agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi/42493.htm)

saleri 07-11-2018 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nazo06 (Mesaj 1551680)
Merhaba. Cevabınız sonrası bu mesajı sileceğim. Bu bitkinin malabar ıspanağı veya Pazı ile alakası varmıdır?(pazı ile yakın akraba demişsiniz ama) detaylı bilgi verebilir misiniz?

Pazı görünümlü ıspanak tadında ama kekremsi olmayan yumurtalı kavurmasına bayıldığımız bitki.

Sizi online gördüm. Mesajı sabaha sileceğim

aloe 08-11-2018 06:53

Günaydın bu kalıcı ıspanak evde büyük saksıda ya da yayvan kasada yetiştirilir mi? Çocuklarımı organik beslemek istiyorum. Her şeyi olmasa da bazı şeyleri evde yetiştirsem diye düşünüyorum

malbman 14-11-2018 04:53

Sayın MeyveliTepe merhaba,

Dağıttığım tohumlardan bir tanesini tohumun az olması nedeniyle 10 kişi ile sınırlamıştım. Ancak o tohuma 10 kişiden daha fazla talep var. Bu nedenle, talepleri etkinliğin son günlerinde yayınladığınız tablolarda ya da istatistik verilerde öncelik sırasına göre ayırma şansımız var mı?

Teşekkür ederim.

Dutlubahçe 14-11-2018 07:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aloe (Mesaj 1551750)
Günaydın bu kalıcı ıspanak evde büyük saksıda ya da yayvan kasada yetiştirilir mi? Çocuklarımı organik beslemek istiyorum. Her şeyi olmasa da bazı şeyleri evde yetiştirsem diye düşünüyorum

Balkonda yetiştirebilirsiniz.

MeyveliTepe 14-11-2018 09:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 1552088)
Sayın MeyveliTepe merhaba,

Dağıttığım tohumlardan bir tanesini tohumun az olması nedeniyle 10 kişi ile sınırlamıştım. Ancak o tohuma 10 kişiden daha fazla talep var. Bu nedenle, talepleri etkinliğin son günlerinde yayınladığınız tablolarda ya da istatistik verilerde öncelik sırasına göre ayırma şansımız var mı?

Teşekkür ederim.

Evet, etkinlik sonunda o tabloyu yine yayınlarım.

malbman 14-11-2018 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1552103)

Teşekkür ederim.

aloe 14-11-2018 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1552092)
Balkonda yetiştirebilirsiniz.

Balkonum yazın dahi çok rüzgar alıyor yinede yetişir mi? birde saksı mı yayvan bi kasa mı tavsiye edersiniz?

nilufers 15-11-2018 06:22

merhaba, arkadaşlar

Özbekistan'dan az miktarda çok özel 3 çeşit kavun tohumu getirttim, aralarında çok nadir bulunan ve normalde yurt dışına satışı yok, yerlilerin ' mırzaçül ' olarak adlandırılan tür de var (Özbekistan'ın ihracat gururu, Avrupa ve Amerika'da bile sevilir, rekor uzunluğu 1 metreye kadar ualaşabiliyor)
Ancak, özel bakım ve toprak isteği var (gübreli, kumlu), yağmur sevmez, geceleri de sıcak olan iklimde verimli olur. Adana, Antalya, Mersin ve benzeri hakim olduğu iklimde olumlu sonuç verir
yanlış anlaşılmasın lütfen, bir daha getirtme imkanım olmaz, o yüzden kavun yetiştiriciliği yapabilen kişliler özelden mesaj yazarsa , 3-4 kişiye gönderebilirim ( maalesef çok tohum yok, yetiştirecek olan arkadaşlar seneye paylaşır diye umuyorum :))

saygılar, selamlar

Atilgan 15-11-2018 07:18

Paylaşıma katılıp talep edenlerden 4 kişiye konum ve deneyim kriterlerine göre gönderebilirsiniz. Miktar ne kadar bilmiyorum ama 10 ar adet fazlasıyla yeterli olur. Ben paylaşıyor olsaydım tek kriterim alıcının izolasyon konusuna dikkat etmesi olurdu.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nilufers (Mesaj 1552144)
merhaba, arkadaşlar

