agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni483Beğeniler
  • 23 Gönderen
  • 38 Gönderen
  • 17 Gönderen Atilgan
  • 30 Gönderen Atilgan
  • 28 Gönderen Atilgan
  • 15 Gönderen Atilgan
  • 35 Gönderen Atilgan
  • 46 Gönderen Atilgan
  • 37 Gönderen Atilgan
  • 39 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 16 Gönderen
  • 14 Gönderen
  • 13 Gönderen
  • 26 Gönderen
  • 18 Gönderen
  • 20 Gönderen
  • 12 Gönderen
  • 19 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 15 Gönderen
  • 13 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2016, 23:49   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 540
Thai Acı Biberi



Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: Thai Acı Biberi
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: Uzak Doğu
Tohumun geldiği yer: Sayın Buz45 (2015-2016 etkinliği)
İlk paylaşım ya da üretici bilgileri : Thai Dragon çeşidinden Meyvelitepe'de dehibridize edilerek stabil hale getirilmiştir
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2016
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer biberlerle arasına yaklaşık 15 metrelik bir mesafe koyuldu.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki ve meyve görüntüsü olarak Yediveren acı biberine benziyor ama çok daha acı. Diktiği biberler konusunda çok seçici olan bir arkadaşıma denemesi için bütün biberlerimden toplayıp vermiştim. Sadece bu biberin tohumunu talep etti. Ezme yapıp tüketmişler.
Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Burda
Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır)

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum.

2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim.

3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim.

4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler olgunluk aşamasında yukarıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır.


Düzenleyen Atilgan : 08-10-2016 saat 00:19
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2016, 23:07   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 540
Urfa Biberi







Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber
Tohum çeşit adı: Urfa Biberi, İsot Biberi
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: Urfa
Tohumun geldiği yer: Sayın Dagsa Reklam (2015-2016 etkinliği)
İlk paylaşım ya da üretici bilgileri :Sayın Dagsa Reklam (2015-2016 etkinliği)
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2016
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer biberlerle arasına yaklaşık 15 metrelik bir mesafe koyuldu.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çekirdek kısmı çıkarılırsa acılığı oldukça azalıyor. İnce kabuklu çıtır çıtır gösterişli bir çeşit.
Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Sayın Dagsa Reklam ında belirttiği gibi isot yapılan meşhur çeşit.
Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır)

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum.

2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim.

3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim.

4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler olgunluk aşamasında yukarıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır.


Düzenleyen Atilgan : 10-10-2016 saat 23:47
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2016, 23:20   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 540
Biber "Jalapeno Tam"

Name:  20160804_125651 (1024x576).jpg
Views: 1714
Size:  36.8 KB

Name:  20160919_173504 (1024x576).jpg
Views: 1752
Size:  31.3 KB

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
Tohum çeşit adı: "Jalapeno Tam" ya da "Tam Jalapeno"
Tohum kaç yıldır sizdedir: 3
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: Texas A&M Universitesi tarafından geliştirilmiştir.
Tohumun geldiği yer: Kuzey Amerika
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2016
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer biberlerle arasına yaklaşık 15 metrelik bir mesafe koyuldu.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Klasik Jalapeno nun 1/4 - 1/2 oranında acı olduğu, verimli ve hastalıklara dirençli olduğu söyleniyor. Sağlıklı bir büyüme gösterdi ama saksıda yetiştiği için verimli olmadı.
Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır)

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum.

2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim.

3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim.

4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler olgunluk aşamasında aşağıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır.


Düzenleyen Atilgan : 01-11-2016 saat 14:32
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2016, 23:31   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 540
Cırgalan Biberi



Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Biber
Tohum çeşit adı: Cırgalan Biberi
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: Kayseri, Cirgalan kasabasında 60 yıldan fazladır yerel olarak üretiliyor
Tohumun geldiği yer: Sayın Pares (2015-2016 etkinliği)
İlk paylaşım ya da üretici bilgileri : Sayın Heyyamola (2013-2014 etkinliği)
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2016
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer biberlerle arasına yaklaşık 15 metrelik bir mesafe koyuldu.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Inçe kabuklu orta acılıkta cıtır cıtır yenen güzel meyveleri var.
Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır)

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum.

2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim.

3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim.

