![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2018
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 8
|
mısır
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Mısır Tohum çeşit adı: Sekiz sıra Trabzon mısırı Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tekirdağ Size nereden geldi: Aile büyüklerinden Dağıtılacak tohumun saflığı: Elimizde mevcut tek çeşit Tohumun kökeni : Trabzon Kullanılan gübreler : Ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2018 sonbahar Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan ayinda doğrudan toprağa,fazlaca derin olmayan cepler açılıp içine birkaç tohum bırakılır Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Sekiz sıra tane yapısı,çok lezzetli sütlü mısır. Patlatmalik değildir Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Ekim öncesi toprak gübre ile işlenerek ekime hazır hale getirilir;suyu çok sever,özellikle çiçeklenme döneminde sulama önemli. Iki metreye kadar boylanır,iki koçan verir Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Yaz sonu,koçanlar iyice oluşunca |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2018
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 8
|
beyaz fasülye
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Beyaz Sırık Fasülye (Ispir şeker fasülyesi) Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir: 15 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tekirdağ Size nereden geldi: Aile büyüklerinden Dağıtılacak tohumun saflığı: Barbunya ile mesafeli olarak her sene yetiştiriyoruz;araya bariyer mısır ekiyoruz Tohumun kökeni : Erzurum-Ispir Kullanılan gübreler : Ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2018 Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Aşırı sıcakları sevmez,yöreden yöreye farklılık gösterir,biz burda(Tekirdağ) Temmuz ayi ortasında doğrudan toprağa ekiyoruz,serpilip boylanana kadar aşırı sıcaklar geçmiş oluyor. Ekilmesinden sonra toprağın üzerine ahır gübresi ile öbek yapıp ıslatıyoruz ve sırıkları toprağa saplıyoruz. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Taneler yuvarlak beyaz Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Ahır gübresi ve suyu sever Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Taze fasülye olarak tüketilecekse tane oluşumu beklenmeden toplanır,taze fasülyesi kenarına ip yapmaz ve çok lezzetlidir. Kuru fasülye elde edilmesi için sonbahar başlangıcına kadar tane oluşumu beklenir,dış kabuk iyice sararınca toplanır ve önce kabuğundan ayrilmadan güneşe serilir,kabuk iyice kuruyunca taneler ayıklanır.Taneler doğrudan güneşe bırakılmaz |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2018
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 8
|
barbunya
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Barbunya Sırık Fasülye Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir: 15 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tekirdağ Size nereden geldi: Aile büyüklerinden Dağıtılacak tohumun saflığı: Bilemiyorum Tohumun kökeni : Rize Kullanılan gübreler : Ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2018 Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Aşırı sıcakları sevmez,yöreden yöreye farklılık gösterir,biz burda(Tekirdağ) Temmuz ayi ortasında doğrudan toprağa ekiyoruz,serpilip boylanana kadar aşırı sıcaklar geçmiş oluyor. Ekilmesinden sonra toprağın üzerine ahır gübresi ile öbek yapıp ıslatıyoruz ve sırıkları toprağa saplıyoruz. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kırmızı çizgili barbunya fasülye Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Suyu sever,aşırı sıcakları sevmez Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Taze fasülyesi yapılmaz,sonbaharda taneler iyice oluşunca hasadı yapılıp kabuğuyla birlikte güneşe serilir ve kurutulur,sonra kabuğundan ayıklanır. Taneler doğrudan güneşe bırakılmaz |
|
|
|
![]() |
|
|