![]() |
Etkinlik desteği için bağış
Geçen yıllarda böyle bir şey vardı.
Kolay bir organizasyon değil, çok emek sarf ediliyor. Bu konuda en azından maddi bir katkım olsun isterim. Saygılar. |
Merhaba, Adım Haluk. Adanalıyım. Doğal ve geleneksel tohumları dağıtıp üretilmesini destekleyerek çok önemli bir iş yaptığınızı düşünüyorum. Gayretleriniz için teşekkür ediyorum.
|
aman Allah ım aşık oldum aleydi tohum varsa yerli ücretlide olur karşılıklıda olur nasıl istersen paylaşabilirmiyiz
|
merhaba 5 dönüm arazim var 3 dönümüne yerli meyve ağaçları ve eski türlerden zeytinler diktim kalan 1 dönümüne de 1 senedir organik 0 ilaçla gübresiz sebzeler yetiştiriyorum.
şubat ayında ektiğim biberleri hala topluyorum. tohumada ayırdım. sizlerden ricam ne olursa olsun mısır domates patlıcan kabak biber vs. sadece ülkemizin tohumlarından miktar hiç önemli değil bana tohum yollamanız bu tohumları üretip çevremede dağıtmak istiyorum. etrafımdaki 100 dönümlük arazi içerisinde tarım ilacı kullanılmıyor ve kullandırmıyorum. ama yerli tohum konusunda çok sıkıntı çekiyorum yardımlarınızı bekliyorum. bölgenin iklimi toprak yapısı çok harika her türlü ürün çok verimli şekilde çıkıyor.denizlideyim sera değil tarla şeklinde açık tarım yapıyorum. |
organik tarım 0 ilaç
5 Eklenti(ler)
gübre yok yerli tohum ilaç yok sadece su ve güneş
|
Sn. aristof, tohum paylaşım etkinliği genel prensipleri uyarınca ilk yıl tohum paylaşımı yapmadan 25 adete (çeşit) kadar tohum talebi yapabiliyorsunuz. Tohum paylaşım kataloglarından tohumları inceleyip talepte bulunabilirsiniz. Kolay gelsin.
|
Arkadaşlar merhaba. Ben bu güzel gruba katılalı 3-4 sene oldu. Ama aktif kıllanamadım. Bu yıl 6 dönüm arazimiz oldu ve ceviz ağacı diktik. Ara boşluklarıda ben sebze bahçesi olarak kullanıyorum. Bu yıl çok şey yapmak istiyorum. Tarlayı ve projeleri düşünmekten uyuyamaz oldum. Pazarda farklı sebzeler arıyorum ve bulduklarımın tohumlarını alıyorum. Eşim aklımı oynatmak üzere olduğumu düşünüyor sanırım. Toprak nasıl bir güçse, insanı içine çekiyor.
Sözüm o ki, siteyi aktif kullanamsakta o tohumlara ihtiyacımız var. Lütfen bizleri pas geçmeyin. Teşekkür ederim. İyi geceler. |
Alıntı:
Sn aristof maalesef bu yıl sadece çiçek tohumu paylaşıyorum. Sebze tohumu paylaşan arkadaşlarım var. Buradan paylaşım yapmadan 25 adet tohum talep etme hakkınız var.
|
Sayin hulya10
Sizde farkındasınızdır. Pazarlarda satış yapan yerel üreticilerin bile birçoğu hibrit tohumlardan yetişmiş ürünler satıyor. Üreticiler bitkilerini çoğu zaman hazır fide olarak aldıkları için aslında ne sattıklarınıda bilmiyorlar. Alıntı:
|
Alıntı:
BABAM EMEKLİ ZİRAATÇİ tarım ilaçları bayisi var bana 1 tane tohum vermez . Çünkü hibrid tohumun işe yaramaz olduğunu, çiftçi ise destekleme alabilmek için hibrid tohum kullanmak zorunda bırakıldığını söyler. |
Alıntı:
karakavuk fasulyesi alacalı patlıcan turşuluk kornişon salatalık |
inşallah bende seneye dağ kekiği tohumu , çok lezzetli yerli ıspanak, turp, havuç, mor reyhan, ve şubat ayında ektiğim ve nisandan beri hala ürün aldığım köy biberlerinin tohumlarını paylaşacağım.
|
Arkadaşlar ben de tohum Paylaşım etkiliğine katılarak tohum talep etmek istiyorum..
Talebi şu şekil de mi yapacağım , 1-İstediğimiz tohumun altında bulunan '' Taleplerime Ekle '' seçeneğine tıklıyoruz. ( En fazla 25 tohum ) 2- Diyelim ki 5 farklı üyeden tohum talep ettik , bu 5 üyenin tohumları bir merkezde toplanıp 1 kargo ile mi gelecek yoksa 5 üye de bireysel kargo gönderecek ve 5 farklı kargo ile mi gelecek .. 3- ''üyenin en azından kendini tanıttığı bir mesajı bulunmalıdır. " Kendimizi tanıtan mesajı bu linkte ki bölüme mi yazacağız. http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...gi/42493-6.htm 4- Adres bilgileri mi ne zaman göndermeliyim. 5 - Yapmam gereken başka bir şey var mı .. Teşekkürler. |
1. evet
2. tek kargo ile gelecek 3. Hayır, bu başlıkta. "Ben istanbuldan filan, xx yaşındayım" gibi tanıtımları da saymıyoruz. 4. Hemen 5. Duyurular için bu başlığı Şubat sonuna kadar sürekli takip edin. |
Alıntı:
Bu foruma desteklerini esirgemeyen ve aynı ülküye gönül veren gönüldaşlarımıza Allah sağlık sıhhat mutluluk ve huzur versin ki bu işi daha uzun yıllar yapabilsinler... |
1 Eklenti(ler)
Merhaba bu etiket şablonu sizin etiketlere oldukça yakın. Pdf yerine word de hazırlamanız gerekebilir. Word olursa bizimde modife etme imkanımız olur.
