agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni604Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2017, 11:50   #1
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anarius Mesajı Göster
Merhaba,

Küçük tohum poşetlerinden nerede bulabilirim?

Bir de tohumları saklamak için bir şeye ihtiyacım var. Ne önerirsiniz, siz nasıl saklıyorsunuz? Bu kutu olabilir, kavanoz olabilir, poşet olabilir, zarf olabilir.
Sayın Anarius tohum saklama konusunda en pratik olanı kilitli posetler oluyor.Bezelye, bakla, fasulye gibi iri taneli olanlari miktarına göre sectigim su petlerine iyice kurutup koyuyorum hem icini görme şansım oluyor hem de ikinci yılından sonra böceklenme sorunu olabildigi icin digerlerine gecmesi önleniyor.Diger seceneklerde dökülme şansi fazla oldugundan bunlar daha pratik geliyor..

kamil35 ve sweetnurse83 beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2017, 13:55   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sayın Anarius tohum saklama konusunda en pratik olanı kilitli posetler oluyor.Bezelye, bakla, fasulye gibi iri taneli olanlari miktarına göre sectigim su petlerine iyice kurutup koyuyorum hem icini görme şansım oluyor hem de ikinci yılından sonra böceklenme sorunu olabildigi icin digerlerine gecmesi önleniyor.Diger seceneklerde dökülme şansi fazla oldugundan bunlar daha pratik geliyor..
Detaylı cevabınız için çok teşekkürler öncelikle.

"Su petleri"=pet şişe mi, o kısmını tam anlayamadım doğrusu.

Tohumların kurtlanması nasıl oluyor? Yumurtaları tohumların içine mi bırakılmış oluyor?

anarius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2017, 14:04   #3
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Aynen Sn.Anarius..bildigimiz 500 ml lik su petleri...daha kücügünü bulabilirseniz daha iyi olur ****** cogaltana kadar...Tohumlar kurtlanmıyor bahsettigim kücük siyah böcek..ben pek fasülyede görmedim genelde bezelyede bitlenme oluyor nedense..Kücük yuvarlak delikler açarak icini yiyorlar.Onu da ilacliyorlar galiba ...ben gerek görmüyorum sonucta o ilac topraga karısacak..öylece ekiyorum kalan sağlamlar cimleniyor.

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025