17-09-2014, 19:07
|
#10
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Pul Biberlik Maraş
Bu cesit, ANATOHUM Projesi kapsaminda yetistirilmistir.
Cesidin olgun meyvelerini burdan gorebilirsiniz
- Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yillik (bulundugum iklimde yillar)
- Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
- Tohum çeşit adı: Pul Biberlik Maraş
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 3
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tampa
- Size nereden geldi: Bir yerli yetistirici
- Tohumun kökeni: Maras
- Kullanılan gübreler: Keci gubresi, diger organik malzemeler
- Kullanılan ilaçlar: -
- Hasat yıl ve ayı: 2014 yaz basi
- Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
- Bitki tipi ve gelişim durumu: Pul Biberlik Maraş, ince kabuklu, 9-10 cm uzunlugunda, 3-4 cm genisliginde meyveler veren, orta-erkenci, yuksek verimli; yesilken yendiginde cok zengin bir aromaya sahip; kizardiktan sonra da geleneksel olarak kurutulup cok lezzetli, farkli tatlarin icice gectigi pul biber yapiminda kullanilan bir cesit.
- Çeşidin Hikayesi: Bu tohum, ticari pul biber uretiminde kullanilan ana kultivarla ayni midir tam bir kesinlikle soyleyemiyorum ama cesit ozelliklerine bakarak oyle olma ihtimalinin yuksek oldugunu dusunuyorum. Dunyada pul biber yapiminda kullanilan yerli/yabanci biber cesitleri icin lezzet/kalite bakimindan ilk 5 siralamasi yapmam istense, tereddutsuz bu listeye dahil ederim. Bu cesidin pul biberi, yurtdisinda da bilinir, ihrac edilir. Bildigim kadariyla, tohumunun ticari uretimi yok.
|
|
|