agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2018-2019-tohum-paylasim-etkinligi/42493.htm)

AkisSoftware 02-02-2019 06:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1557518)
Olur, onu da hanıma veririk.. Ehliyeti alamadı daha ama.. Geçen cumartesi direksiyon sınavına girdi. Dönüşte komisyondaki hoca 'abi senin hanım hızlı şöför çıktı' dedi gülerek. Meğer bizimki sarıda geçmiş :D Kimden gördü bilmem ki.

Neşenizle foruma ayrı bir TAD katıyorsunuz. Mesajlarınızı okumak büyük zevk. Hep böyle pozitif insanlara imrenmişimdir. Allah bozmasın...

Emekleriniz gerçektende çok büyük. Ama maddi olarak karşılık beklerseniz beklentilerinizi bu dünyada bırakmak zorunda kalırsınız :)

Bizler size iki Dünya'da da kullanılacak dua gönderiyoruz. Şimdilik elimizden gelen bu...

Bu sözlerim bu yolda emeği geçen herkes için...

Musa Gündoğan 02-02-2019 07:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1557508)
Etiketlerle birlikte son beş yılın özetini göndermiştiniz. Baktım ilk yıl forumda olmamama (amma da 'ma' oldu) rağmen en çok gönderi yapan dördüncü kişiyim. İlk üçün ikisi son yıl paylaşım yapmamışlar yani hak iddia edemezler, @bahcedenn de yakında ABD ye gidecek gibi duruyor, O nu da geçelim, ben birinci sayılırım aslında. Eeee bir hediyeyi hak ettim artık. Seneye bir ev veya üst sınıf sıfır araba vermezseniz ben bu işte yokum arkadaş, ona göre baştan söyliyeyim.

sayın tcm
dün sizin taleplerinizi hazırlarken gözüme bi az göründü. bir kaç arkadaşa elime haricen geçen denemenizi isteyeceğim tohumlardan paketinize ekleyeceğim.

araba olmasa da böyle bir kıyak yapalım size de :) :)

hatta; size gönderdiğim 5 tohumu bu sene dikin seneye 200 tohum olsa o sene de dikseniz 8000 dersek böyle böyle 3-4 yıla arabayı da alırsınız :)

Musa Gündoğan 02-02-2019 07:37

bu arada tohumları son gönderim tarihi neydi kaçırdım sanırım. ancak istenmeyen sebeplerden ötürü tohumları bitiremedim. bugün akşam bitireceğim inşallah. ve pazartesi gönderim yapacağım. çok çabaladım fakat bugün gönderemedim.

tohum tasnifini yapacak abilerim işinizi çok kolaylaştıracağım. hiç yorulmadan benim paketlerimi okutup direkt poşetine atacaksınız. hiç açmayacaksınız.

Musa Gündoğan 02-02-2019 07:39

son olarak bazı arkadaşlara tohumun azlığından daha doğrusu talep fazlalığından kaynaklı olarak yeterince tohum çıkaramadım, bazı tohumlarda da miktar azaltması yaparak herkese göndermeye çalıştım.

Bay Şifacı 03-02-2019 01:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeşimM (Mesaj 1557399)
Maviş de tohumlardan kendi nasibini arıyor gibi;;)) Maşaallah ne kadar sevimli.

Evet galiba öyleydi. Teşekkürler Yeşim abla. :)

CASPER_VIA_E2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

malbman 03-02-2019 11:50

4 Eklenti(ler)
Bir takım aksilikler ve biraz da benim tembelliğim nedeniyle, tohumları paketlemeyi ancak bitirebildim. Bu yüzden çok özür dilerim.

Talepte bulunan her arkadaşın tohumlarını ayrıca tek bir torbada birleştirip, torbanın üzerine, içeriğinde yer alan tohum barkodlarını yapıştırdım. Bu sayede LojistikMerkezi gönüllüsü arkadaşlar, barkodları paketleri açmadan okutup ilgili bölüme atabilir diye düşündüm. Umarım işleyişte farklı bir gidiş olup, iş yükünü azaltmak isterken daha fazla iş yükü çıkarmamışımdır.
Eklenti 686766

Ancak Sayın meminaydın ve adını şimdi hatırlayamadığım bir formudaşımızın istediği "MeyveliTepe turuncusu" domatese ait iki etiketi o hengamede kaybetmişim. O etiketler büyük torbanın üzerinde eksik kaldı ancak eksik olan etiketi torbanın içinde en üste koydum. Bu şekilde, LojistikMerkezi gönüllüsü forumdaşlar yine torbayı açmadan o etiketi okutabilecekler.

Burada okunmayıp gözden kaçma ihtimaline karşı, etiketi eksik olan torbalara ayrıca bir açıklama notu koyarak durumu orada da izah ettim.
Eklenti 686767

En sonunda harf sırasına göre iki tane buzdolabı poşetine yerleştirdim

Eklenti 686768

ve o torbaları da bu kutunun içine yerleştirdim. Umarım yeterince muntazam olmuştur.

