![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Diyarbakır Karpuzu
Bitki türü: Diyarbakır Karpuzu Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Karpuz Tohum çeşit adı: Diyarbakır Karpuzu Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Yıllardır üretilen bir tür Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir akrabamdan uzun uğraşlar sonucu elde ettim. Diyarbakır'da yıllardır üretilen bir tür. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yöresel bir tür olduğu için saflık derecesi yüksek olduğunu düşünüyorum. Tohumu ilk paylaşan: Paylaşıldı mı hiç görmedim. Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): - Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Genellikle çok iri, güçlü yapılı, çekirdekleri minik, bal gibi tatlı, bol sulu bir karpuz çeşidi. Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir özelliğe sahip. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlk bahar Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yumuşak toprak İklim gereksinimleri: Sıcak iklim Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: En iri ve tadı en güzel olandan tohumlar seçilmeli. NOT: Tohum çok fazla olmadığı için paylaşımı 25 kişi ile sınırlandırmak zorundayım. (Karpuz resmi temsilidir) Düzenleyen AkisSoftware : 19-12-2019 saat 16:05 |
|
|
|
![]() |
|
|