agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2016-2017-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2016-2017 dönemi Tohum Paylaşımı Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2016-2017-tohum-paylasim-etkinligi/40121.htm)

Zekoş 29-12-2016 11:52

Cevremizde labadaya evelek derler efelek diye de geciyor..belki de o yörede kısaca pazı diye isimlendirilmis olabilir..ama labada bitkisi oldugu dogru..Mesela cevremde ıspanak, pancar yapragı, labada ve pazı gibi yesillikleri ekmek icine koyarlar ve hic ayrı isimle ugrasmayıp direk mancarlı ekmek derler:)) Sonuc olarak burada da pazı yesilliklere verilen genel bir isim olabilir.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsmail Kuzucu 29-12-2016 12:09

Bu hafta pazarda görmüştüm labada bitkisini. Sanırım onların cinsi değişikti yapraklar çok daha küçük oluşmuş ve bildiğimiz semiz gibi çok tazeydi.

MaynaVira 29-12-2016 16:26

Önceki mesajlarıma itiraz gelmediğine göre, evrensel hukukun tanıdığı "rebus sic stantibus" ilkesine de dayanarak,
tohumları bu gece paylaşıma açmayı düşünüyorum. Ne olur ne olmaz diye bilgi vereyim dedim. :rolleyes:

Zekoş 30-12-2016 17:05

Sabırsızlıkla bekliyordum özellikle de ylang ylang ve tatar hanımelisini...cok guzel kokuya sahipmis birazda ondan heveslendim..tesekkürler Sayın MaynaVira;)

sweetnurse83 30-12-2016 17:21

Çok üzüldüm [emoji17] ben yetişemeden paylaştıklarınızın kotası dolmuş sayın maynavira

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

alya_2013 30-12-2016 18:46

Merhaba, bu sene bana bir şans daha verebileceğinizi düşünerek bu yıl da tohum talebinde bulunuyorum. Geçen sene ilk defa tohum talep etmiş ve tohumlara sahip olup Hopa'daki arazime dikmiştim. Devlet memuru olduğum için Temmuz iznimi alıp 15 Ağustosta emekli olacaktım. İzinlerimi ara ara kullanarak temmuza kadar bahçemi uzaktan kontrol ettim. Ancak 15 Temmuzda olan darbe nedeni ile emeklilik izinleri dahil tüm izinler kalktığı için emekli olmak üzere izin alıp tohumlarımın, yani bitkilerimin hepsini bahçemde zorunlu olarak terk etmek zorunda kaldım. Dolayısıyla paylaşacak tohumlara sahip olamadım. Bu yıl Mayıs başında bir aylık yıllık iznimi alıp emekli olup, yaşayacağım yer olan Hopa'ya yerleşeceğim. Çok rica ediyorum, bu yolda beni yalnız bırakmayın.Tohum paylaşımı için son gün olan bu günde bana bir şans (yeni yıl-yeni yaşam) şansı vermenizi saygılarımla arz ediyorum. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde Proje Mühendisi (İnşaat Mühendisi) olarak çalışıyorum, iş yerimden beni teyit edebilirsiniz. Saygılarımla,

MaynaVira 31-12-2016 00:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sweetnurse83 (Mesaj 1491226)
Çok üzüldüm [emoji17] ben yetişemeden paylaştıklarınızın kotası dolmuş sayın maynavira

Siz taleplerinize ekleyin Sn. sweetnurse83
Zaten -bir istisna dışında- henüz kime, hangi tohumu yollayacağım belli değil. Son anda karar vereceğim.
Kendimce, belki haddim olmayarak, birçok ölçütü göz önünde bulundurmaya çalışacağım.
Tohumun yetişeceği iklim ve ortam; talep eden kişinin tecrübesi, foruma yaptığı katkı vesaire...
Keşke elimde çok daha fazla tohum olsaymış da, tüm talepleri kaşılayabilseymişim.
Bu vesileyle, tohum gönderemeyeceğim kişilerden de -şimdiden- özür dilemek isterim.