Eklenti 686769

Kutuyu yarın kargoya verceğim.

İlknur44 03-02-2019 13:35

Merhaba tohum gönderen ve emeği geçen tüm abilere ve ablalara çok teşekkür ederim.
Bu sene ilk defa tohum talebinde bulundum, inşallah seneye bende tohum paylaşacam.Birkaç sorum olacak. 25 tohum sınırı var ben birkaçtane tohum taleplerini eklesem tüm tohumlar mı silinir. Yoksa son talep ettiklerim. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim ,Sağlıcakla kalın.

its_just_a_ride 03-02-2019 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlknur44 (Mesaj 1557629)
Merhaba tohum gönderen ve emeği geçen tüm abilere ve ablalara çok teşekkür ederim.
Bu sene ilk defa tohum talebinde bulundum, inşallah seneye bende tohum paylaşacam.Birkaç sorum olacak. 25 tohum sınırı var ben birkaçtane tohum taleplerini eklesem tüm tohumlar mı silinir. Yoksa son talep ettiklerim. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim ,Sağlıcakla kalın.

Selamlar,

Tohum talepleri ve kataloglar kapandı. Son tarih öncesinde ne talep ettiyseniz kurallar dahilinde onlar elinize ulaşır. Şu an bir değişiklik yapamazsınız.

chelik26 03-02-2019 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1557534)
sayın tcm
dün sizin taleplerinizi hazırlarken gözüme bi az göründü. bir kaç arkadaşa elime haricen geçen denemenizi isteyeceğim tohumlardan paketinize ekleyeceğim.

araba olmasa da böyle bir kıyak yapalım size de :) :)

hatta; size gönderdiğim 5 tohumu bu sene dikin seneye 200 tohum olsa o sene de dikseniz 8000 dersek böyle böyle 3-4 yıla arabayı da alırsınız :)

Tmm Musa bey tohumdan mahrum bırakıyorsunuz da bari adını esirgemeyin bu garip forumdaşlardan :)

İlknur44 03-02-2019 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1557630)
Selamlar,

Tohum talepleri ve kataloglar kapandı. Son tarih öncesinde ne talep ettiyseniz kurallar dahilinde onlar elinize ulaşır. Şu an bir değişiklik yapamazsınız.

Teşekkür ederim cevabınız için inşallah gelir.

Jezebel 03-02-2019 18:14

Ben şahsen birazcık üzüldüm.
Bazı isteklerim silinmiş sanırım.
Neredeyse 10 yıllık üyeliğime ve mesajlarımın çokluğu ayrıca etkinlik dışı dağıttığım tohum çelik ve bitkinin hesabını tutmadığım için acaba dedim...
Bilseydim isteklerimi bir daha gözden geçirirdim.
Neyse kural kuraldır.
Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Çok zor ve karmaşık olan bu organizasyonu başarılı bir şekilde yıllardır yürütüyorlar.
İnşallah seneye ben de dağıtıcı olarak katılayım da bir nebze olsun bu emekler karşılık bulsun.
Sağlık ve sevgiyle kalın.

YeşimM 03-02-2019 22:11

Sevgili ilknur44 kataloglar kapanmadan 25'den fazla da istemiş olsanız ilk talep ettiğiniz 25 çeşit gelir diğerleri geçerli olmaz.

İlknur44 04-02-2019 10:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeşimM (Mesaj 1557656)
Sevgili ilknur44 kataloglar kapanmadan 25'den fazla da istemiş olsanız ilk talep ettiğiniz 25 çeşit gelir diğerleri geçerli olmaz.

Teşekkür ederim ablacım ozaman inşallah gelirler. Çünkü kataloglar kapanmadan talep etmiştim .Sağlıcakla kalın.

Musa Gündoğan 04-02-2019 12:57

kargo sonunda tamam

3 Eklenti(ler)
dağıtım merkezindeki arkadaşlar rahat etsinler diye kargo paketlerinin üzerine ayrıca gönderdiğim tohumların barkodlarını ekledim. paketleri açmadan hızlıca okutup geçecekler.
herkesin gönlüne sağlık
Eklenti 686812
Eklenti 686813
Eklenti 686814

istcallst 04-02-2019 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1557680)
dağıtım merkezindeki arkadaşlar rahat etsinler diye kargo paketlerinin üzerine ayrıca gönderdiğim tohumların barkodlarını ekledim. paketleri açmadan hızlıca okutup geçecekler.
herkesin gönlüne sağlık
Eklenti 686812
Eklenti 686813
Eklenti 686814

Seneye herkes öyle yaparsa herhalde büyük bir kolaylık olacak.

knamre 04-02-2019 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İlknur44 (Mesaj 1557671)
Teşekkür ederim ablacım ozaman inşallah gelirler. Çünkü kataloglar kapanmadan talep etmiştim .Sağlıcakla kalın.