Özbekistan'dan az miktarda çok özel 3 çeşit kavun tohumu getirttim, aralarında çok nadir bulunan ve normalde yurt dışına satışı yok, yerlilerin ' mırzaçül ' olarak adlandırılan tür de var (Özbekistan'ın ihracat gururu, Avrupa ve Amerika'da bile sevilir, rekor uzunluğu 1 metreye kadar ualaşabiliyor)
Ancak, özel bakım ve toprak isteği var (gübreli, kumlu), yağmur sevmez, geceleri de sıcak olan iklimde verimli olur. Adana, Antalya, Mersin ve benzeri hakim olduğu iklimde olumlu sonuç verir
yanlış anlaşılmasın lütfen, bir daha getirtme imkanım olmaz, o yüzden kavun yetiştiriciliği yapabilen kişliler özelden mesaj yazarsa , 3-4 kişiye gönderebilirim ( maalesef çok tohum yok, yetiştirecek olan arkadaşlar seneye paylaşır diye umuyorum :))

saygılar, selamlar

Kayrum38 15-11-2018 08:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1552148)
Paylaşıma katılıp talep edenlerden 4 kişiye konum ve deneyim kriterlerine göre gönderebilirsiniz. Miktar ne kadar bilmiyorum ama 10 ar adet fazlasıyla yeterli olur. Ben paylaşıyor olsaydım tek kriterim alıcının izolasyon konusuna dikkat etmesi olurdu.

Şahsen ben iki defa ektim. O kavunu yetiştirmek zor. Suyu sevmiyor.Suyu gördükçe kuruyup gidiyor. Çapa yaparak yetiştirmek gerekiyor. Birde yapraklarına sürekli kükürt uygulamak lazım. Yaprakları güneşten yanmasın diye.

bahcedenn 15-11-2018 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kayrum38 (Mesaj 1552153)
Şahsen ben iki defa ektim. O kavunu yetiştirmek zor. Suyu sevmiyor.Suyu gördükçe kuruyup gidiyor. Çapa yaparak yetiştirmek gerekiyor. Birde yapraklarına sürekli kükürt uygulamak lazım. Yaprakları güneşten yanmasın diye.

Mesele güneş ise Kaolin Kili uygulamak daha doğru olmaz mı?

Kayrum38 15-11-2018 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1552154)
Mesele güneş ise Kaolin Kili uygulamak daha doğru olmaz mı?

Kaolin kilini bilmiyorum. Yalnız bu kavunun yaprakları kabak yaprağı kadar iri.İki kere ektim.Malesef yetiştiremedim. Yağmurlama ile patatesi suladıkça kavunada değdi.Kurudu gitti.Suyu hiç sevmiyor.

Dutlubahçe 15-11-2018 10:54

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aloe (Mesaj 1552141)
Balkonum yazın dahi çok rüzgar alıyor yinede yetişir mi? birde saksı mı yayvan bi kasa mı tavsiye edersiniz?

Rüzgarın bir engel teşkil edeceğini sanmıyorum.

En az 15-20 cm derinliğinde bir saksı iyi olur diye düşünüyorum.

Benim saksım aşağıdaki gibiydi.

Eklenti 683766

AkisSoftware 17-11-2018 07:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1552103)

Sayın MeyveliTepe;

Ben herhangi bir tablo göremedim ama link paylaşma imkanınız varmıdır? Teşekkürler

AkisSoftware 17-11-2018 08:20

Bende istiyorum. Lakin 10 ar adet değil bana 3 er adet olsa bile (Çimlenmeme ihtimaline karşı) yeterlidir. Özel bakımla tohumunu almak isterim

Alıntı:

merhaba, arkadaşlar

saygılar, selamlar

malbman 17-11-2018 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1552269)
Sayın MeyveliTepe;

Ben herhangi bir tablo göremedim ama link paylaşma imkanınız varmıdır? Teşekkürler

Sayın AkisSoftware,
Tablo etkinlik sonunda yayınlanacak.

aloe 17-11-2018 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1552167)
Rüzgarın bir engel teşkil edeceğini sanmıyorum.

En az 15-20 cm derinliğinde bir saksı iyi olur diye düşünüyorum.

Benim saksım aşağıdaki gibiydi.

Eklenti 683766

Aynen sizinkine benzer bi saksım var. Bende sizin yaptığınız gibi yaparım. Tabii ilk kez yetiştireceğim için bilginizden yararlanmak isterim :)

dalperen 18-11-2018 05:44

Merhaba bende de paylaşmak istedim bir tohumum almak istedim de bir cins tohum var. Acaba nereden kaynağı okuyabilirim dolayısıyla paylaşımı ve kurallarını öğrenip katılabilirim

MeyveliTepe 18-11-2018 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalperen (Mesaj 1552316)
Merhaba bende de paylaşmak istedim bir tohumum almak istedim de bir cins tohum var. Acaba nereden kaynağı okuyabilirim dolayısıyla paylaşımı ve kurallarını öğrenip katılabilirim

Genel Prensipler

dalperen 19-11-2018 01:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1552336)

Genel pre nsipleri okuduktan sonra almak ve dağıtmak için ne yapmam gerekir. Yardımlarınız için çok Teşekkür ederim.

malbman 19-11-2018 08:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalperen (Mesaj 1552404)
Genel pre nsipleri okuduktan sonra almak ve dağıtmak için ne yapmam gerekir. Yardımlarınız için çok Teşekkür ederim.

