![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sn erkanbey'in dagittigi cesit, Sn gula'nin istedigi cesit degil gibi gozukuyor. Sanirim Carolina Reaper'i paylasan biri olacak. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Hiç dikkat etmemişim, haklısınız. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2015
|
Kurdela çiçeğini barış olarak değiştirdim,barış soğuğa daha dayanıklıymış.Rizomunun paylaşılması mümkünse lütfen paylaşın,ev içi ve ev dışında gerçekten çok ihtiyacım var. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Evet her nekadar acılık olarak carolina gibi olsada benim paylaştığım tam olarak carolina reaper diyemiyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2016
|
Orjinal carolina reaper tohumuna ebay erişimi Türkiye'den yapılamadıgı için ulaşamıyorum.Sayın erkanbey'in paylasımdaki biberide beni acılık olarak tatmin eder eger ki paylaşımda gönderilirse. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Ravent, ışgın tohumu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Etkinlikte paylaşılmasını İstediğiniz Tohumlar 1. Nohut 2. Rezene 3. İmon! 4. Sobunotu (çöven) 5. Karakafes Otu 6. Soya Fasulyesi 7. Çilek 8. Beypazarı Havucu 9. Çengelköy Hıyarı 10. Halep Karası Patlıcanı 11. Üçüz Çiçeği 12. Barış çiçeği 13. Selluka 14. Leylak 15. Bhut Jolokia 16. Carolina Reaper 17. Ravent, ışgın tohumu Toparlamaya çalıştım. Bu format daha anlaşılır sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
1. Nohut 2. Rezene 3. İmon! 4. Sobunotu (çöven) 5. Karakafes Otu 6. Soya Fasulyesi 7. Çilek 8. Beypazarı Havucu 9. Çengelköy Hıyarı 10. Halep Karası Patlıcanı 11. Üçüz Çiçeği 12. Barış çiçeği 13. Selluka 14. Leylak 15. Bhut Jolokia 16. Carolina Reaper 17. Ravent, ışgın tohumu 18. Sap Kereviz 19. Soma'nın Kederi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
1. Nohut 2. Rezene 3. İmon! 4. Sobunotu (çöven) 5. Karakafes Otu 6. Soya Fasulyesi 7. Çilek 8. Beypazarı Havucu 9. Çengelköy Hıyarı 10. Halep Karası Patlıcanı (PAYLAŞILDI) Teşekkür ederim. 11. Üçüz Çiçeği 12. Barış çiçeği 13. Selluka 14. Leylak 15. Bhut Jolokia 16. Carolina Reaper 17. Ravent, ışgın tohumu 18. Sap Kereviz 19. Soma'nın Kederi |
|
|
|
|
|
#10 |
|
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
|
Turp çeşitleri var mı? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2014
|
Kiwano geçen sene bi arkadaş paylaşım yapmıştı ben geç ektim meyve alamadım elinde olan varsa paylaşabilir mi ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
1. Nohut 2. Rezene 3. İmon! 4. Sobunotu (çöven) 5. Karakafes Otu 6. Soya Fasulyesi 7. Çilek 8. Beypazarı Havucu 9. Çengelköy Hıyarı 10. Halep Karası Patlıcanı (PAYLAŞILDI) Teşekkür ederim. 11. Üçüz Çiçeği 12. Barış çiçeği 13. Selluka 14. Leylak 15. Bhut Jolokia 16. Carolina Reaper 17. Ravent, ışgın tohumu 18. Sap Kereviz 19. Soma'nın Kederi 20. Bodrum Baklası (Gambilya) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
/
|
1) Kara turp 2) Fındık Turpu 3) Şalgam Turpu |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2014
|
1. Nohut 2. Rezene 3. İmon! 4. Sobunotu (çöven) 5. Karakafes Otu 6. Soya Fasulyesi 7. Çilek 8. Beypazarı Havucu 9. Çengelköy Hıyarı 10. Halep Karası Patlıcanı (PAYLAŞILDI) Teşekkür ederim. 11. Üçüz Çiçeği 12. Barış çiçeği 13. Selluka 14. Leylak 15. Bhut Jolokia 16. Carolina Reaper 17. Ravent, ışgın tohumu 18. Sap Kereviz 19. Soma'nın Kederi 20. Bodrum Baklası (Gambilya) 21. Kara turp 22. Fındık turp 23. Şalgam Turpu 24. Kiwano 25. Hoya (Mum çiçeği) Düzenleyen nefereses : 30-11-2016 saat 03:45 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2015
|
Kış sebzeleri pek sevilmiyor sanırım ![]() - Karnabahar - Brokoli - Pırasa - Kereviz Ayrıca, - Enginar |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu.
