View Single Post
Eski 17-09-2014, 18:07   #10
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Pul Biberlik Maraş

Bu cesit, ANATOHUM Projesi kapsaminda yetistirilmistir.

Cesidin olgun meyvelerini burdan gorebilirsiniz
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yillik (bulundugum iklimde yillar)
  • Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
  • Tohum çeşit adı: Pul Biberlik Maraş
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 3
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tampa
  • Size nereden geldi: Bir yerli yetistirici
  • Tohumun kökeni: Maras
  • Kullanılan gübreler: Keci gubresi, diger organik malzemeler
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 yaz basi
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Pul Biberlik Maraş, ince kabuklu, 9-10 cm uzunlugunda, 3-4 cm genisliginde meyveler veren, orta-erkenci, yuksek verimli; yesilken yendiginde cok zengin bir aromaya sahip; kizardiktan sonra da geleneksel olarak kurutulup cok lezzetli, farkli tatlarin icice gectigi pul biber yapiminda kullanilan bir cesit.
  • Çeşidin Hikayesi: Bu tohum, ticari pul biber uretiminde kullanilan ana kultivarla ayni midir tam bir kesinlikle soyleyemiyorum ama cesit ozelliklerine bakarak oyle olma ihtimalinin yuksek oldugunu dusunuyorum. Dunyada pul biber yapiminda kullanilan yerli/yabanci biber cesitleri icin lezzet/kalite bakimindan ilk 5 siralamasi yapmam istense, tereddutsuz bu listeye dahil ederim. Bu cesidin pul biberi, yurtdisinda da bilinir, ihrac edilir. Bildigim kadariyla, tohumunun ticari uretimi yok.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön