığım tohumlar hızlı gelişti. 1 kış geçirdi. 2.yıl yaşlandığı için söktük. Eylülde söktüğümüz yerde dökülen tohumlardan yeniden çıktı. Şu an eski yeri karalahana ile kaplı. Sanırım 1000 tane fide vardır. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: pazarda satılanlardan daha lezzetli ve aromatik. Yetiştirme özellikleri:kolay Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Tohumalar oluşunca sararmasını bekkeyip alıyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Kudret narı
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: kudret narı Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat Tohumun geldiği yer: agaclar.net mahon67 Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede aynı aileden başka bitki yoktu. Kullanılan gübreler: hayvan gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: 5 adet tohum gelmişti. Evde viyoe ektim. Nisan başı gibi. Mayıs sonu tarlaya aldım. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Topladığım kudret narırın içindeki çekirdekleri kuruttum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Misket biber acı
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: misket biber Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: sinop boyabat Tohumun geldiği yer: agaclar.net Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede aynı aileden başka bitki vardı. İzolasyon yapılamadı. Kullanılan gübreler: hayvan gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: 3 kök büyütebildim. Güzel gelişti. Mart gibi evde ekim yapıldı. Mayıs 15 sonrası bahçeye dikildi. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: kırmızı görüntüsü hoş. Ben kurutup pul biberime ekledim. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: biber kızarınca tohumluk olarak içini aldım. Dışını kuruttum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|