agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2015-2016-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   Tohum Takas Etkinliğinden Edindiğimiz Tohumların Ekimi (2013-14) (https://www.agaclar.net/forum/2015-2016-tohum-paylasim-etkinligi/33480.htm)

heyyamola 30-07-2014 22:22

3 Eklenti(ler)
26 Temmuz 2014' den



Urfa Kirazı (Sn. birnefestoprak)
Eklenti 511317


Eklenti 511318


Eklenti 511319

heyyamola 30-07-2014 22:46

4 Eklenti(ler)
26 Temmuz 2014' den



Acı Süs Biber (Sn. bahcedenn)
Eklenti 511320


Mini Yuvarlak Biber (Sn. sevoş)
Eklenti 511321



Maraş Biberi (Sn. üzüm)
Eklenti 511323


Arnavut Biberi (Sn. loveforlife)
Eklenti 511324

cetiner 30-07-2014 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1309800)

Sn.Heyyamola fotoğrafı vardı ama yükleyemedim, sn. MeyveliTepe'nin boğa kanı kırmızı pancar bende de var fakat yaprakları tamamen bordo renginde

heyyamola 30-07-2014 23:17

5 Eklenti(ler)
27 Temmuz 2014' den



Naturel Kabak (Sn. bahcedenn)
Eklenti 511325


Lif Kabağı (Sn. h_dogan)
Eklenti 511326


Susak (Sn. sevoş)
Eklenti 511327


Mikrop Domates (Sn. malbman)
Eklenti 511328


Mikropluğu küçüklüğünden... Yakından bakalım.
Eklenti 511329

heyyamola 30-07-2014 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 1309807)
Sn.Heyyamola fotoğrafı vardı ama yükleyemedim, sn. MeyveliTepe'nin boğa kanı kırmızı pancar bende de var fakat yaprakları tamamen bordo renginde

Yayınladığım fotoğraflar; Zone 6a bölgesinde, 1300 mt rakımda yetişen bitkilerden alınmıştır. İklimsel faktörler ne derece etkilidir, bilemiyorum.

limon_sever 31-07-2014 13:03

1 Eklenti(ler)
Naturel Kabak
Sonunda kabak tutumu gerçekleşti. İlk ve tek olduğu için tohumluk olacak.
Eklenti 511392

limon_sever 31-07-2014 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1309805)

Sayın heyyamola,

Antep Biberi (Sn. SDurul) görseli karışmış olabilir mi? Geçen seneki etkinlikte paylaştığım Salkım Süs Biberi'ne yapısal olarak çok benziyor...

limon_sever 31-07-2014 21:41

Spagetti Kabak
 
1 Eklenti(ler)
Çapraz tozlaşma olan Spagetti Kabak'tan 4 meyve hasat ettikten sonra tohumluk ayırmıştım, çok güzel gelişti ve 3-4 kg kadar oldu. Tohumluk bıraktıktan sonra oluşan dişi çiçekler haliyle ölüyor. Ama verimli bir çeşit elde edeceğiz gibi. Etkinlikte paylaşıma açmalımıyım sizce? Yoksa açılım yapıp yapmayacağını 1-2 yıl gözlemleyip ondan sonra mı paylaşmalıyım?

Eklenti 511468

limon_sever 02-08-2014 23:44

Tohum Takas Etkinliğinden Edindiğimiz Tohumların Pişirilmesi :)
 
5 Eklenti(ler)
Eee o kadar zahmetlerden sonra biraz da işin pişirme kısmından bahsedelim.

Mangal üstü fasulye yemeği ve kabak kızartması yaptık. Biraz duman altı ve ateşe yakın olmak dezavantaj ama bu eziyete rağmen bu lezzete değer. Ocakta pişen herşey çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim.

Tepeköy ve Şenberber fasulyeleri...

Eklenti 511781

Eklenti 511782

Eklenti 511783

Eklenti 511784

Çekirdeklik kabak ve diğer kabaklar...

Eklenti 511785

akçabardak 03-08-2014 11:40

2 Eklenti(ler)
Bu sabah hasad ettiklerim

Eklenti 511810


Üstte olanlar kiraz domatesi
alt sırada olanlar yumurta çeri domatesi
kahvaltıda leblebi gibi yenmesi pek lezzetli oluyorlar.
Eklenti 511811

akçabardak 03-08-2014 15:08

3 Eklenti(ler)
Geçen sene Tohum Takas Etkinliğinden,

Sayın Heyyamolanın köy domatesi.
Cinsini Marmande domatesine benzettiği ama tam emin olamadığını yazmıştı.

heyyamola 03-08-2014 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1309953)
Sayın heyyamola,

Antep Biberi (Sn. SDurul) görseli karışmış olabilir mi? Geçen seneki etkinlikte paylaştığım Salkım Süs Biberi'ne yapısal olarak çok benziyor...