İlknur Hanım, talep edenler listesinin kesin hali yayınlanmıştı görmemişsin demek ki. 404.mesajda alıntı bölümüne bakabilirsiniz.

İlknur44 04-02-2019 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi knamre (Mesaj 1557724)
İlknur Hanım, talep edenler listesinin kesin hali yayınlanmıştı görmemişsin demek ki.

Malesef görmedim nerede yayımlanmış.

İlknur44 04-02-2019 21:02

Teşekkür ederim.

incirli 05-02-2019 07:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1557646)
Neredeyse 10 yıllık üyeliğime ve mesajlarımın çokluğu ayrıca etkinlik dışı dağıttığım tohum çelik ve bitkinin hesabını tutmadığım için acaba dedim...
Neyse kural kuraldır.
Çok zor ve karmaşık olan bu organizasyonu başarılı bir şekilde yıllardır yürütüyorlar.
İnşallah seneye ben de dağıtıcı olarak katılayım da bir nebze olsun bu emekler karşılık bulsun.

benim paylaşımlardan isteğiniz olursa haber verin yollayayım

Musa Gündoğan 05-02-2019 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 (Mesaj 1557639)
Tmm Musa bey tohumdan mahrum bırakıyorsunuz da bari adını esirgemeyin bu garip forumdaşlardan :)

sayın chelik26
paylaştığım tohumlar adet olarak çok az olan tohumlar. örneğin bir tane şeker kırmızı çeri domatesim var. ben bu domatesi gördüğümde inanılmaz ticari bir değeri olacağını düşündüm. o kadar güzel rengi vardı ki hayran kaldım. seneye bu tohumu da paylaşıma alacağım. bunun haricinde paristen gelen 4-5 çeşit sebze tohumu bulunmakta.(ananas domates, meksika tatlısı domatesi, güzel bir çeri, kırmızı marul, sarı paris göbek marulu). benim tat olarak çok lezzetli bulduğum, tohumu tamamen tesadüf eseri bahçemde büyüyen başka bir çeşit;(sarı **** benzer domatesim yoktu) onun ismini de sarı tatlı irice çeri olarak not almıştım. ve bir kaç tohum daha diyelim.

Kenger 08-02-2019 08:02

Alıntı:

Neyse kural kuraldır.

Sn. Jezebel,
ben de paylaştığım tohumlardan istediğiniz varsa gönderebilirim.

VUSLATIM 09-02-2019 17:47

atilgan,
tohumladan alma şansımız varmı acaba elimdeki atalık doğal tohumlala takas yapabiliim

mgunsili 12-02-2019 13:53

Merhabalar tohum talep listesinde adım çıkmamış butün bilgilerimi göndermistim bilgioeri eksik olanlar listesindede yoktum adresimi mailimi lijistik merkezine göndermistim ama tohum talep listesinde yokum nedenini öğrenebilirmiyim. Saygılar.

MeyveliTepe 12-02-2019 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mgunsili (Mesaj 1558763)
Merhabalar tohum talep listesinde adım çıkmamış butün bilgilerimi göndermistim bilgioeri eksik olanlar listesindede yoktum adresimi mailimi lijistik merkezine göndermistim ama tohum talep listesinde yokum nedenini öğrenebilirmiyim. Saygılar.

Genel Prensipler

Alıntı:

3.4. Tohum talep edenlerin rolü

Önemli: Bir katılımcı iki yıl üst üste sadece talep eden olarak etkinliğe katılamaz. Örnek: Geçen yıl paylaşmadan tohum talep eden bir katılımcının bu yıl etkinlikten tohum talep edebilmesi için mutlaka tohum da paylaşması gereklidir.

mutoberk 13-02-2019 09:12

Arkadaşlar kendi tarlamda tohum elde etmek ve hobi amacli domates salatalik gibi Adana ikliminde yeliştirebileceğim kaliteli tohumlar var mi elinizde bu talebimde geçmi kaldim acaba

AkisSoftware 13-02-2019 09:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mutoberk (Mesaj 1558858)
Arkadaşlar kendi tarlamda tohum elde etmek ve hobi amacli domates salatalik gibi Adana ikliminde yeliştirebileceğim kaliteli tohumlar var mi elinizde bu talebimde geçmi kaldim acaba

Talebinizde geç kaldınız. Lakin elinde fazla tohum olan arkadaşlar varsa onlar size ayrıca gönderebilir. Ya da listeden o kişilere özel mesaj yazıp istekte bulunmayı deneyebilirsiniz. Yoksa 1 sene beklemeniz gerekiyor.