Doğrusu önceleri sellukaların ikisini paylaşmak niyetindeydim. Mesajınızı ve heyecanınızı gördükten sonra, kendime ayırdığımı da paylaşma kararı almış, yani tohumu size ayırmış; fakat listenize ekleyeceğinizi düşünerek, sizi ayrıca bilgilendirme gereği duymamıştım. Siz de büyük incelik gösterip, zaten limiti geçen sayıyı artırmak istememişsiniz. Sağ olun...

(Sonuç olarak artık haberiniz var. ;))

bahcedenn 31-12-2016 16:46

Birkaç gündür yaşadığımız olumsuz hava şartları ve elektrik kesintileri yaşanmasından ötürü paylaşmaya yetiştiremediğim birkaç çeşit için talebim üzerine Tohum Paylaşım Etkinliği tanıtım ve talep tarihi 7 Ocak 2017 Cumartesi, saat 23:59:59'a kadar uzatılmıştır. Sn. MeyveliTepe ile konuşmam üzerine kendisi de elektrik kesintisinden ötürü bağlanamadığı için bu bilgiyi onun adına yazıyorum.

bahcedenn 31-12-2016 16:46

Birkaç gündür yaşadığımız olumsuz hava şartları ve elektrik kesintileri yaşanmasından ötürü paylaşmaya yetiştiremediğim birkaç çeşit için talebim üzerine Tohum Paylaşım Etkinliği tanıtım ve talep tarihi 7 Ocak 2017 Cumartesi, saat 23:59:59'a kadar uzatılmıştır. Sn. MeyveliTepe ile konuşmam üzerine kendisi de elektrik kesintisinden ötürü bağlanamadığı için bu bilgiyi onun adına yazıyorum.

http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...tm#post1491336

palmiye_sever 31-12-2016 17:57

Bulgaristana tohum gonderme sorunu olmayan arkadaslar bende de cesitli cicek tohumlari var passiflora brugmansia bende cesitli cicek tohumlari palmiye tohumlari ariyorum

bahcedenn 31-12-2016 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi palmiye_sever (Mesaj 1491339)
Bulgaristana tohum gonderme sorunu olmayan arkadaslar bende de cesitli cicek tohumlari var passiflora brugmansia bende cesitli cicek tohumlari palmiye tohumlari ariyorum

Etkinlikte üyeler ayrı ayrı şahıslara tohum göndermiyorlar. Tohumlarına talep edilen üyeler tohumları Lojistik Merkezi'ne gönderiyorlar. Lojistik Merkezi de gelen tohumları tasnif edip tohum talep eden üyelere gönderiyorlar. Eğer sizin etkinlikten talep etmek istediğiniz tohum varsa siz talepte bulununuz. Ben Lojistik Merkezi adına gönderirim size tohumları. Geçen sene de yurt dışında yaşayan bir üyemize bu şekilde göndermiştik. Ayrıca sizin de paylaşmak istediğiniz tohum varsa Tohum Paylaşım Etkinliği Kataloglar sayfasında kendi adınıza bir sayfa açıp paylaşımda bulunabilirsiniz. Paylaşabilirseniz özellikle domates ve biber çeşitlerini görmeyi çok isteriz. :)

palmiye_sever 01-01-2017 00:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1491354)
Etkinlikte üyeler ayrı ayrı şahıslara tohum göndermiyorlar. Tohumlarına talep edilen üyeler tohumları Lojistik Merkezi'ne gönderiyorlar. Lojistik Merkezi de gelen tohumları tasnif edip tohum talep eden üyelere gönderiyorlar. Eğer sizin etkinlikten talep etmek istediğiniz tohum varsa siz talepte bulununuz. Ben Lojistik Merkezi adına gönderirim size tohumları. Geçen sene de yurt dışında yaşayan bir üyemize bu şekilde göndermiştik. Ayrıca sizin de paylaşmak istediğiniz tohum varsa Tohum Paylaşım Etkinliği Kataloglar sayfasında kendi adınıza bir sayfa açıp paylaşımda bulunabilirsiniz. Paylaşabilirseniz özellikle domates ve biber çeşitlerini görmeyi çok isteriz. :)

Cok sevinirim efendim sitenin calisma prensipini bilmedigim icin kusuruma bakmayin ogrenmeye calisacagim...

MaynaVira 01-01-2017 21:06

1 Eklenti(ler)
Tohumları gönderirken kullanmak üzere; kilitli, küçük poşetçikler edindim.
Almadan danışsam, -çevre için- daha güzel olurmuş aslında. Zira elimde 1.500'den fazlası var.