Uyarınız için teşekkürler. Yükleme sırasında fotoğrafları karıştırmışım. Gerekli düzeltmeyi yaptım.

heyyamola 03-08-2014 22:36

4 Eklenti(ler)
Antep Biberi (Sn.SDurul)
Eklenti 511933

Salkım Süs Biber (Sn. limon_sever)
Eklenti 511934

15 gün geç şaşırtılan seradaki hali (Salkım Süs Biber)
Eklenti 511935

Çiçek yapısı
Eklenti 511940

birnefestoprak 03-08-2014 22:48

Bu resimde gosterdiginiz cesit, Anteplilerin pul biber yaparken icine kattiklari ve yaglik olarak da kullanilan tatli biber olsa gerek (sanirim Bursa Biberi olarak da geciyor). Esas pul biberlik olan aci biber, sekli dolmalik olan...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1310517)


Sevgi Durul 03-08-2014 22:48

Sayın heyyamola, ilk fotoğraftaki biber Antep biberi değil. Buradaki ilk fotoğraftaki gibi olacak. O tohumlardan Antep biberinin yanı sıra yetişebilecek biberler ve sebebi burada belirtilmişti.

heyyamola 03-08-2014 22:52

2 Eklenti(ler)
Mehmet'in Tatlı Türk Biberi (Sn. birnefestoprak)
Eklenti 511941


Kamber Biberi (Sn. üzüm)
Eklenti 511942

heyyamola 03-08-2014 23:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1310519)
Sayın heyyamola, ilk fotoğraftaki biber Antep biberi değil. Buradaki ilk fotoğraftaki gibi olacak. O tohumlardan Antep biberinin yanı sıra yetişebilecek biberler ve sebebi burada belirtilmişti.

Antep biberiyle seneler önce, Gaziantep'teki bir lokantada yemek servisinin yanında bütün olarak getirilince tanışmıştık. Kalın kabuklu, hem dolmalık biber tipi, hem de çok acı oluşu ilgimizi çekmiş, iyice kızarıp olgunlaşmışından yanımızda getirerek, onun tohumlarından 8-10 kök kadar yetiştirmiştik.

Sizin tanıtım sayfanızda belirttiğiniz gibi hepsi de dolmalık tipinde, yeknesak biberler alamadık. Ben asıl acı mı-tatlı mı, acıysa ne kadar acı? Onu merak ediyorum.

Lonicera 04-08-2014 09:37

1 Eklenti(ler)
Sn bahcedenn' in paylaştığı Edirne patlıcanı ilk hasadı. Saksı içerisinde 2 kök bitkiden şimdilik 4 adet patlıcan. Üzeri hala çiçek dolu, bundan sonra meyve bağlayan 2 tanesi tohumluk için ayrılacak.

resimsel 04-08-2014 10:02

1 Eklenti(ler)
Dikkatsizliğimin kurbanı oldum,tohum takastan edindiğim tohumları karıştırmış olmalıyım ki,özellikle domatesler karıştı. kargalarla ortak olma pahasına beklediğim sebzeler, ortaklarımız tarafından talan edilmiş halde buldum.

Sevgi Durul 04-08-2014 11:07

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1310521)
Sizin tanıtım sayfanızda belirttiğiniz gibi hepsi de dolmalık tipinde, yeknesak biberler alamadık. Ben asıl acı mı-tatlı mı, acıysa ne kadar acı? Onu merak ediyorum.

O tohumlardan büyüyen biberlerin hepsi fotoğrafladığınız biber gibi mi, anlayamadım.

Geçen sene Antep biberleri kızarmadan havalar soğumuş ve biz biberleri yeşilken toplamıştık. Dolayısıyla salçaya katamadık ve onlardan dolma yaptık. Hatırı sayılır derecede acıydı.

Tohum Takas Etkinliğinden edindiğimiz bazı tohumların gelişimi.

Spagetti kabak. Sn. limon_sever.

Sanırım yine olmadı, geçen sene de ektiğim spagetti kabak tohumundan böyle bir sonuç almıştım. Tohumlarda karışıklık söz konusu değil, yüzde yüz eminim. Sanırım çapraz tozlaşma ürünü.

Eklenti 512018

Yaprak yapısı.

Eklenti 512019

Kına. Sn heyyamola, Sn pares.

Eklenti 512020

Aslanağzı. Sn hdogan.

Eklenti 512016

Eklenti 512017

limon_sever 04-08-2014 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1310590)
O tohumlardan büyüyen biberlerin hepsi fotoğrafladığınız biber gibi mi, anlayamadım.

