agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2016-2017-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2016-2017 dönemi Tohum Paylaşımı Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2016-2017-tohum-paylasim-etkinligi/40121.htm)

MeyveliTepe 14-11-2016 08:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1485942)
Şimdi sizinde nereden aldığınızı araştırsam:) Çok uzayacak sanırım...

Öyleyse...

İlk paylaşan olarak sizin isminizi yazıyorum:D

Ben yurt dışından getirmiştim.

telato 14-11-2016 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1485992)
@ telato, spagetti kabağınız pek güzel, bende de bu yaz bi kabak çıktı ama spagetti gibi sarı (içini kesmedim daha) ebat olarak benzese de sizinki gibi iyice sivri değil. Kendi başına çıktı geldi, bir tek kabak yaptı ve geçti gitti.

Spagetti kabağı ne zaman koparıp yemeli, yani tatlı kabağı gibi aylarca beklese olur mu? Bir de nasıl yiyelim, gerçekten diğer kabaklardan farklı mı?

Sayın TCM;
Siz söyleyince , şimdi banada Sayın Sevoş ve Sayın h_dogan'ın kabaklarına göre benim spagetti kabak, daha ince ve uzun geldi.

Spagetti kabak sararmaya başlamadan kesilmelidir. Sarı halini alan kabak zor kesilmektedir. Benim de ilk deneyimim olduğu için ilk olanları sararttım(fotoğraftakiler), diğerlerini daha erken hasat ettim.
Kış kabağı olduğu için kilerde saklayabilir, yıl boyunca tüketebilirsiniz.
Spagetti kabak ile yapılan yemeklere gelince; ben işin biraz kolayına kaçtım. Haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile karıştırdım.
Spagetti kabak ile hangi yemekler yapılmıyor ki;)

Spagetti kabak yemekleri

TCM 14-11-2016 14:32

Sonuç: 'yin gari'

TCM 14-11-2016 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1483719)
Tohumluk ayırdığım biberlerin kimisinde bıçakla yarıp ayırmama rağmen küflenme olmuş. Tohum rengi kararanlarda sanırım yapacak bir şey yok ancak tohumlarında bozulma olmayanları kullanabilirim diye düşünüyorum.

Bir de kimi biberlerde ise zaman yetişmediği için tohum alabilmek için gereken olgunlaşma renk değişimi olmadı. Mesela turuncu habanero turuncu oldu ancak soğuk vurmadan toplandı. Bunların tohumlarını aldım ben ve çimlenme olacağını ancak gelişimini tamamlamışlara göre çimlenme oranının daha düşük olacağını düşünüyorum. Bu sebeple kendim ve tohum paylaşım etkinliğine bu tohumlarla katılımın sağlıklı olup olmayacağı hakkında bir değerlendirme yapabilir misiniz?

birnefestoprak 14-11-2016 17:51

Mecbur kalınan durumlarda, domates henüz kızarmaya başlamışken alınan tohumların çoğunda çimlenme oranları yüksek olabiliyor ama biberde en uygun olanı, meyvenin tamamen tohum olgunluğuna erişmesini beklemek.

Çoğu biber, tohum olgunluğunda kırmızıyken, sizin dediğiniz gibi farklı renkler de söz konusu olabiliyor. Olgunluk rengine dalında tamamen ulaşan biberlerden aldığınız tohumları dağıtmanızı tavsiye ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1486063)
Bir de kimi biberlerde ise zaman yetişmediği için tohum alabilmek için gereken olgunlaşma renk değişimi olmadı. Mesela turuncu habanero turuncu oldu ancak soğuk vurmadan toplandı. Bunların tohumlarını aldım ben ve çimlenme olacağını ancak gelişimini tamamlamışlara göre çimlenme oranının daha düşük olacağını düşünüyorum. Bu sebeple kendim ve tohum paylaşım etkinliğine bu tohumlarla katılımın sağlıklı olup olmayacağı hakkında bir değerlendirme yapabilir misiniz?

TCM 14-11-2016 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1486065)
Mecbur kalınan durumlarda, domates henüz kızarmaya başlamışken alınan tohumların çoğunda çimlenme oranları yüksek olabiliyor ama biberde en uygun olanı, meyvenin tamamen tohum olgunluğuna erişmesini beklemek.

Çoğu biber, tohum olgunluğunda kırmızıyken, sizin dediğiniz gibi farklı renkler de söz konusu olabiliyor. Olgunluk rengine dalında tamamen ulaşan biberlerden aldığınız tohumları dağıtmanızı tavsiye ederim.