Vakit biraz erken gibi ama yine de sormadan edemeyeceğim.
(Görece aceleci olmamın nedeni, poşetleri ancak internetten temin edebilmemdir).
  • Acaba etiketleme sistemi, geçen seneki gibi mi olacak?
  • Sizce etiketler, fotoğrafta örneği görülen paketlere sığar mı? (Boyutları 5,5x7 cm diye tahmin ediyorum).

telato 02-01-2017 08:02

Sayın MaynaVira;

Geçen seneki etiketler 6 cm x 2 cm boyutlarındaydı.

Aldığınız poşetler uygundur.

kaktüs 02-01-2017 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1490465)
Eğer ulaşabilirseniz Ayfer Ünsal'ın "Ayıntab'tan Gaziantep'e Yeme İçme" adlı güzel bir tarif kitabı bulunuyor, tavsiye ederim. Burda Haylan Kabağı dolması tarifi de var.

benim icin cok ozel bir kitabi bulmak uzere Izmir'e gitmis insanim. Eminim ulasmanin yolunu bulurum...

Sonrasinda da unutulmaya yuz tutmus tariflerdeki, bitkileri bulmakta ama.. o kisim daha cetin gorunuyor.... Uzun bir listem var, aranacak bulunacak bitkilerle ilgili. ki henuz haylan kabagina bile ulasmis degilim :)

kaktüs 02-01-2017 13:19

Benim bir sorum daha olacak... :)

Ben yurtdisinda olmamin yanisira mevsim olarak size ters bir yerde yasiyorum. Su an yaz ayindayiz ve bahcemdeki bitkiler tam gaz buyuyor. Bu sene talep edenlerden biri olarak katildigim etkinlige seneye tohumlarla katilmak isterim ama ben tohum topladigimda bir sonraki etkinlige daha aylar olacak. Tohumlari topladiktan sonra, topluca lojistik merkezine gonderebilir miyim? Bir sonraki etkinlige kadar orada saklanma sansi olur mu?

malina 02-01-2017 16:01

Alıntı:

Bir sonraki etkinlige kadar orada saklanma sansi olur mu?
Olur.

Umarım tekrar bulamayacak kadar iyi saklamam :)

MaynaVira 02-01-2017 16:29

Tekrardan merhabalar;

Yine ben ve yine soru işaretleri... :rolleyes:
(Sanırım bu başlığı en çok meşgul eden üyelerden birisi ben oluyorum).

Bu sene yurt dışına gitme ihtimalim vakit geçtikçe kuvvetleniyor.

Hem emekler, hem de tohumcuklar ziyan olmasın diye;
paylaşımcılar tarafından "sayısı sınırlı" şeklinde belirtilenler başı çekmek üzere,
taleplerimin büyük bir bölümünü iptal ettim (aferin bana).

Sağ kalanlara ilişkin şu şekilde bir olasılık zinciri tasarladım:
  • Türkiye'de olursam, ekerim.
  • Yetiştirmesi için bir yakınıma veririm.
  • Bir sene bekletir veya forumdan bir başka kişiye gönder(t)irim.
İşte esas soru burada devreye giriyor: Tohumlar bir sene bekler mi?

Konuyu burada dile getirmemi lütfen bedavacılık olarak algılamayın.
Birçok kaynağı araştırdım, farklı bilgiler mevcut.
Sizin de görüşlerinize başvurmak iyi olur diye düşündüm.

Tohum türleri: Domates, biber, karpuz, fasulye, akşamsefası, melisa otu, kadife.

Bana hepsi bir sene dayanır gibi geliyor. Ne dersiniz? :rolleyes:

Bal_Arısı 02-01-2017 20:38

Merhabalar, paylaşım etkinliği için lojistik merkezine gönderdiğim mesaj(kargo-adres bilgisi) uzunca bir süredir okunmamış görünüyor. Acaba bir sıkıntı mı var? adres bilgimi ulaştırıp ulaştıramadığımdan emin olamadım, danışmak istedim.teşekkürler.

