![]() |
Alıntı:
|
Yeni dönemde ben de tohum paylaşan konuma geçebilmek için bu sene çok hevesle çalıştım. Tohumdan fide üretme kısmında oldukça da başarılı olduğumu düşünüyorum ancak kendi bahçem olmadığından fidelerimi kendim yetiştiremedim annemin ve kayınvalidemin bahçelerinde uzaktan takip edebildim ve bir iki fide de balkonda kendim baktım. Bu senenin özetini, fotoğraf eklemeyi becerebilirsem ayrıca göndereceğim. Şimdi birşey sormak istiyorum, elime ulaşan Buena mulata biber tohumlarından çok azını fideye dönüştürebildim (10 civarındaki tohumdan 4 ünü- biri tepesindeki tohum kabını bir türlü atamadığı için elimle açmak durumunda kaldım- ). Bu tepesini bile kendi atamayan cılız fide mor biberini de verdi (yaklaşık 8 cm). Soru şu ki, bu biberin tohumunun da kendi gibi cılız olacağını düşünerek hiç tohum almayayım mı? Teşekkür ediyorum
|
Tohum temini
Merhaba yeni üyeyim önümüzdeki yaz yetiştirmek için oynanmamış ata tohumu ne zaman nasıl temin edebiliriz? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
|
Tohum paylaşımı
Merhaba,
Ben de yeni üyeyim, bu yıl tohum paylaşım etkinliğine ben de katılmak ve tohum temin etmek istiyorum. Bir sonraki yıl tohumlarımı çoğaltıp etkinlikte daha aktif olarak bulunmak istiyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Paylaşım etkinliği zamanı değil biliyorum ama marul tohumuna ihtiyacım var. Geçen gün Eminönüne gittim. Hangi marka tohuma baktıysam arkasında kullanılan ilaç yazıyordu. Elim varmadı. Balkonda yetiştirmek için özellikle yerli ve küçük yapraklı bir marul cinsi arıyorum. Serin havada yetişebilen bir sebze diye biliyorum. Bu mevsimi kaçırmak istemiyorum. Var mıdır paylaşacak birisi?
|
arkadaşlar ben daha birkaç ay oldu üye oldum ama merak ettiğim bir şey var tohum paylaşım etkinlikleri ne zaman oluyor tohumlar nasıl geliyor onun için nereye başvurmamız lazım ben o konulardaki herşeyi okudum ama hiçbirşey anlamadım basitleştirerek anlatır mısınız acaba
|
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...ligi/41248.htm
Bu başlık altında detaylı bilgi var. Bu yılki etkinlik başladığı zaman duyuru yapılacaktır. henüz paylaşımlar başlamadı. |
Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım kendimden ufakça bahsedeyim
Trabzon'da yaşayan organik yaşam için savaş veren organik solucan gübresi üreticisiyim uzun zamandır ata tohumları konusunda araştırmalar yapıyordum en sonunda sizi buldum biraz geç oldu ama inşaAllah bu sezon sizin paylaşacağınız tohumlarla uzun zamandır hayalini kurduğum tatlara ulaşacağım hepinize çok teşekkür ediyorum şimdiden bende bu forum için elimden geleni yapmaya hazırım Solucan ve Solucan Gübresi hakkında herşeyi konuşa biliriz herkese selamlar saygılar... |
2019-2020 Yılı için talep eden olarak tohum paylaşımına katılmak istiyorum. Özellikle yerli şuhut ve çeri domatesi, kornişon salatalığı ve pul biberi yapımında kullanılan isot biber istiyorum.
|
Alıntı:
|
peki bu duyurular bana nereden duyurulacak
|
Alıntı:
|
tamam teşekkürler
ben dediğiniz yeri okudum ama hiç anlamadım siz bana anlatır mısınız acaba yani bana tohumlar bana nasıl gelecek,neyle gelecek, ne kadar ödeyeceğim , tohumları almak için nereye başvuracağım ve bana ne kadar sürede ulaşacak önemli'side bunlar nereye bildireceği nasıl seçeceğim, ben bu sene tohum paylaşmayacağım kaç çeşit tohum alabilirim |
2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)-KAPANDI - agaclar.net
Bu geçen seneki tohum paylaşım etkinliğinin linki. Bu sene de bunun gibi bir katalog olacak. Tohum vermek isteyenler tohumlarını bu kataloglarda tanıtacak. Her tanıtım mesajında "taleplerime ekle" düğmesi var bu düğmeyle tohum talep edeceksin. İlk katıldığın için tohum paylaşmadan tohum alabilirsin. Fakat en çok 25 çeşit. Sonra iletişim bilgilerin istendiğinde tarif edilen şekilde lojistik merkezine göndereceksin. Forumdaşlarımız geri kalan işleri hallediyorlar. Sana kargon gelince sadece kargo ücreti ödeyip, tohumları en iyi şekilde değerlendirmek kalıyor. Not: Etkinlikle ilgili mesajları iyi takip etmelisin. |
tamam teşekkürler iyi ki bu foruma üye olmuşum gerçekten bir aile ortamı gibi
|
2 Eklenti(ler)
Sn TCM,
Yakın zamanda (sanırım 2017'de) etkinliğe gönderdiğiniz Hafize Baliç tohumunu umarım iyi saklıyorsunuzdur. Bu tohum, domatesin özelliklerini temsil ediyor. Eklenti 699120 Bir diğer gelişme yıllardır bulmaya çalıştığım Bursa'nın Kırmızı Göbekli Bobo'suyla ilgili (bulundu). Bu, tipik barbunyada olduğu gibi kabuğu henüz tam kurumadan da ayıklanıp pişirilebilen bir çeşit. Kabuk desenini henüz görmedim ama barbunya tipinde kırmızı çizgili de olabilir. Bir aksilik olmazsa, önümüzdeki sene yetiştirip belgeledikten sonra 2021 etkinliğinde dağıtırız. Eklenti 699121 |
@ birnefestoprak, artık üç ana domateste karar kıldık; bulgar domatesi, blue beauty ve Hafize Baliç, tüm çeşitlerin yıllara göre ayrı ayrı şişelenmiş tohumları mevcut.
|
Güzel haberler duyuyoruz. Insallah bizlerden sonra da bizler gibi hevesli nesiller yetisir
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025