Olgunluktan kastettiğiniz örneğin maraş biberinin olgunlaşmış hali yeşil ama yaşlanmış tecrübeleri artmış görmüş geçirmiş tohum alınabilir hali kırmızı ve kırmızıyken tohum almalı mı diyorsunuz yoksa yeşil halinde biberden de mecbur kalırsam (ki habanero için elimde başka seçenek yok mesela) dağıtmak için değil ama seneye ekebilmek için tohum alayım mı, yoksa onunla uğraşmayıp etkinliğe mi başvurayım.

Diğer sorum da şu, elimde kırmızı yaşı kemale ermiş bir sürü biber var. Ortadan yarıp kenara koydum kuruması için ancak bu mevsimde kuruması çok zor. Dün baktım kimisi böceklenmiş, kimisini üzerinde küf tabakası oluşmuş. Geçen sene demiştiniz 'rengi kararanlar adam olmaz' diye, o tamam. Ancak dünkü hali görünce dolapta kırmızı kırmızı muhafaza ettiğim biberleri aynı şey onların başına gelmesin diye ikiye ayırıp fırına koydum bu kez, 40 derecede fanını da açarak üç-dört saat tuttum. Az önce baktım habaneroların üzeri tamamen mantar tabakasıyla kaplanmış. Bunları (sadece tohumları) yıkayıp sirkeli suda beklettim ve kağıt havlunun üzerinde kurutmaya aldım. Bunlarda hayat vardır herhalde di mi?

birnefestoprak 15-11-2016 00:45

Alıntı:

Olgunluktan kastettiğiniz örneğin maraş biberinin olgunlaşmış hali yeşil ama yaşlanmış tecrübeleri artmış görmüş geçirmiş tohum alınabilir hali kırmızı ve kırmızıyken tohum almalı mı diyorsunuz yoksa yeşil halinde biberden de mecbur kalırsam (ki habanero için elimde başka seçenek yok mesela) dağıtmak için değil ama seneye ekebilmek için tohum alayım mı, yoksa onunla uğraşmayıp etkinliğe mi başvurayım.
Olgunlukla tohum olgunluğunu kastediyorum. Biberin tohum olgunluğundaki rengi neyse, meyveler o renge boylu boyunca ulaştığında tohum alınmalı. Biliyorsunuz, biber tohum olgunluğuna ulaşmamış haliyle de ulaşmış haliyle de tüketilebiliyor.

Bunun böyle olmadığı, yani meyvelerinin tohumlarının olgunlaştığı anda tüketim kalitesinin oldukça düştüğü patlıcan, kabak gibi sebzeler de bulunuyor.

Meyveler olgunluk aşamasına ulaştığında aynı zamanda tüketilebildiği domates, kavun, karpuz gibi bitkiler de başka bir kategori oluyor.

Alıntı:

Diğer sorum da şu, elimde kırmızı yaşı kemale ermiş bir sürü biber var. Ortadan yarıp kenara koydum kuruması için ancak bu mevsimde kuruması çok zor. Dün baktım kimisi böceklenmiş, kimisini üzerinde küf tabakası oluşmuş. Geçen sene demiştiniz 'rengi kararanlar adam olmaz' diye, o tamam. Ancak dünkü hali görünce dolapta kırmızı kırmızı muhafaza ettiğim biberleri aynı şey onların başına gelmesin diye ikiye ayırıp fırına koydum bu kez, 40 derecede fanını da açarak üç-dört saat tuttum. Az önce baktım habaneroların üzeri tamamen mantar tabakasıyla kaplanmış. Bunları (sadece tohumları) yıkayıp sirkeli suda beklettim ve kağıt havlunun üzerinde kurutmaya aldım. Bunlarda hayat vardır herhalde di mi?
Küflenmeden kastınız beyaz bir tabakaysa bunları yayıp kurutabilirdiniz. Söz konusu durum, çimlenme oranlarını nasıl etkiler bir fikrim yok. Kötü huylu bir "küflenme" değilse sanırım kullanılabilirler. 20-25 tane kadar tohum alıp bir çimlenme testi yapın. Tavsiyem, derince bir kabın içine oturttuğunuz bir pasta eleğini kullanmanız (tohumların hem alttan hem üstten hava alması için). Eğer tohum miktarı çoksa, ya bunları eleğin üstüne yayacaksınız ya da elek yüzeyi yeteri kadar büyük değilse her gün tohumları elinizle alt üst edip öyle kurutacaksınız.

aşkkuşu 15-11-2016 09:40

MeyveliTepe ilgimi çekti.

saleri 16-11-2016 09:41

Ebaydan aldığım Moso Bamboo tohumları yeni elime geçti. Etkinlik kurallarına ticari tohum alıp paylaşılmıyor ama 100 den fazla tohumu ekemeyeceğim. Fazlalık tohumları paylaşıma açabilirmiyim .

