agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi/42493.htm)

MeyveliTepe 21-01-2019 23:46

Tohum gönderecekler için önemli not:

2-3 gün içinde etiketleri göndermeye başlıyoruz. Bu arada paylaşımcılara önemli bir şeyi hatırlatmak isterim.

Bu yıl Lojistik Merkezinde olası hataları engellemek için önemli bir sistem değişikliği var. Bu yüzden etiketlerin formatları da biraz daha farklı.

Önceki yıllarda, katalogda tanıtılmamış bir tohumu, belirli bir katılımcıya özel olarak göndermek için elle etiket yazarak gönderenler oluyordu. Sistem değişikliği sebebiyle bunları doğru zarflara dağıtmaya çalışmak karışıklığa sebep olacaktır. Halihazırda geçerli talep sayısının da 6260 olduğu düşünülürse sistem etiketi olmayan poşetlerin işleme alınması problemlidir.

Bu sebeple, bu şekilde tanımsız bir tohumu belirli bir kişiye göndermek isteyen varsa, bana acilen;

Tohum ismi, gideceği üye ismi şeklinde bir mesaj gönderin ki, onlara da özel etiket düzenliyeyim, herhangi bir karışıklık olmasın.

MeyveliTepe 24-01-2019 23:20

Etiketleri göndermeye başladım. En çok poşet hazırlayacak olanlardan başladım. Tamamlaması bir kaç gün sürecek gibi görünüyor.

drosophila 25-01-2019 09:29

poşet mi kağıt mı?

1 Eklenti(ler)
ben genelde kendim için tohum saklarken veya eşe dosta tohum verirken görseldeki gibi kağıttan külahlar yapıp onları hafif ezip yatay bir şekle getirerek bir ambalaj hazırlıyorum. ağzını ve dip tarafını 2-3 defa katlayınca yeterince sağlam bir paket oluyor. ben naylon poşet kullanmaktan yana değilim. hele ki söz konusu tohum saklama olunca daha da hassas olunmalı diye düşünüyorum. zarfların içine bu şekilde tohum koyarsak bir sakıncası olur mu?

MeyveliTepe 25-01-2019 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drosophila (Mesaj 1556851)
ben genelde kendim için tohum saklarken veya eşe dosta tohum verirken görseldeki gibi kağıttan külahlar yapıp onları hafif ezip yatay bir şekle getirerek bir ambalaj hazırlıyorum. ağzını ve dip tarafını 2-3 defa katlayınca yeterince sağlam bir paket oluyor. ben naylon poşet kullanmaktan yana değilim. hele ki söz konusu tohum saklama olunca daha da hassas olunmalı diye düşünüyorum. zarfların içine bu şekilde tohum koyarsak bir sakıncası olur mu?

Dağıtacağınız tohumlarda, içine koyacağınız etiketin görünür ve okunur olması için poşet kullanın.

mutlu_inan 25-01-2019 12:02

külahın üstünde yazan nifak tohumu da ne tropik bi ağaç mı?

TCM 25-01-2019 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mutlu_inan (Mesaj 1556865)
külahın üstünde yazan nifak tohumu da ne tropik bi ağaç mı?

Aramıza nifak tohumları ekilmesin, fazla karıştırmayalım..

drosophila 25-01-2019 12:23

endemik bir tür. sadece bize ait:)

aziztoprak 25-01-2019 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1556848)
Etiketleri göndermeye başladım. En çok poşet hazırlayacak olanlardan başladım. Tamamlaması bir kaç gün sürecek gibi görünüyor.

Etiketler e-posta ile ulaştı teşekkürler. Süreç nasıl işleyecek? Paketleri hazırlayıp gönderme süremiz nedir? Lojistik merkezinin adresi nedir acaba? Etiketlerdeki kutu numarası ne işe yarayacak? Bu numarayı biz kullanacak mıyız?

Emekleriniz için çok teşekkürler. Kolay gelsin.

aziztoprak 25-01-2019 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 1556203)
Ek bilgi olarak; Ovacık belediyesi yanılmıyorsam geçtiğimiz Temmuz ya da Ağustos ayında İzmir'de de bir satış yeri açtı. İzmir'deki arkadaşlardan ilgilenen olursa haritaya şu bağlantıdan ulaşılabilir.

Ovacık Belediyesi'nin kurufasulye, nohut, kaya tuzu ve dut pekmezinden sipariş ettim. Kurufasulye ufak tefek gibi ama lezzetli ve kolay pişiyor. Hanım öyle söyledi:). Nohutu daha denemedik.