|
Merhaba arkadaslar paylasimda bekledim ama henüz paylaşım yapan olmadı.Yerfıstıgı paylasilırsa cok sevinirim.Gecen sene gec kalmıstım bulamadım.Yetistirilmesini okurken topraga kendiliginden azot gübresi bıraktıgını bu yüzden birisi bugday ekiminden önce olmak yılda iki kez fıstık ekildigini ögrendim.Bu açıdan da bakarsak yetistirmekte her yönden fayda var diyorum. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Ayrıca terenin tadı keskin olur... Mevsimi dışında ekerseniz de tohuma kalkar... ne zaman ekip tüketileceğini sizin belirlemeniz gerekir... Sakın yanlış anlamayın kızmıyorum ya da haksız yere eleştiride bulunmuyorum... Tere istiyorsunuz ama tadının keskin olduğundan bahsediyorsunuz.. Nasıl tere istiyorsunuz? hiç bu şekilde düşünüp istekte bulunsanız.. örneğin düz yapraklı tere kıvırcık yapraklı tere gibi... Sadece tereden bahsediyorsunuz herhangi bir özellik belirtmiyorsunuz... Ayrıca yeri gelmişken de belirtmeden edemeyeceğim uzun zamandır agaclar.nette dolanıyorsunuz yaptığınız yorum kısa mesaj atar gibi ve ya whatsapp uygulaması konuşması tarzda alt altta birbirinden alakasız mesajlar yazıyorsunuz... Bekliyorum belki başkalarının yorumlarına bakar da örnek alırsınız diye ama yok... Özellikle bir dünya bilgi var bu sitede araştırmadan okumadan soru sorup geçiyorsunuz örneğin "alabaş nedir?" diye sorunuz var.. yani araştırsanız ilk önce daha sonrasında bulamazsanız bilgisine o zaman sorsanız... Bu şekilde yaparak sitede bilgiye ulaşım güçleşiyor... Benimle özel mesajdan iletişime geçtiğinizde de aynı tarz eleştirileri size yapmıştım.... Umarım yanlış anlamazsınız amacım sizi kırmak değil.... |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2016
|
Son iki sene içerisinde internetten, ticari sitelerden defalarca sipariş verdim, hemen her bir siparişte de, hevesle açtığım paketçiklerinden bambaşka tohumlar çıktı. Tabii fide almayı da pek tercih etmiyorum, ille de tohumdan çimlendireceğim...Bu -görece- kısa girizgahtan sonra, esas meramımıza gelelim ifinim. Diyorum ki; şöyle üçer beşer tane, mis kokulu yasemin, gardenya ve mümkünse hanımeli tohumları olsa, kısıtlı bilgi ve imkanlarımla çimlendirip, evin içerisinde; saksılarımda büyütmeye gayret etsem... Gelip gidip koklasam... ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2016
|
Alıntı:
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. ![]() Son zamanlarda -yine internetten olmak üzere- gardenya ve tatar hanımeli tohumları aldım. Bu defa gerçek tohum olduklarını kuvvetle ümit ediyorum. Reklam niyetli yazmadığımı belirterek, bağlantıları paylaşıp, sizlerin de görüşlerinizi almak isterim: Gardenya; Gardenya, bağlantı için tıklayınız. Tohumlar çimleniyor ancak 1,5 cm'den daha fazla büyütmeyi başaramadım. Tatar Hanımeli; Lonicera Tatarica; bağlantı için tıklayınız. Tohumları çimlendirmeyi başaramadım. Zaten bu siteden her ne aldıysam; ya kuruyor, ya hastalanıyor veya da -tohumlar- çimlenmiyor. Tabii muhtemelen ben de bir yerlerde yanlış yapıyorumdur. Belki bu başlık yeri değil ama; tohumları, çimlendirmek üzere yardımsever forum üyelerinden birisine göndermek de planlarım arasında. Yalnız bu düşünceyi nasıl ve nerede dile getirsem; işte onu henüz keşfedemedim. ![]() Son olarak, unutmadan; bundan sonra bahsettiğiniz bölümü takip etmeye özen göstereceğim. Düzenleyen MaynaVira : 10-12-2016 saat 16:22 Neden: Küçük bir hata düzeltildi. -_- |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
/
|
Paylaşıma açabilir misiniz? Elinizde ki tohumları. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Satışa çıkmış ama dükkanı yanlış yerde açmış. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Acısı az, koyu yeşil renkte, tipi konik ( dolmalıktan bozma sivri biber havasında) tadı-kokusu biber gibi olan, kahvaltıda yenilesi güzel biber tohumu beklemekteyim. Çıkanlardan atladığım mı var diye dönüp dönüp baktım ama bulamadım. Süre de azalmaya başladı. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
/
|
Neyse bu konu beni ilgilendirmiyor.Kim ne diyorsa desin. Islah, hibrit, gdo lu ben tadına bakarım.Çimlenme oranına bakarım.Kokusuna, tadına bakarim.Ekerim Atalık tohumumu keyfime bakarım. Benim amacım ne? Atalık tohuma ulaşmak. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2016
|
Arkadaslar elinde olan varsa papaya tohumu paylasabilirmi acaba bende bahce kuruyorum seneye kısmetse bende tohum paylasacagim. |
|
|
|
|
|
#29 | |||
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2016
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca sana atalık tohum yanlış diyen olmadı. Atalık tohumda da gerekli izolasyon çalışmasını yapmazsan aynı ürünü vermez. Elindeki çengelköy salatalık tohumunu bir arkadaşının verdiğini onun nereden aldığını bilmediğini söylemişsin.Biz de sana dedik ki kaynağını bil ondan sonra bende tohum var de elindeki belki de ticari tohum. |
|||
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2016
|
Benim yazdığım yazıları "atalık tohumlara karşı kuşku uyandırıyorsunuz" şeklinde algılıyorsan fazla birşey yazmaya da gerek yok. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|