Muda 16-11-2016 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saleri (Mesaj 1486285)
Ebaydan aldığım Moso Bamboo tohumları yeni elime geçti. Etkinlik kurallarına ticari tohum alıp paylaşılmıyor ama 100 den fazla tohumu ekemeyeceğim. Fazlalık tohumları paylaşıma açabilirmiyim .

Etkinlik kuralları gereği benim bildiğim olmuyor. Ancak Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net bölümünde veya etkinliğe göndereceğiniz tohumlar içerisine ayrıca koyarak paylaşabilirsiniz. Bana göndereceğiniz tohumlar arasına koyabilirseniz ben de denemek isterim. :D

http://www.agaclar.net/forum/1486291-post79.htm

MeyveliTepe 17-11-2016 20:57

Dikkat!

Lütfen katalog başlıklarına ilgili paylaşımcının tohum tanıtımları dışında mesaj yazmayınız.

Lütfen, katalog başlıklarının birinci mesajına beğen/taleplerime ekle tuşuna basmayınız. Kazara basanlar lütfen geri alsınlar.

Bu gibi şeyler tohum taleplerini işleme almamıza engel oluyor. Lütfen dikkatli olalım. Orada yazdığı halde ilk mesajda taleplerime ekle tuşuna basanlar var.

erkanbey 19-11-2016 08:16

Etkinlikte taleplerimizi iptal etmek istediğimde kimden hangi tohumu talep etmişim,tek tek bakmam mı gerekiyor,yoksa daha kısa yolu var da benmi bilmiyorum?
Üye taleplerine eklediği tohumları,nasıl ki hızlı ulaşım'dan abone olduğumuz konuları görüyoruz,o şekilde toplu göremez mi?

Özge 19-11-2016 15:22

Adınıza tıkladığınızda sağda çıkan panelde "beğendiklerim" altındaki sayıya tıklarsanız tüm beğenilerinizi (yani taleplerinizi) görebilirsiniz. Oradaki linke tıklayarak tohumun tanıtıldığı mesaja gidebilir ve talebinizi iptal edeblirsiniz.

erkanbey 19-11-2016 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pin-up (Mesaj 1486756)
Adınıza tıkladığınızda sağda çıkan panelde "beğendiklerim" altındaki sayıya tıklarsanız tüm beğenilerinizi (yani taleplerinizi) görebilirsiniz. Oradaki linke tıklayarak tohumun tanıtıldığı mesaja gidebilir ve talebinizi iptal edeblirsiniz.

Cevabınız için teşekkürler,ama bu pek kolay bir yöntem değil.Bir ay önce değişik günlerde bulunduğum talepleri iptal etmek istiyor olabilirim ve son bir ay içinde yüzlerce beğeni yapmışta olabilirim.Benim demek istediğim direk etkinlik taleplerinin görüntülendiği ve değişiklik yapılabileceği, istatislik tutan bir bölüm var mı,yoksa eklenmesi mümkün mü?

MeyveliTepe 19-11-2016 17:02

Ay sonunda talepleri bir tablo halinde yayınlayacağız.

erkanbey 19-11-2016 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1486764)
Ay sonunda talepleri bir tablo halinde yayınlayacağız.

Bu aşamadan sonra talep ettiğimiz ürünleri anlık,güncel olarak ekleyip çıkarma yapabilecekmiyiz?
Demek istediğim şu bir buton olsa ona tıkladığımızda etkinlikteki talep ettiğimiz ürünler gözükse,iptal etmek istediğimizde butona tıklayıp anında veyahut o ürünün olduğu sayfaya yönlendirilip,oradan talebimizi iptal edebilsek,böyle birşey mümkünmüdür?

MeyveliTepe 19-11-2016 19:44

Aralık sonunda ve önceden bildirilinceye kadar taleplerinizde ekleme çıkarma yapabilirsiniz.

Hayır, öyle bir şey şimdilik mümkün değil. Öyle yapmak istiyorsanız profilinizdeki beğendiklerim'i tıklayıp paylaştığınız tohumların listesindeki linklerden tohum tanıtımlarına ulaşarak talep iptali yapabilirsiniz.

