![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine karıştı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Hiç patates tohumu paylaşılmadı ben bu yıl bir kaç ticari tohum edinip seneye nasip olursa paylaşacağım. Yerli türler edinebilsek güzel olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
|
Bende kırmızı patates vardı. Bir arkadaş yolladı.Ama hiç onemsemedim.Donmuştur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Patatesler genelde kısır oluyor. Bazı türlerde çapraz tozlaşma ile meyve tutumu oluyor. Bazıları ise tümüyle kısır. Kendi kendini tozlayan türlerde bile açılma oluyor yani tohumlar genelde hibrit oluyor. Ne çıkarsa bahtıma deyip dikmek lazım. Düzenleyen Atilgan : 10-01-2017 saat 20:14 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Siz sanırım "gerçek patates tohumu"ndan bahsediyorsunuz. Onu açıklarsanız karışıklığın önlenmesi açısından iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Evet gerçek patates tohumu. Domates tohumu gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
/
|
Patatesin yumrusundan çoğaltma yapıyoruz. Sizin dediğiniz tepesindeki domates şeklinde tohumlar mı ? Onlardan çoğaltınca sıfır tohum oluyor.İlk defa ekilen yani Yumrudan çoğaltınca ikinci ekim oluyor.Her sene sayısı artıyor. En cok beş defa ekilebiliyor.Zaten ondan sonra verim vermiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Sıfır tohum iyiymiş ben bu ismi duymamıştım. Bende ilk kez bu yıl deniyeceğim sıfır tohumdan büyütmeyi. Tohum elde edip paylaşabilirseniz güzel olur. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Evet, çiçekten sonra tohum alınabilir ama çimlenme oranı hem çok düşük hem de sonuç stabil olmuyor. Yine de oldukça ilginç bir konu. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Benim bahçe aldığım bölgede eskiden çok güzel lezzetli patates yetişirmiş. Hiç sulama yapmadan. Buradaki arkadaşın anlattığı o patetesler tohum verirmiş. O tohumları ekip yeniden patates elde edilebilinirmiş. Şu anda hiç bir patateste tohum olduğunu görmedik. Kaç yıldır dikkatle takip ediyor. O patateslerin nesli artık kalmamış durumda. İnternette patatesin tohum verdiğinden bahsedenler çıkıyor. Patates ıslahında da patatesin çiçeğinden yeni patatesler çıkarıp patatesin üretildiği ile ilgili bir belgesel seyretmiştim. Yerli türler dışarıdan gelen türlere kurban gittiler. Keşke bulabilsek. Kendi tohumunu veren yerli patateslere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
|
Bulundugum yerde patates ekmeyen yoktur ve yıllarca da ekerler.Benim de ilgimi çekti bu tohum konusu.Ama hic tohumdan üreteni görmedim.Cicek actığını biliyorum .Cicek açtığı dönemde toprakta yumrular oluşuyor diye bilinir.Ama bu sene daha dikkat ederim kesinlikle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
/
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Serhat yok, düzeltiyorum (daha önceki karışıklıktan kalma bir yanlışlık bu). Doğru olanı maxima, evet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|