Konu: aslama1994
View Single Post
Eski 21-11-2016, 21:28   #3
aslama1994
/
 
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
Çiftehan Yağlısı (Ayşe Kadın Fasulye )

Tohum Türü:Fasulye
Tohum Çeşit Adı: Çiftehan yağlısı(Ayşe Kadın)
Tohum Kaç Yıldır sizdedir:2 yıldır
Tohum Alınacak Bitkinin yetiştirildiği yer :Niğde
Tohumun Kökeni:Çiftehanlı Bir teyze
Kullanılmış gübreler:Yanmış inek gübresi
Kullanılmış ilaçlar:Hiçbir ilaç kullanılmamıştır.
Tohumu alınan bitki izalasyonuiğer fasulyeler ekilmedi yanına ve çevresine
Hasat yılı ve ayı eylül ekim
Meyvelerin ayırt edici özelliği:Bu eşsiz fasulyenin ayrıcalığını tadınca hissedersiniz.
Fasulyede, gelişme devresinden hasat sonuna kadar yapılması gereken başlıca bakım işleri: çapalama, sulama, askıya alma gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadeledir. Tohumlar çimlenip toprak yüzüne çıktıktansonra birinci çapası yapılır. Yağış, yabani ot ve toprağın o anki durumu dikkate alınarak 2-3 hafta sonra ikinci çapa yapılır İlk fasulye meyveleri görülünceye kadar mümkün olduğunca sulamadan kaçınılmalıdır.Fasulyeler ilk meyve vermeye kadar hassas bir bünyeye sahiptir. Fazla su bitkilerde hemen sararma ve büyümede duraklama yaratır. Budevrelerde hava şartlarının etkisi ile mutlaka su vermek gerektiği taktirde fazla olmamak koşuluyla bir iki defa sulama yapmak gerekir. Fasulyelerde çiçek açıp ilk ürünler görülmeye başladıktan sonra sulama işine de düzenli olarak başlanmalıdır. Hava durumuna göre 4-5 gün ara ile yeterli miktarda sulama yapılırsa ürünün miktar ve kalitesi de o derece iyi olur.Sırık fasulyelerinde önemli bir bakım işi de bunları askıya almaktır. Fasulyelerin sülüklerigözükmeye başlayınca herek verme ve mısır bitkilerine sardırma yöntemleri ile askıya alınırlar
Lezzet derecesi:Yemeği ve kızartması güzel. Lezzetini tadınca farkedeceksiniz.Kılçıksız.


Düzenleyen aslama1994 : 21-11-2016 saat 22:51
aslama1994 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön