barbunya
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum türü: Barbunya Sırık Fasülye
Tohum çeşit adı: -
Tohum kaç yıldır sizdedir: 15 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tekirdağ
Size nereden geldi: Aile büyüklerinden
Dağıtılacak tohumun saflığı: Bilemiyorum
Tohumun kökeni : Rize
Kullanılan gübreler : Ahır gübresi
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2018
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Aşırı sıcakları sevmez,yöreden yöreye farklılık gösterir,biz burda(Tekirdağ) Temmuz ayi ortasında doğrudan toprağa ekiyoruz,serpilip boylanana kadar aşırı sıcaklar geçmiş oluyor. Ekilmesinden sonra toprağın üzerine ahır gübresi ile öbek yapıp ıslatıyoruz ve sırıkları toprağa saplıyoruz.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kırmızı çizgili barbunya fasülye
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Suyu sever,aşırı sıcakları sevmez
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Taze fasülyesi yapılmaz,sonbaharda taneler iyice oluşunca hasadı yapılıp kabuğuyla birlikte güneşe serilir ve kurutulur,sonra kabuğundan ayıklanır. Taneler doğrudan güneşe bırakılmaz
|