![]() |
Evet yeteri kadar tohumumuz var Sn. akçabardak. Size aşırı talep gelirse kalanları ben tamamlarım.
|
3 Eklenti(ler)
Yedikule Marul
(Sayın h_doğandan) Eklenti 513219 Eklenti 513220 Eklenti 513221 Tohum takas için ayırdığım, seneye inşallah daha çok ayırırım. |
Alıntı:
|
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, bir sonraki yıl da kavunlar tatsız olur diye tereddüt ettiğim için tohum almamıştım şu ana kadar, bir de tatsız kavun tohumları paylaşmak istemediğim için tabi ;)
|
Sayın bahcedenn'in paylaştığı Costata Romanesco Kabak'tan haziran ayının sonuna doğru (şurada paylaştığım)tohumluk ayırmıştım. Şu an dışı turuncu çizgili bir hal aldı acaba koparıp tohumlarını almalı mıyım? Ya da beklemeli miyim?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Ayaş Domatesi
Sayın birnefestoprak'ın isteği üzerine detaylı görseller... Eklenti 513588 Eklenti 513589 Eklenti 513590 Eklenti 513591 Eklenti 513592 |
1 Eklenti(ler)
Naturel Kabak
Diğer bitkide dişi çiçek oluşumu gördüm. Duruma göre yeşilinden yemek yapmayı deneriz veya kızartırız. Tohumluk kabağın son hali... Eklenti 513593 |
Tesekkurler. Bu meyve, hem sekil olarak hem de meyve kesiti bakimindan genel anlamda bilinen Ayas'a uyuyor (verdiginiz linkteki Sn bahcedenn'in resmindeki meyve icin de ayni sey gecerli).
Genel olarak, tipik Ayas'in meyveleri orta boy sinifina giriyor. Cogu 200-300 gr agirliginda, kimi meyveler olmali. Cok dolgun ve etli oldugu icin, meyve eni cok buyuk olmasa da (genelde 7-8 cm), gorece agir cekiyor. Ankara'da cogu manavda Ayas olarak satilan cok buyuk meyveye sahip cesit de aslinda Ayas degil, onu da belirteyim. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Belki daha iri olabilirlerdi ama bu seneki hava şartları nedeniyle birçok domateste hastalık var. Ayaşta etkilendi. En çok pembe de sıkıntı var. Şimdi ana gövdeden yeni sürgünler çıkarıyor. Onlardan ümitliyim. |
3 Eklenti(ler)
İlk iki fotoğraf cristopher columbus'a benziyor mu ?
|
2 Eklenti(ler)
Bunların tohumu Çanakkale'den gelmişti
|
1 Eklenti(ler)
San Marzano
|
2 Eklenti(ler)
San Marzano'ların tadına henüz bakmadık , daha ilk hasadımız ama Ali's pembeler bir harika
|
Benziyor, evet. Yetistirdiginiz domateslerin listesini yazarsaniz, daha cok yardimci olabiliriz. Yanilmiyorsam, daha once Christopher Columbus'la birlikte birkac baska sosluk cesit daha gondermistim; bunlarin arasinda meyve sekli bakimindan birbirine benzeyenler var (Sn bahcedenn'den aldiysaniz, Christopher Columbus olma ihtimali yuksek). Eger oysa, cok kaliteli bir cesit.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Christopher Columbus'un meyveleri biraz daha siskin, enli oluyor.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn. limon_sever'den gelen salkım süs biberi. Tek bitki kaldı. Bakım yapamadım bitkilere bu sene.
|
Sedef çiçeği tohumlarım çimlendi, şaşırttım ama bir türlü büyümediler.. Büyükçe bir saksıya şaşırtmıştım, yanına patlıcan fidelerini de şaşırttım, patlıcan büyüdü, sedefler öldü..