MeyveliTepe 25-01-2019 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak (Mesaj 1556900)
Etiketler e-posta ile ulaştı teşekkürler. Süreç nasıl işleyecek? Paketleri hazırlayıp gönderme süremiz nedir? Lojistik merkezinin adresi nedir acaba? Etiketlerdeki kutu numarası ne işe yarayacak? Bu numarayı biz kullanacak mıyız?

Emekleriniz için çok teşekkürler. Kolay gelsin.

Kutu numaraları sizi ilgilendirmiyor, Lojistik Merkezinde tasnif esnasında kullanılacak.

Poşetleme ve etiketleme yine bu mesajda anlatıldığı gibi yapılacak.

4-5 gün içinde kargoya hazır hale getirebilirseniz iyi olur.

MeyveliTepe 25-01-2019 22:55

Etiketlerin gönderimi tamamlandı.

Almayan ya da herhangi bir yanlışlık olduğunu düşünen varsa hemen bildirsin.

Paylaşımcılarımız paketlerini haftaya Perşembeye kadar (31 Ocak 2019) kargoya verecek şekilde hazırlıklarını tamamlarsa takvime tam uymuş olacağız. Kargo adresini ayrıca bildireceğiz.

Vizeli39 26-01-2019 13:42

Merhaba, kesin olmayan liste diye paylaştığınız liste ile bana gönderdiğiniz barkodlar arasında fark var. Barkodlar daha az. Kolay gelsin.

MeyveliTepe 26-01-2019 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vizeli39 (Mesaj 1556949)
Merhaba, kesin olmayan liste diye paylaştığınız liste ile bana gönderdiğiniz barkodlar arasında fark var. Barkodlar daha az. Kolay gelsin.

Evet, olabilir. Bu kesin hali.

knamre 26-01-2019 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1556958)
Evet, olabilir. Bu kesin hali.

Sayın meyvelitepe, kesin liste yayınlanacak mı?

MeyveliTepe 26-01-2019 16:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi knamre (Mesaj 1556961)
Sayın meyvelitepe, kesin liste yayınlanacak mı?

Evet, paylaşımcılar paylaştıkları tohumları kargoya vermeye başladıklarında kesin liste ve diğer istatistiki bilgiler yayımlanmaya başlanacak.

dongyul 26-01-2019 16:58

1 Eklenti(ler)
Paketleme işlemi tamam! Biraz yorucu oldu ancak her şeye değer. Yılın bu zamanında tohumla uğraşmak beni mutlu ediyor.

Elimden geldiğince herkese bol bol tohum koydum ve bütün talepleri karşıladım, umarım sizleri mutlu eder ve güzel bereketli şekilde yetiştirirsiniz.

Benden tohum talep eden arkadaşlar lütfen aldığınız tohumları çoğaltın ve seneye etkinlikte paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.

Ayrıca son yapılan numaralandırma ve harf sistemi gerçekten çok güzel olmuş söz etmeden geçemeyeceğim.

Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim ^^

chelik26 26-01-2019 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1556964)
Paketleme işlemi tamam! Biraz yorucu oldu ancak her şeye değer. Yılın bu zamanında tohumla uğraşmak beni mutlu ediyor.

Elimden geldiğince herkese bol bol tohum koydum ve bütün talepleri karşıladım, umarım sizleri mutlu eder ve güzel bereketli şekilde yetiştirirsiniz.

Benden tohum talep eden arkadaşlar lütfen aldığınız tohumları çoğaltın ve seneye etkinlikte paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.

Ayrıca son yapılan numaralandırma ve harf sistemi gerçekten çok güzel olmuş söz etmeden geçemeyeceğim.

Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim ^^

Elinize sağlık emeği geçen herkese çok teşekkürler

Kenger 26-01-2019 20:38

2 Eklenti(ler)
Paketlemeye devam ediyorum.
Aslında paketlerim hazırdı ama etiketler tohum poşetlerine sığmayınca büyük poşetlere aktarmam gerekti :o

Tüm talepleri karşılayabiliyorum hatta etiketler beğenenlerden az olduğu için tohum miktarları da bir hayli arttı ;)

Emeği geçen herkesin elleri dert görmesin.

MeyveliTepe 26-01-2019 21:59

Kargolarını hazırlayanlar için gönderi adresi:

Mustafa Şaka
Selimiye İskele Caddesi, Tüzüner Apt
No: 59/1
Selimiye, Üsküdar - İstanbul
Tel: 0216 343 45 00

Zekoş 27-01-2019 00:17

An itibariyle tohum paketlemem bitti çok şükür[emoji28]
Sınırlı sayıda olanlar dısında coğunu karşıladım.İnsallah kıymet bilen ellerde can bulur ve çoğalır...İnsanlara güvenerek yiyebileceği bir ürün bile kazandırabilirsek ne mutlu bize, işte o zaman emeklerimiz boşa gitmemiş olacak[emoji4]Bu güzel etkinlige emek veren herkese sonsuz tesekkürler...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0cbf2d43d0.jpg

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MeyveliTepe 27-01-2019 00:31

Böyle yapılmış poşetleri, hatta kutulanmışları görmek ne kadar güzel bir şey. Günlerce süren yorgunluğa fazlasıyla değiyor :)

AkisSoftware 27-01-2019 03:11

Emekleriniz icin sonsuz tesekkurler. Bu işe gonul vermeden zor gelir. Gönlü güzel insanlar Allah razı olsun sizlerden...