Tohum paylaşmak için şu başlıkta kendinize bir paylaşım sayfası açın ve paylaşmak istediğiniz tohumu genel prensipler bölümündeki kriterlere uygun olarak tanıtın. Sayfanızı açmadan önce daha önce açılmış olan sayfaları incelerseniz sayfanızı açarken fikir verecektir.

Tohum talep etmek için de paylaşımcıların sayfalarında tanıttığı tohumlardan hangisini istiyorsanız sağ alt kısımda yer alan "Taleplerime ekle" butonuna basmanız yeterli olacaktır.

MeyveliTepe 19-11-2018 08:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalperen (Mesaj 1552404)

Okudunuz ise orada yazıyordu.

AkisSoftware 19-11-2018 11:08

Sayin nilufers ozel mesaj atamadim mail gonderdim. Mail kutusu dolu diyor sistem

ilhan sağlam 20-11-2018 11:24

Ben isterim çok ta memnun olurum

AkisSoftware 27-11-2018 15:01

Farklı bir soru sormak istiyorum...
1.) Tohum talep ettik 25 adet. Bu tohumların hepsi tek bir merkezde toplanıp bizlere tek 1 zarf şeklinde tek bir kaynaktanmı gelecek?
2.) Tohum göndereceğim zaman bendeki tohumları tek bir merkeze mi yollayacağım?

MeyveliTepe 27-11-2018 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1552946)
Farklı bir soru sormak istiyorum...
1.) Tohum talep ettik 25 adet. Bu tohumların hepsi tek bir merkezde toplanıp bizlere tek 1 zarf şeklinde tek bir kaynaktanmı gelecek?
2.) Tohum göndereceğim zaman bendeki tohumları tek bir merkeze mi yollayacağım?

Evet.

Atilgan 27-11-2018 17:45

Etikeleri hazır yazdırılabilir yapışkanlı etiket şablonlarından birini kullanarak hazırlayabilirmisiniz? Barkotlar daha kolay okunur hem.

AkisSoftware 27-11-2018 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1552952)
Etikeleri hazır yazdırılabilir yapışkanlı etiket şablonlarından birini kullanarak hazırlayabilirmisiniz? Barkotlar daha kolay okunur hem.

Bartender programiyla etiket yazdirilabilir.

gökhan1453 28-11-2018 15:02

Merhaba çok faydalı bir çalışma olmuş. Bende tohum talebinde bulunup yetiştireceğim tohumları önümüzdeki sene paylaşmak istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler.

MeyveliTepe 28-11-2018 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1552952)

Mevcut etiket boyutlarıyla çok benzer bir şablon varsa modifikasyon yapılabilir ancak bunun için elimde yeterince örnek olması lazım.

AkisSoftware 28-11-2018 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1553018)
Mevcut etiket boyutlarıyla çok benzer bir şablon varsa modifikasyon yapılabilir ancak bunun için elimde yeterince örnek olması lazım.

Sayın hocam;

Hazır şablon halinde etiketleri üzerinde olan A4 boyutlu etiketler var. Onları yazıcıya takıp bartender programıyla yazdırabiliyorsunuz. Sadece yazdırmadan önce bir kaç ayar yapılması lazım. Etiketin kaç adet (kaça kaç) olduğu vs seçmeniz gerek.

Size bu konuda şablon yollayabilirim. Şirkette kullanan arkadaşlar var

aloe 03-12-2018 12:58

Selam. Etkinlikten talep ettiğim tohumları burdan görmem mümkün mü? Ve nasıl görebilirim. Evdeki listemi bulamadım.

aloe 04-12-2018 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melikd (Mesaj 1553324)
Profilinize girip "Beğendiklerim" kısmına tıklarsanız talep ettiğiniz tohumları görebilirsiniz.

Desenize aradığımızı rahat bulabilmek için her türlü yazıyı beğenmemek lazım :)
Normal beğendiğim yazılardan beğeniyi kaldırayım bari ki aradıklarım daha rahat çıksın karşıma.

hulya10 04-12-2018 19:42

İyi akşamlar diliyorum. Emeğiniz için elinize, yüreğinize sağlık . Ben bu paylaşımlar nasıl olur bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Güzel insan Can Yücel den pembe domates, drop of gold biber, koyu yeşil tatlı biber, tatlı kıl biber ve gül biber tohumlarınıza talibim. Çok teşekkür ederim.

g.c. 05-12-2018 06:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hulya10 (Mesaj 1553460)
İyi akşamlar diliyorum. Emeğiniz için elinize, yüreğinize sağlık . Ben bu paylaşımlar nasıl olur bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Güzel insan Can Yücel den pembe domates, drop of gold biber, koyu yeşil tatlı biber, tatlı kıl biber ve gül biber tohumlarınıza talibim. Çok teşekkür ederim.