Atilgan 20-11-2016 21:20

Sayın hcorak mor domates paylaşımınızı cherokee purple mor domatesi olarak deyiştirebilirmisiniz?

birnefestoprak 22-11-2016 01:19

Sn aslama1994'ün burda paylaştığı Çiftehan Fasulyesi, çok nadir ve Türkiye'nin en lezzetli fasulyeleri sıralamasında ilk 10'a girebilecek kalitede bir fasulyedir. Bol miktarda tohum çoğaltılabilecek şekilde, çok sayıda üyenin talep etmesini tavsiye ederim.

g.c. 22-11-2016 07:30

Tohum taleplerimin istatistiğini tutan bir alan yok sanırım. 25 sınırına yaklaşmış olabilirim. Kimi üyeler öyle güzel tanıtıyor ki tohumlarını beğenip, talep etmemek elde değil. Umarım sınırı aşıp, etkinliğin "arsız"ı olmam :)

hosseda 22-11-2016 08:17

Beğendiklerim butonuyla geçen seneki tohum paylaşımında talepte bulunmak isteyince tanıştım. Geçmiş döneme ait beğendiklerimi silersem, kalanlar bu yıl beğendiklerim olacak.
Sosyal medyadan uzak olmanın yararı...

hosseda 22-11-2016 14:44

Sayın cetincerezci, son mesajda yer alan kavun tanıtımınızın tür kısmında " bamya" kaydı geçiyor, düzeltmeniz mümkünmü?

aslama1994 22-11-2016 17:04

Bu yıl yeni üye oldum.Tohum paylaşımı etkinliğine katılıyorum.Paylaşımlarıma 38 talep olmuş. 38+19 çeşit tohum mu talep edebiliyorum. Yoksa 25+19 mu ?

MeyveliTepe 22-11-2016 17:13

38+19

doktorwho 23-11-2016 19:38

Tohum paylaşım etkinliği

Merhabalar yeni oluşturmaya çalıştığım bahçemiz için ben de tohum almak istiyorum. inşallah seneye buradan tohum verenler grubuna dahil olabilirim.Kaç çeşit tohum alabilirim ve bunları nasıl ekeceğim. Yardım ederseniz çok sevinirim

saleri 23-11-2016 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doktorwho (Mesaj 1487260)
Merhabalar yeni oluşturmaya çalıştığım bahçemiz için ben de tohum almak istiyorum. inşallah seneye buradan tohum verenler grubuna dahil olabilirim.Kaç çeşit tohum alabilirim ve bunları nasıl ekeceğim. Yardım ederseniz çok sevinirim

Şu linke bir göz atın. Gerekli kurallar mevcut.

Umarım hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.

TCM 27-11-2016 21:58

Tohum paylaşan kimi arkadaşların yazılarına baktığımda sağolsunlar ekim-dikim-hasat-yetişme şartları hepsini yazıyorlar ama kendilerinden katkı yok. Domatesin biberin kabağın vs. türe özel ayrıcalığı yoksa ekim yetiştirme şartları sulama ilaçlama gübreleme vs. genelde aynı. Tüm domates türlerinin altına aynısını yazmak yerine herkes bir link vermeli boşalacak sayfaya da tadı şöyleydi, görüntüsü böyleydi, şunu çok sevdik ama bunu hiç sevemedik vs. gibi ayrıntıyı verseler daha iyi olmaz mı?

epeprek 27-11-2016 21:59

gecen sene katılmıştım ilk kez etkinliğe, bu sene ben de sakladıklarımı paylaşıyor olacağım :-)
4 aralık itibariyle tohumların yanına gidebileceğim ve o hafta kataloğa yazacağım ben de...

hasanoglan 28-11-2016 08:41

cok guzel bir etkinlik...

cagataykara. 02-12-2016 11:03

Herkese merhaba bazı kişi sınırlı dağıtılan tohumlarda sınırdan fazla isteyen oluyor.Kişiler neye göre seçiliyor?

saleri 02-12-2016 11:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cagataykara. (Mesaj 1488367)
Herkese merhaba bazı kişi sınırlı dağıtılan tohumlarda sınırdan fazla isteyen oluyor.Kişiler neye göre seçiliyor?

Tamamen tohum paylaşanın takdirine göre. Karşılıksız yardımın , sınırsız özgürlüğü :p

hosseda 02-12-2016 13:04

Sıraya dikkat ederek yollamak gerekmez mi?

MeyveliTepe 02-12-2016 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 1488392)
Sıraya dikkat ederek yollamak gerekmez mi?

Öyle bir şart yok. Tamamen paylaşımcıya kalmış.

ayhank 03-12-2016 16:54

Tohum paylaşımı

Merhaba,
Bu yıl ben de paylaşım etkinliğine katılmak istedim ancak benim paylaşım sayfamda "taleplerime ekle" butonu yerine "beğen" butonu çıkıyor.
Bunu nasıl düzeltebilirim.