Kenger 27-01-2019 06:58

Tohum paketleme

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1556987)
Böyle yapılmış poşetleri, hatta kutulanmışları görmek ne kadar güzel bir şey. Günlerce süren yorgunluğa fazlasıyla değiyor :)

Kutulanmış demişken, birşey sormak istiyorum. Tohum poşetlerini kişi bazında gruplayıp ayrı bir poşete koysak (etiketiyle birlikte) lojistik merkezinin işini bir nebze kolaylaştırabilir miyiz ? Ya da zaten böyle isteniyordu da ben kaçırdım ;)

Vizeli39 27-01-2019 08:03

Tohumcuklar

Günaydın, bende posetleme işlemini bitirdim. Adres bekliyordum. Sabah meyvelitepe yayınlamış. Yarın kısmetse kargo yapıyorum. Umarım tohum isteyen arkadaşlar sağlık ve sıhhat ile ekip, yetiştirip ürünleri çoğaltıp önümüzdeki yıl paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlarlar. Emeği geçen her kişiye ayrı ayrı teşekkür ederim.

MeyveliTepe 27-01-2019 09:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kenger (Mesaj 1556996)
Kutulanmış demişken, birşey sormak istiyorum. Tohum poşetlerini kişi bazında gruplayıp ayrı bir poşete koysak (etiketiyle birlikte) lojistik merkezinin işini bir nebze kolaylaştırabilir miyiz ? Ya da zaten böyle isteniyordu da ben kaçırdım ;)

Evet, zaten öyle yapılması gerekiyor. Bunun için sizlere özel etiket de gönderdim.

meeteine 27-01-2019 13:24

Elinize sağlık, emekleriniz için teşekkürler. Heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorum.

istcallst 27-01-2019 13:30

1 Eklenti(ler)
Evet ben de tamamladım. 2 gün sürdü ve çoğu ön hazırlamaları daha önce yaptım, ama çok güzel bir uğraş!
Çok fazla paket olduğu için, alfabetik sırayla daha büyük paketleri hazırladım. Perşembe günü gönderirim.
Bütün tohum istekleri karşıladım, bir tek çok az olgunlaşmış seluka tohumlarım vardı, herkese yetmedi. Seneye daha fazla olursa tekrar paylaşıma koyarım.

Emek veren herkese çok teşekkürler!

nazlı06 27-01-2019 14:10

Ellerinize sağlık bol bereketli olsunlar

incirli 28-01-2019 09:30

çok hızlısınız :D
ben daha bugün çıktı aldım bikaç güne hazırlar gönderirirm

Aysel Yavuz 28-01-2019 15:15

1 Eklenti(ler)
Paketleme işi bitti sayılır. Kismetse yarın kargoya vereceğim. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Bereketli olsun..

erkanbey 28-01-2019 18:07

Kusura bakmayın bu sene pek takip edemedim,geçtiğimiz yıllarda kargo alıcı ödemeli yolluyorduk,bu sene nasıl?Biz ödeyeceksek anlaşmalı kargo varmıdır?
Bu arada bana gelen listedeki tüm ihtiyaçları karşıladım.

Tolga Özmeral 28-01-2019 18:51

2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Az önce tohumları etiketleme ve paketleme işlerini bitirdim.
Geçerli tüm talepleri karşıladım.
Ancak maalesef Üç Burun Köy Biberi tohumlarını talep fazlalığı nedeniyle poşet başına 30 adetten 18 adede düşürmek zorunda kaldım.
Yarın öğlen gibi zarfı kargoya verip buradan bildiririm.

Bu etkinlikte emeği geçen herkese ve paylaşımcılara teşekkür eder güzel ve bereketli bir sezon dilerim.

Eklenti 686579

Eklenti 686580

ketenhelva 28-01-2019 22:30

Sayın Meyvelitepe, maile gönderdiginiz barkod sayıları, başlık altında istenilenlerden farklı, bazı kısıtlamalara uyarak tohum talep edilecegini biliyorum ama, ipek domates isteyen arkadaşların, başlıga baktıgımda isteklerini geri çekmediklerinide görmekteyim, ve dahi isteyen herkesede gönderebilecek durumdayımda..İpek domatesten 15, kış balkabagından 6 istek barkodu geldi ve hazırladım, velevki bir hata oldu ise kontrol ederek bildirmeniz mümkünmü?..