4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler olgunluk aşamasında yukarıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır.

kaktüs, İSAK, Özge ve 12 kişi beğendi.
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2016, 22:38   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 540
Domates "Kellogg´s Breakfast"






Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum çeşit adı: "Kellogg´s Breakfast"
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: USA
Tohumun geldiği yer: Sayın Birnefestoprak (2014-2015 tohum paylaşımı)
Üretici ya da ilk paylaşım bilgisi : Sayın Birnefestoprak (2014-2015 tohum paylaşımı)
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Ağustos 2016
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Domatesler duvar kenarları boyunca tek sıra üzerine genelde her bir çeşitten 3 adet olacak şekilde ekildi. Çeşitler arasında asma, çalı gibi doğal bariyerlerde vardı. Çapraz tozlaşma ihtimalini azalmak için içteki fidandan ya da içte kalan fidana bakan meyveler alındı.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok güçlü geliştiği için kuvvetli bir destek sistemi verilmeli. Meyve rengi Turuncu ve normal yapraklı. İri, etli ve ince kabuklu oldukça verimli mükemmel lezzetli meyveleri var.
Çeşidin Hikayesi: Nette bir çok kaynakta mevcut

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2016, 23:21   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 540
Domates "Blue Beauty"

Name:  20161011_215710 (1024x845).jpg
Views: 3812
Size:  62.9 KB

Name:  20160818_175001 (1024x576).jpg
Views: 1657
Size:  33.7 KB


Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum çeşit adı: "Blue Beauty"
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara
Tohumun kökeni: USA
Tohumun geldiği yer: Sayın Bahcedenn (2014-2015 tohum paylaşımı)
Üretici ya da ilk paylaşım bilgisi : Sayın Bahcedenn (2014-2015 tohum paylaşımı)
Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: Ağustos 2016
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Domatesler duvar kenarları boyunca tek sıra üzerine genelde her bir çeşitten 3 adet olacak şekilde ekildi. Çeşitler arasında asma, çalı gibi doğal bariyerlerde vardı. Çapraz tozlaşma ihtimalini azalmak için içteki fidandan ya da içte kalan fidana bakan meyveler alındı.

Aşagıdaki bilgiler sayın Bahcedenn den alınmıştır benimde gözlemlerim bu doğrultudadır

Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay

Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 80 gün

Büyüme alışkanlığı: Sırık

Yaprak tipi: Normal

Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Omuzları mavimsi olan parlak koyu pembe, yuvarlak basık şekilli ve orta beefsteak boy

Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık bir çeşittir. Çok kuvvetli gelişen ve iyi askıya alınma yeteneği olan verimli bir çeşittir. Her çiçek meyve bağlamasa da güzel meyveye dönme oranı vardır. Mümkün olduğu kadar yüksek sırığa ya da ipe sardırmaya gayret gösterin. Sürekli boy atma eğilimindedir.


Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 100-200 gr arasındaki basık yuvarlak meyvelerin omuzları derin mavimsi renkli olup alt tarafları ise canlı kırmızımsı pembedir. Omuzlarının bu rengi güneşe maruz kalan meyvelerde daha fazla olup muhteşem bir antosiyanin pigmentasyona sahiptirler. Pembe domateslerden beklenmeyecek şekilde diri ve dayanıklı meyveleri vardır. Her ne kadar meyveleri güneş yanıklığına ve çatlamaya dayanıklıdır denilse de dalında fazla bekleyen iyice olgunlaşmış meyvelerde yağmur ertesinde çatlamalar görülüyor. Olağanüstü görüntüsü ve anti-oksidan içeriği kadar lezzeti de muhteşemdir. Bu görünümü ile salatalara tat ve renk verir.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2016, 00:07   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 540
Domates "Loxton Lass"







Bu domatesin tohumları Serbest (Açık Kaynak) Tohum Girişimi kapsamındadır. Tohum talep edenler ürettikleri tohumların ya da bu çeşidi kullanarak geliştirdikleri diğer başka domateslerin tohumlarının hertürlü kullanımını patent ya da başka yöntemlerle kısıtlamayacaklarını taahüt ederler.
Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum

Tohum çeşit adı: Loxton Lass

Tohum kaç yıldır sizdedir: İlk yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara

Tohumun kökeni: Amerika Birleşik Devletleri

Tohumun geldiği yer: Ticari tohum

Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler

Kullanılan ilaçlar: yok

Hasat yıl ve ayı: 2016 Ağustos

Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay

Hasat süresi: Kısa/Orta, fide dikiminden itibaren 70 gün

Büyüme alışkanlığı: Cüce sırık

Yaprak tipi: Normal Buruşuk

Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Açık portakal renkli, genelde yuvarlak, hafif basık düzgün şekilli ve iri meyveleri var. Meyvelerin lezzeti mevsim ilerledikçe artıyor.

Bitki tipi ve gelişim durumu: Cüce bir çeşittir ama aşırı meyve verimi ve meyve ağırlığından dolayı desteklenmelidir. Kompakt yapısından dolayı bakımı ve bağlaması kolay olur. Boyuları 1 metre bile deyildi.

Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Cüce Domates Projesi kapsamında geliştirilmiştir.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025