MeyveliTepe 03-12-2016 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhank (Mesaj 1488508)
Merhaba,
Bu yıl ben de paylaşım etkinliğine katılmak istedim ancak benim paylaşım sayfamda "taleplerime ekle" butonu yerine "beğen" butonu çıkıyor.
Bunu nasıl düzeltebilirim.

Bir sorun yok, başkaları "taleplerime ekle" butonunu görüyorlar. Tanıttığınız mısır tohumuna bir sürü talep yapılmış bile.

MeyveliTepe 03-12-2016 22:20

Sn.Sweetnure83,

Tohum tanıtımlarınızda tohum isimlerini mesaj başlıklarına koymamışsınız. Etkinlikteki talepleri yayınlamak üzere sistemden çektiğimde tohum isimleri boş gelince gidip baktım. Hepsinin isimlerini sizin yerinize teker teker mesaj başlıklarına koydum.

Bu arada paylaştığınız tohumları da inceleme fırsatı buldum.

Bir çok tohum için "Ziraatten fide olarak aldım" veya "Ziraatten tohum olarak aldım" demişsiniz. Bunların hibrid olup olmadığını biliyor musunuz? Şayet hibrid ise, dağıttığınız tohumlar talep edilenler tarafından ekildiğinde aynı meyveyi vermez, açınım gösterir.

Biber çeşitlerini paylaştığınız mesajlarda bitkilerin resimlerinden gördüğüm kadarıyla bakteriyel hastalık olmuş. Bakteriyel hastalıklar tohumla bulaşan hastalıklardır. Bu sebeple biber tohumlarını paylaşmasanız daha iyi olur.

MeyveliTepe 03-12-2016 23:18

Halihazırda paylaşılmış tohumlar ve bunlara gelen talepleri bu adresteki tablodan inceleyebilirsiniz.

aslama1994 04-12-2016 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1488537)
Halihazırda paylaşılmış tohumlar ve bunlara gelen talepleri bu adresteki tablodan inceleyebilirsiniz.

Bazılarını sonradan bulduğumuz için almaktan vazgeçiyoruz.Onlar ne zaman güncellenir ?

incirli 05-12-2016 08:10

2 sene önce paylaştığım tohumun bu sene başka bir üye tarafından paylaşıldığını görmek gerçekten çok harika bir his :D

sweetnurse83 06-12-2016 00:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1488535)
Sn.Sweetnure83,

Tohum tanıtımlarınızda tohum isimlerini mesaj başlıklarına koymamışsınız. Etkinlikteki talepleri yayınlamak üzere sistemden çektiğimde tohum isimleri boş gelince gidip baktım. Hepsinin isimlerini sizin yerinize teker teker mesaj başlıklarına koydum.

Bu arada paylaştığınız tohumları da inceleme fırsatı buldum.

Bir çok tohum için "Ziraatten fide olarak aldım" veya "Ziraatten tohum olarak aldım" demişsiniz. Bunların hibrid olup olmadığını biliyor musunuz? Şayet hibrid ise, dağıttığınız tohumlar talep edilenler tarafından ekildiğinde aynı meyveyi vermez, açınım gösterir.

Biber çeşitlerini paylaştığınız mesajlarda bitkilerin resimlerinden gördüğüm kadarıyla bakteriyel hastalık olmuş. Bakteriyel hastalıklar tohumla bulaşan hastalıklardır. Bu sebeple biber tohumlarını paylaşmasanız daha iyi olur.

Mesajınızı yeni okudum teşekkür ederim ilginiz için mesaj başlığı kısmını yeni gördüm dikkatimden kaçmış kusuruma bakmayın

Tohumlara gelince onları ilk aldığım yer orası ama onlardan aldığım tohumlardan tekrar üretim yaptım ve bir açılım gözlemlemedim açıkçası

Biberlerin tohumlarını ilk ürünlerinden aldıktan ve epey bir zaman geçtikten sonra fotoğraf çekme fırsatım oldu hatta paylaşıma koymak için çektim fotoğrafı yalnız dediğiniz gibi bir hastalık sorunu yaşamadım ve aşırı derecede verimli bir dönem geçirdim turşularım ve bol bol kışlık dolmalık ürünlerim çıktı İnanın biber dolması yemekten bıktık artık yani o yüzden bir sorun olduğunu zannetmiyorum

Tekrar teşekkür ederim [emoji1317]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025