Genel Prensipler

Burayı okuyunca tüm etkinlik hakkında detaylı bilgiye sahip olacaksınız.

malbman 06-12-2018 09:27

Alıntı:

merhaba, arkadaşlar

saygılar, selamlar

Nilüfer Hanım merhaba,
Özel mesaj kotanız dolmuş o nedenle buraya yazmak zorunda kaldım.

Birkaç gündür şehir dışındaydım ancak yazabiliyorum, kusura bakmayın. Tohumlar gelmiş, yan komşum almış, kendisinden bu sabah teslim alıp her birinden bir taneyi çimlendirmeye aldım bile.

Ancak beni çok mahçup ettiniz. Hem o kadar zahmet edip tohum gönderdiniz, hem de kargo bedelini ödemişsiniz. İnanın çok mahçup oldum. Bu cömertliğiniz için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.

Sevgi ve saygılarımla

Jezebel 06-12-2018 19:16

Gelin Ayşe Fasulye

2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlarGelin Ayşe Fasulye adında bir tohum arıyorum.
Çok lezzetli bir barbunya türü.

Eklenti 684837

Bu da Kırmızı göbekli bobo veya İnkaya fasulyesi diye bilinir

Eklenti 684838

Bilecik ve Bursada bulmak mümkün.
Bu tohumlara sahip olup paylaşmak isteyen kimseler varsa minnetar olurum :)

aleydi 06-12-2018 23:03

4 Eklenti(ler)
Geçmiş etkinliklerden bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum izninzle.

Eklenti 684857

Eklenti 684858

Eklenti 684859

Eklenti 684860

4- 5 Yıldır etkinliği yakından takip ediyorum. Daha mı eski acaba :) Tohum yetiştirmeye bu sitede bulduğum Sn. Zeki Yağlı beyin o güzel anlatımıyla başladım. Sonra fidelerin toprakta yeşerdiğini görmek bende bir tutkuya dönüştü. Sadece formdan gelen tohumlar değil, yurtdışında da tohumlar getirttim. Yetiştirdiğim tohumlardan ,zaman zaman paylaşımlarım oldu. Başka gruplardada yüzlerce tohum paylaştım. Bir yerlerde onların açtığını hayat bulduğunu düşünmek çok mutluluk verici.
Bu etkinliğe emeği geçen tüm arkadaşlarıma. Özellkle her yıl katılımcı olarak katılan ve benimde taleplerimi karşılayan sn meyveliTepe sn Bahceden , sn Heyyomola, sn birnefestoprak, sn İsmail kuzucu, sn Mudo ,Sevgili S. durul , Sevgili Akçabardak, sevgili Sevoş ve ismini sayamadığım pek çok arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.
Domates tohumu paylaşan tüm arkadaşlarıma , ayrıca teşekkür ediyorum. Onu ayrıştırmak , kurutmak çok zahmetli.
Bugüne kadar taleplern hepsini karşılayabildim. Fakat yeterli tohumum olmasaydı , önceliği paylaşım yapan arkadaşlarıma verirdim . Ben böyle düşünüyorum. Belki ilk talep sırasına görede değerlendirecek arkadaşlarım olacaktır. Ne olursa olsun bu etkiliğin devam etmesi çok güzel. Taleplerimi karşılayacak arkadaşlarıma şimdiden zahmetleri için çok teşekkür ederim.

dongyul 07-12-2018 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1553670)
Sevgili arkadaşlarGelin Ayşe Fasulye adında bir tohum arıyorum.
Çok lezzetli bir barbunya türü.

Eklenti 684837

Bu da Kırmızı göbekli bobo veya İnkaya fasulyesi diye bilinir

Eklenti 684838

Bilecik ve Bursada bulmak mümkün.
Bu tohumlara sahip olup paylaşmak isteyen kimseler varsa minnetar olurum :)

Sayın Jezebel; bu iki fasulyeyi de biliyorum elimde yok ama pazarda satan bir kişi görmüştüm eğer bulursam sizin için temin edebilirim.

Bu arada size tatlı patates için mesaj atmak istemiştim ama size mesaj gitmediği için cevap veremedim.

imih99 08-12-2018 09:24

merhaba arkadaşlar;

Bu yararlı etkinlik için emeği geçen herkese çok teşekkürler. Etkinliğe ilk defa katılacağım inşallah, dünden beri bütün konuları okumaya çalıştım paylaşımla ilgili 25 çeşit talep ettim şimdilik. Köyümüzde yıllardır tohumları alınıp ekilen ürünler var (kara lahana, köy salatalığı vs) bunlardan paylaşmak istiyorum ama detaylı bilgim yok tohumlarla ilgili. Olur derseniz genel bilgiler vererek paylaşabilirim. Olmazsa seneye fotoğraflarıyla beraber daha kapsamlı paylaşabilirim, tecrübeli arkadaşlara danışmak istedim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025