Dionysos86 13-02-2019 14:18

Merhaba, Tohumlarımız kargolandımı acaba? Kargoya verildiğinde bilgilendirilecekmiyiz acaba?

Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sernur 14-02-2019 10:37

Alıntı:

Neyse kural kuraldır.

Sevgili Jezebel benden talep edilen tohumlara baktım ve size özelden mesaj gönderdim ama ulaşmadı benden talep ettiğiniz tohumu size gönderebilirim.

tayfun7 14-02-2019 10:59

Carolina reaper için istekte bulunmuştum. Adresim eksik listesinde vardı tamamlamıştım. Ulaşıp ulaşmadığını nasıl teyit edebilirim.

Atilgan 14-02-2019 13:38

Merhaba,
Malesef tohum paylaşımlarım etkinlikle sınırlı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi VUSLATIM (Mesaj 1558474)
atilgan,
tohumladan alma şansımız varmı acaba elimdeki atalık doğal tohumlala takas yapabiliim

MeyveliTepe 14-02-2019 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tayfun7 (Mesaj 1559045)
Carolina reaper için istekte bulunmuştum. Adresim eksik listesinde vardı tamamlamıştım. Ulaşıp ulaşmadığını nasıl teyit edebilirim.

Adresinizi hangi tarihte gönderdiniz? 15 Ocaktan sonra gönderdiniz ise bir anlamı yok.

easutay 14-02-2019 14:14

Merhaba arkadaşlar elinde fazla tohumu olan varsa almak isterim ücretli ücretsiz fark etmez. Farklı cinsler olursa çok sevinirim.

ketenhelva 14-02-2019 23:20

Sn easutay, tohum satışı degil, gönüllülük esası ile tohum takaslaşması yapılmakta..Bu yılın takas arz ve talepleri kapandı, forumu takip ederseniz gelecek sonbaharda yeniden takas katalogu açılacaktır..

AkisSoftware 15-02-2019 05:55

Parayla tohum satinalmak istiyorsaniz forumda satış yapan arkadaşlar var. Onlari inceleyip o tohumlardan alabilirsiniz. Degisik tohumlar var

aziztoprak 17-02-2019 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi easutay (Mesaj 1559067)
Merhaba arkadaşlar elinde fazla tohumu olan varsa almak isterim ücretli ücretsiz fark etmez. Farklı cinsler olursa çok sevinirim.

Kalanlardan azar miktarda istedikleriniz varsa gönderebilirim. Benim kataloglardan bakıp seçin eğer onlardan kaldı ise azar miktar da olsa iletirim kargo ile.

aziztoprak 17-02-2019 21:25

Benim tohumlar ulaşmadı. Acaba kargoya verildi mi? Öğrenme imkanı var mı?

AkisSoftware 18-02-2019 06:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak (Mesaj 1559368)
Benim tohumlar ulaşmadı. Acaba kargoya verildi mi? Öğrenme imkanı var mı?

Kimseye daha kargo gönderilmedi. Bu gönderimler duyurulacak. Bu hafta içi ya da haftaya gönderilmiş olur diye düşünüyorum.

mrNobody 18-02-2019 19:09

Yeni üyeyim tohum paylaşma etkinliğini kaçırdım fakat hala yardımcı olabilecek var ise 1 tane 3 tane 5 tane her ne ise temel gıdalardan domates biber salatalık patlıcan gibi küçük bir bahçem var hibrit tohumlardan kurtulup düzgün birşeyler yetiştirmek istiyorum. Yardım edebilecek arkadaşlara duyururum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1559115)
Parayla tohum satinalmak istiyorsaniz forumda satış yapan arkadaşlar var. Onlari inceleyip o tohumlardan alabilirsiniz. Degisik tohumlar var

bu arkadaşlara nereden ulaşabilirim link verebilirseniz sevinirim.

dobipa 18-02-2019 19:14

Douglas_fir in satış konusu : http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/25971.htm

Mahon67 nin satış konuları:
http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/41464.htm
http://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/41463.htm

Her iki satıcıdan da bu sene tohum aldım, yani her ikiside satışlara devam ediyor. Özel mesajla veya konularına yazarak bilgi talep edebilirsiniz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrNobody (Mesaj 1559493)
Yeni üyeyim tohum paylaşma etkinliğini kaçırdım fakat hala yardımcı olabilecek var ise 1 tane 3 tane 5 tane her ne ise temel gıdalardan domates biber salatalık patlıcan gibi küçük bir bahçem var hibrit tohumlardan kurtulup düzgün birşeyler yetiştirmek istiyorum. Yardım edebilecek arkadaşlara duyururum.

bu arkadaşlara nereden ulaşabilirim link verebilirseniz sevinirim.

AkisSoftware 18-02-2019 19:22

Sevgili arkadasimiz dobipa paylasmis. O linklere tiklayip alabilirsiniz

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025