MeyveliTepe 28-01-2019 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ketenhelva (Mesaj 1557123)
Sayın Meyvelitepe, maile gönderdiginiz barkod sayıları, başlık altında istenilenlerden farklı, bazı kısıtlamalara uyarak tohum talep edilecegini biliyorum ama, ipek domates isteyen ''intibah'' **** '' milla'' nın kısıtlamalara takılacagını düşünemiyorum, başlıga baktıgımda isteklerini geri çekmediklerinide görmekteyim, ve dahi isteyen herkesede gönderebilecek durumdayımda..İpek domatesten 15, kış balkabagından 6 istek barkodu geldi ve hazırladım, velevki bir hata oldu ise kontrol ederek bildirmeniz mümkünmü?..

Hatalı bir durum yoktur.

Talep sayısında üst sınır 150 dir. Paylaşımcılar paylaştıkları sayının %50 daha fazlasına kadar talep edebilirler. Talepleri 25-35 mertebesinden yüksek ise bu kuralı uyguluyoruz, altında olabildiğince tölerans sağlıyoruz. Hep birlikte konan kural böyle. Bu bir kısıtlama değil, etkinliğin sürdürülebilirliğini, altından kalkılabilirliğini sağlamak ve paylaşımcıların korunması için 2014 yılı etkinliğinden sonra ortaklaşa konan bir kural.

Not: Her yıl 4000-5000 civarında tohum poşeti el değiştiriyor. Bu yıl, uygulanan tüm kurallara rağmen sayı 6200 mertebesinde. sayılarla ilgili kuralları koymamıza sebep 2014 etkinliğinde talep sayısı 12000 civarında olmuştu ve bir üyemiz tek başına 2000'den fazla poşet hazırlamak durumunda kalmıştı.

MeyveliTepe 29-01-2019 00:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1557112)
Kusura bakmayın bu sene pek takip edemedim,geçtiğimiz yıllarda kargo alıcı ödemeli yolluyorduk,bu sene nasıl?Biz ödeyeceksek anlaşmalı kargo varmıdır?
Bu arada bana gelen listedeki tüm ihtiyaçları karşıladım.

Paylaşımcılar kendi imkanlarıyla gönderiyorlar. Zarfları dağıtırken kullanabildiğimiz kargo anlaşmasını paylaşımcıların gönderilerinde kullanamıyoruz maalesef. Bir kaç yıl önce o yıl için yeterli fon olduğu için bir defaya mahsus paylaşımcıların kargoları lojistik merkezince ödenmişti.

Bazı kargolarda indirimler oluyor, söz gelimi yurt içi kargo (hala devam ediyor mu bilmiyorum) saat 15:00'den önce teslim edilen kargolarda %30 civarında indirim yapıyordu.

ketenhelva 29-01-2019 00:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1557126)
Hatalı bir durum yoktur.

Talep sayısında üst sınır 150 dir. Paylaşımcılar paylaştıkları sayının %50 daha fazlasına kadar talep edebilirler. Talepleri 25-35 mertebesinden yüksek ise bu kuralı uyguluyoruz, altında olabildiğince tölerans sağlıyoruz. Hep birlikte konan kural böyle. Bu bir kısıtlama değil, etkinliğin sürdürülebilirliğini, altından kalkılabilirliğini sağlamak ve paylaşımcıların korunması için 2014 yılı etkinliğinden sonra ortaklaşa konan bir kural.

Teşekkür ederim..

TCM 29-01-2019 09:36

Facebook sitesinde, 'İtalian Heirloom' domates isteyen bir iki arkadaş vardı. Onlar için forumda paylaşım yapmıştım. Aradım ancak isimleri bulamadım. Bana hatırlatırlarsa onlara daha fazla tohum göndermek isterim.

okaytoltay 29-01-2019 17:15

Tohum paylaşan arkadaşların eline emeğine sağlık. Bu sene yetiştirdiklerimizden seneye inşallah bizlere de tohum paylaşmak nasip olur.

nazlı06 29-01-2019 18:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1557151)
Facebook sitesinde, 'İtalian Heirloom' domates isteyen bir iki arkadaş vardı. Onlar için forumda paylaşım yapmıştım. Aradım ancak isimleri bulamadım. Bana hatırlatırlarsa onlara daha fazla tohum göndermek isterim.

Keşke hatirlasalar değil mi

aleydi 29-01-2019 20:12

1 Eklenti(ler)
Eklenti 686609

Tohumlar çoktan paketlendi. Etiketler elime geçtiğinde, Perşembe günü düzenlenip kargolanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025