agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni107Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-12-2016, 01:44   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-04-2016
Son iki sene içerisinde internetten, ticari sitelerden defalarca sipariş verdim, hemen her bir siparişte de, hevesle açtığım paketçiklerinden bambaşka tohumlar çıktı. Tabii fide almayı da pek tercih etmiyorum, ille de tohumdan çimlendireceğim...

Bu -görece- kısa girizgahtan sonra, esas meramımıza gelelim ifinim. Diyorum ki; şöyle üçer beşer tane, mis kokulu yasemin, gardenya ve mümkünse hanımeli tohumları olsa, kısıtlı bilgi ve imkanlarımla çimlendirip, evin içerisinde; saksılarımda büyütmeye gayret etsem... Gelip gidip koklasam...

Zekoş ve aslama1994 beğendi.
MaynaVira Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-12-2016, 09:27   #2
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MaynaVira Mesajı Göster
Son iki sene içerisinde internetten, ticari sitelerden defalarca sipariş verdim, hemen her bir siparişte de, hevesle açtığım paketçiklerinden bambaşka tohumlar çıktı. Tabii fide almayı da pek tercih etmiyorum, ille de tohumdan çimlendireceğim...

Bu -görece- kısa girizgahtan sonra, esas meramımıza gelelim ifinim. Diyorum ki; şöyle üçer beşer tane, mis kokulu yasemin, gardenya ve mümkünse hanımeli tohumları olsa, kısıtlı bilgi ve imkanlarımla çimlendirip, evin içerisinde; saksılarımda büyütmeye gayret etsem... Gelip gidip koklasam...
Sayın MaynaVira mesajinizda bahsettiginiz gardenya hanımeli gibi bitkiler genelde celikle cogaltılıyor.Tohumla cogaltani gormedim **** satıldıgını ..Takas ve paylasım bölümünde bazen paylasılıyor.Orayı takip edin derim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-12-2016, 16:08   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-04-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sayın MaynaVira mesajinizda bahsettiginiz gardenya hanımeli gibi bitkiler genelde celikle cogaltılıyor.Tohumla cogaltani gormedim **** satıldıgını ..Takas ve paylasım bölümünde bazen paylasılıyor.Orayı takip edin derim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Zekoş;

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Son zamanlarda -yine internetten olmak üzere- gardenya ve tatar hanımeli tohumları aldım. Bu defa gerçek tohum olduklarını kuvvetle ümit ediyorum. Reklam niyetli yazmadığımı belirterek, bağlantıları paylaşıp, sizlerin de görüşlerinizi almak isterim:

Gardenya;
Gardenya, bağlantı için tıklayınız.
Tohumlar çimleniyor ancak 1,5 cm'den daha fazla büyütmeyi başaramadım.

Tatar Hanımeli
;
Lonicera Tatarica; bağlantı için tıklayınız.
Tohumları çimlendirmeyi başaramadım. Zaten bu siteden her ne aldıysam; ya kuruyor, ya hastalanıyor veya da -tohumlar- çimlenmiyor.

Tabii muhtemelen ben de bir yerlerde yanlış yapıyorumdur.

Belki bu başlık yeri değil ama; tohumları, çimlendirmek üzere yardımsever forum üyelerinden birisine göndermek de planlarım arasında. Yalnız bu düşünceyi nasıl ve nerede dile getirsem; işte onu henüz keşfedemedim.

Son olarak, unutmadan; bundan sonra bahsettiğiniz bölümü takip etmeye özen göstereceğim.

Zekoş beğendi.

Düzenleyen MaynaVira : 10-12-2016 saat 16:22 Neden: Küçük bir hata düzeltildi. -_-
MaynaVira Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025