|
PDF formatına bir printer gibi tarifli olduğu için verebiliyorum. Benzer şekilde printer olarak tarifli word formatına çıkış alabileceğim bir araç bilmiyorum maalesef. Sürecin hiç bir aşamasında da word kullanmıyorum. PDF'den word'e dönüşüm yazılımları var ama ne kadar başarılıdır bilemem.
|
Dosyayı paylaşırsanız ben dönüştürebilirim..
|
Alıntı:
Hangi dosyayı? PDF'i mi? e-posta adresinizi gönderirseniz geçen seneki etiket dosyalarından birini gönderebilirim. |
Tohum paylaşımı etkinliği için adres paylaşımı
Alıntı:
|
Alıntı:
Diğer başlıkta gözünüzden kaçma ihtimaline karşı buraya da yazayım. Adresinizi "Lojistik Merkezi" kullanıcısına özel mesajla göndermeniz gerekiyor. Diğer başlıktaki paylaşmınızı silip özel mesajla gönderin yoksa Lojistik Merkezi'nin bundan haberi olmaz ve talepleriniz karşılanmaz. |
1 Eklenti(ler)
Geçen sene bana gelen ama ulaştıramadığımız tohum taleplerini yüzyılın buluşmasında Sn bahcedenn'e teslim ettim. Kurdele kesmeyi unuttuk ama resmini çektik.
Eklenti 685346 |
Fotoğrafta kim kimdir yazar mısınız? Uzaktan da olsa tanımış olalım sizleri :)
|
Yorum; ev sahibi @birnefestoprak ve arkadaki eşi. Hangisi veren hangisi alan el anlamak için yüz ifadelerine de baktığımızda, daha hevesli olan, sevinen ve iki elini birden uzatarak alma isteğini gösteren @bahcedenn gibi duruyor. Ancak yakın çekim baktığımda poşetin içinde kendi tohumlarımı göremedim maalesef, vermezseniz vermeyin kardeşim, n'apalım biz de bulgar domatesi ile ay yıldız karpuz ekeriz her tarafa..
|
Ben tohumları ekerken yalnız kaldığım aldığım tohumların hepsini ekip ekemeyeceğimi bilemediğim için sizden tohum talep etmemiştim. Benim yerimi gören bahçedenn arkadaşımızı havanın soğuk, biraz karlı da olması acil gitmek zorunda olması nedeni ile aşağıya bile indirememiştim. (Korkmadığını söylese de dişleri takırdıyordu. Soğuktan olduğunu iddia edecektir.) Resimden de olsa Birnefestoprak'ı görmüş olduk.
|
Alıntı:
Hakikaten yüzyılın buluşması oldu ve çok keyifli bir akşam geçirdik :cool::cool: Kişileri tespitiniz de kısmen doğru. Arkadaki bayan, Sayın birnefestoprağın kuzeniydi. İki elini uzatarak tohumları alan ise benim. Ya son anda vazgeçerse diye iki elimle kavrayarak işi sağlama almaya çalışıyordum. :p:p Bakın, bacaklarımın arasında yerde kırmızı, siyah bir çanta var. Tıka basa tohum, malzeme, kitap vs. doluydu. Haksız mıyım yani şimdi? :p:p |
herkese saygılar ve sevgiler
burada yeniyim ve etkinliklerine bayıldım ben de kendini doğaya teslim eden bir doğaseverim bu etkinlik hakkında çok değil bir iki cümle de olsa beni bilgilendirebilir misiniz nasıl tohum talep edebilirim teşekkürler :) |
Alıntı:
|
arkadaşlar benim tohumlara tahmin ettiğimden daha fazla talep geldi
sizce tohum sayısını azaltıp herkese mi yollayayım? yoksa normal sayıda tohumu daha az kişiye mi yollayayım? |
Alıntı:
Bu tohumların yayılması açısından da daha faydalı olur. Takdir sizin . |
Alıntı:
3 kök bile dikse seneye ekecek kadar tohumu çıkar |
Alıntı:
|
Sayın İncirli
Normal sayıdan kastınız nedir belirtmemişsiniz. Paket tohumlarda Sogan marul gibi bitkilerde bu sayı 300 lere çıkar. Domates biberde 20 - 30 civarıdır. Birde asgari dikilmesi gereken bitki sayısı var. Mısırda mesela kaliteli bir tohum alabilmek için yüz kadar bitki birlikte dikilmelidir. |
Alıntı:
|
Mısırda genetik çeşitliliği koruyabilmek için aynı türden 100 kadar bitkiyi aynı anda dikip herbirinden tohum almalı. Bu hobi bahçeciliğinde zor tabi. Her bir bitki tohum için ayrılmasa bile kalabalık dikimlerde polen paylaşımından istifade edilebilir. Aynı türden kastım mesela 100 adet painted mountain mısırı.
|
kastım şu
tabi ki saymam mümkün değil ama 10 tane mısır gönderecekken 4 tane göndereceğim 30 domates varsa 7-8 tane koyabileceğim |
merhaba;
Temmuz ayında bir hobi bahçesi aldım 700 m2.Kış ayları için bir şeyler ektim.Hobi amaçlı tarım yapmak istiyorum bu nedenle baharda yerli sebze tohumu konusunda yardımcı olabilecek var mı? |
Hangi tohumları eklediğimi nasıl görebilirim? Teşekkürler
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025