Acaba patlıcanla birlikte büyüyemelerini engelleyecek bir durum mu var bilmediğim, yoksa ben mi beceremedim, ne dersiniz?? |
Iri derken ornegin kac gr'i kastediyorsunuz? Gectigimiz sene 600-700 gr ceken ve Ayas olarak satilan domatesler gordum. Bu, Ayas icin fazla gibi geliyor.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn pria' dan gelen tesbih ağacı tohumunu saksıya ekmiştim. Toplamda 4 kök bitkinin gelişimi gayet güzel gidince ayırmaya gerek duymadım. Sonbaharda tek tek saksılayacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Sn. bahcedenn'den gelen Edirne patlıcanı
Eklenti 514029 Sn. birnefestoprak'tan gelen Manisa alacalı patlıcan Eklenti 514030 |
1 Eklenti(ler)
Sn. birnefestoprak'tan gelen Mehmet'in tatlı Türk biberi
|
Alıntı:
2 yıl takas şenliğine tesbih ağacı tohumu verdim..İlk defa başarılı bir sonuç görmemi sağladınız.. Bir de şu geçen yıl dağıttığım ''Çıplak Ada kavunu''nu bir görebilsem.. |
Bu takasta tohum alanların çoğu ortalıkta görünmüyor. Yetiştirdiler mi yetiştirmediler mi o da meçhul. Birkaç değişik fotoğraf görsek güzel olacak. Fotoğraf yükleyenler hep aynı.
|
4 Eklenti(ler)
Bu yıl ev taşıma, bunun yanısıra büyüklerin birkaç sağlık sorunu nedeniyle bundan önceki mesajımda da belirttiğim gibi, yalnızca üç kök domatesim kalmıştı.
Onlarla teselli bulur, en azından alacağım bir kaç tane meyveyi, bu yılın etkinliğinde dağıtılmak üzere tohumluk olarak ayırma planları yaparken, domateslerimin üçü de birkaç gün içinde üzerlerindeki onlarca çiçeği döküp bir hafta içinde tamamen öldü. Tabii bende bütün yelkenler suya indi. O moral bozukluğu ile ne yapacağımı düşünürken, birkaç tane tohum ektiğim ama uzun zaman çimlenme olmadığı için umudu kesip bir kenara kaldırdığım bir saksıda üç tane filiz gördüm. Saksının üzerinde yazdığına göre tohumlar sayın heyyamola'nın dağıttığı küçük kabak tohumlarıymış Nasıl sevindiğimi anlatamam. Flizler biraz büyüyüp fide olunca, yeni evimin bahçesinin bir kenarında üç tane küçük çukur açıp fidelerimi yerleştirdim. İşte bunlar onlar. Bir tanesi öldü, bir tanesi küçük kaldı ama sonuncusu muhteşem bir şekilde gelişiyor. Eklenti 514071 Eklenti 514072 Bunlar da büyük olanın üzerindeki tomurcuklar. Eklenti 514073 Eklenti 514074 Umarım mevsim sonuna kadar hiç değilse birkaç tane süs kabağı olgunlaşır da, etkinliğe gönderecek birkaç tane tohumum olur. Bende durumlar böyledir efendim, arz ederim :p:p |
Alıntı:
|
Bugün annemle telefonda görüşürken benim son ziyaretimden bu yana yaklaşık 20 adet kavunu, yenmeye değer miktarda şeker ihtiva etmediği için atmak zorunda kaldıklarını öğrenmek beni çok üzdü. Her ne kadar sn. birnefestoprak aşırı yağış nedeni ile tadı bozulan bu kavunlardan alınacak tohumların seneye uygun şartlarda normal meyve vereceğini söyleyerek beni bir nebze rahatlattıysa da paylaşıma katmak konusunda hevesim tamamen kaçtı.
Bu yıl ki yoğun yağışlar çok şeye neden oldu ve olmaya da devam ediyor. Son yağış, komşu bahçelerdeki tüm domateslerin bir anda sanki kavrulmuş gibi bir görüntü alarak telef olmalarına neden olmuş. Geçen yıl da benzer bir hadise yaşanmıştı. Köyde bu duruma " bağsıra" diyorlar. Benim domatesler ise hayata tutunma mücadelesine şimdilik devam ediyorlarmış. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025