MeyveliTepe 02-01-2017 23:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bal_Arısı (Mesaj 1491482)
Merhabalar, paylaşım etkinliği için lojistik merkezine gönderdiğim mesaj(kargo-adres bilgisi) uzunca bir süredir okunmamış görünüyor. Acaba bir sıkıntı mı var? adres bilgimi ulaştırıp ulaştıramadığımdan emin olamadım, danışmak istedim.teşekkürler.

Gönderdiyseniz gitmiştir.

kaktüs 03-01-2017 03:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1491493)
Gönderdiyseniz gitmiştir.

Bu konuyla ilgili benim de korkularim var. ya adres gitmezse ya hakkimi kacirirsam diye :) Gonderdim ama ya gitmediyse, sorular sorular

kerkenez 03-01-2017 07:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs (Mesaj 1491447)
Benim bir sorum daha olacak... :)

Ben yurtdisinda olmamin yanisira mevsim olarak size ters bir yerde yasiyorum. Su an yaz ayindayiz ve bahcemdeki bitkiler tam gaz buyuyor. Bu sene talep edenlerden biri olarak katildigim etkinlige seneye tohumlarla katilmak isterim ama ben tohum topladigimda bir sonraki etkinlige daha aylar olacak. Tohumlari topladiktan sonra, topluca lojistik merkezine gonderebilir miyim? Bir sonraki etkinlige kadar orada saklanma sansi olur mu?

Bildiğim kadarıyla Avustralya' ya yurt dışından tohum sokmak çok zor. Gümrüklerde de bu konuda çok sıkı kontroller yapıyorlar. Yakalanırsa ağır para cezaları da var.

çamkokusu 03-01-2017 19:33

Acaba tohumlar ne zamn gönderilmye başlanacak?Saksıları hazırlayacağım da :)

sweetnurse83 05-01-2017 08:17

Sayın maynavira daha bilgili arkadaşlar eminim size sorularınız ile ilgili daha yardımcı olacaklardır ama mantıken elinize gelecek olan tohumlar bence dayanır 1 sene nedir ki senelerce bekleyip eski evlerden çıkan ana tohumlar olduğunu duyuyorum onlar dayanıyorsa seninkilerde dayanır yalnız serin ve rutubet olmayan bir ortamda saklaman gerekecek sanırım sana kolay gelsin

Erdal Hoca 06-01-2017 21:50

Talep ettiğim tohumlar için adres bilgilerimi öm ile LojistikMerkezi'ne gönderdim. Kendim de erguvan tohumunu paylaşıma açmıştım. Bu tohumların talep eden üyelere ulaşması için ne yapmam gerekiyor?

saleri 06-01-2017 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca (Mesaj 1491824)
Talep ettiğim tohumlar için adres bilgilerimi öm ile LojistikMerkezi'ne gönderdim. Kendim de erguvan tohumunu paylaşıma açmıştım. Bu tohumların talep eden üyelere ulaşması için ne yapmam gerekiyor?

Lojistik merkezinden adresinize sizden tohum talep edenlerin olduğu bir email gelecek. Onun çıktısını alıp tohumlarla birlikte kilitli poşetler koyup tohum merkezine kargolayacaksınız. Tarifi kabaca yaptım. Geçen seneki etkinlik sayfalarını kurcalarsanız örnekler var.

MeyveliTepe 07-01-2017 07:25

Etkinliğin tohum tanıtım ve talep faslı bu gece yarısı bitiyor.

Elektriklere bir şey olmaz ise talepleri değerlendirme ve etiket hazırlama faslı başlayacak.

Atilgan 07-01-2017 22:05

Sayın hberbul paylaşıma açtığınız kornişon salatalıklar
benim daha önce paylaştığım wautoma salatalığımı?

intibah 07-01-2017 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1491836)
Etkinliğin tohum tanıtım ve talep faslı bu gece yarısı bitiyor.

Elektriklere bir şey olmaz ise talepleri değerlendirme ve etiket hazırlama faslı başlayacak.

Şu an itibariyle fazladan eklediğim tohumları sildim. Önceden çıkmış bir liste yoktur umarım. İyi çalışmalar.

hberbul 08-01-2017 21:10

Olabilir sayın atılgan...Tohum aldığım kişilerin listesini taşınırken kaybettiğim için isim veremedim. Çok emin olduklarım dışında.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025