Geçen sene Antep biberleri kızarmadan havalar soğumuş ve biz biberleri yeşilken toplamıştık. Dolayısıyla salçaya katamadık ve onlardan dolma yaptık. Hatırı sayılır derecede acıydı.

Tohum Takas Etkinliğinden edindiğimiz bazı tohumların gelişimi.

Spagetti kabak. Sn. limon_sever.

Sanırım yine olmadı, geçen sene de ektiğim spagetti kabak tohumundan böyle bir sonuç almıştım. Tohumlarda karışıklık söz konusu değil, yüzde yüz eminim. Sanırım çapraz tozlaşma ürünü.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...2663-kabak.jpg

Yaprak yapısı.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...663-kabak1.jpg

Kına. Sn heyyamola, Sn pares.

Eklenti 512020

Aslanağzı. Sn hdogan.

Eklenti 512016

Eklenti 512017

Spagetti kabak tohumu ben de bu sene 3. senesi. Her sene çapraz toşlaşma olmasın diye kendim tozlaştırıp yetiştiriyordum. Geçen sene çapraz tozlaşma olmaması için yine kendim tozlaştırmıştım ama bağladığım ip sonradan açılmış bulmuştum. Sanırım arılar tekrar uğramış. Ben de bir sürü kök var. Hepsi birbirinden farklı. Hiç tohumda yok. Etkinlikte paylaşan olursa artık talep edeceğim. Bu sene uyguladığım çift bağlama yöntemini seneye de uygulayacağım, çapraz tozlaşma olmasısı için daha fazla önlem almayı da düşünüyorum.

h_dogan 04-08-2014 14:40

1 Eklenti(ler)
Sn. Loveforlife'den gelen Arnavut biberi. Tadını bilmiyorum eşime baktıracağım artık. :D

heyyamola 04-08-2014 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1310590)
O tohumlardan büyüyen biberlerin hepsi fotoğrafladığınız biber gibi mi, anlayamadım.

Geçen sene Antep biberleri kızarmadan havalar soğumuş ve biz biberleri yeşilken toplamıştık. Dolayısıyla salçaya katamadık ve onlardan dolma yaptık. Hatırı sayılır derecede acıydı.

Bazı kökler dolmalık tipte, koyu yeşil, acı biberler verirken, bazıları da yine koyu yeşil renkli, çarlistona benzer yapıda, hafif acı veya tatlı ürünler vermişti. Asıl Antep biberi olan dolmalık tiptekiler de, Gaziantep'te yediğimiz kadar acı değildiler. (Zannedersem bölgemizde yetişme süresi boyunca maruz kaldıkları sıcaklık toplamının, Gaziantep'teki değerin altında kalmasından)

heyyamola 04-08-2014 22:07

3 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den



Naturel Kabak (Sn. bahcedenn)
Eklenti 512117

Ronde de Nice Kabak (Sn bahcedenn)
Eklenti 512118


Eklenti 512119

limon_sever 04-08-2014 22:33

2 Eklenti(ler)
Naturel Kabak
Taze haldeyken pişirmeyi isterdik ama zaman ne gösterir bakacağız. Belki 3-4 meyve ilerde büyür. Tohumluk büyümeye başladı...
Eklenti 512126

Çekirdeklik Kabak
Beneksiz ve açık yeşil kabaktan tohumluk bırakmıştım. Şuan tohumları muhtemelen olgunlaşmak üzere. 1 hafta öncede daha koyu yeşil ve benekli olanından tohumluk bıraktım. Bu diğerine göre daha lezzetli. Ama ikisi de diğer kabaklardan daha lezzetli.
Eklenti 512127

heyyamola 04-08-2014 22:48

5 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den

Sn. bahcedenn' den 5 çeşit domates


Black Krim Domates
Eklenti 512122


Black Russian Domates
Eklenti 512123


Black From Tula Domates
Eklenti 512124


Ayaş Domatesi
Eklenti 512128


Yellow Brandyvine Domates
Eklenti 512129

birnefestoprak 04-08-2014 22:57

Sn heyyamola,
Ilkin Sn Asiye'den gelen bu tohum, oturak mi yoksa sirik olarak mi gelisti? Bir de kac gunde hasada geldi?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola (Mesaj 1310722)
3 Ağustos 2014' den

Sn. bahcedenn' den 5 çeşit domates

Ayaş Domatesi


heyyamola 04-08-2014 23:10

5 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den


Sn. MeyveliTepe' nin paylaştıklarından


MeyveliTepe Turuncusu Domates
Eklenti 512131


Cherokee Purple Domates
Eklenti 512132



Eklenti 512133


Limon Domates
Eklenti 512134



Eklenti 512137

MeyveliTepe 04-08-2014 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1310724)
Sn heyyamola,
Ilkin Sn Asiye'den gelen bu tohum, oturak mi yoksa sirik olarak mi gelisti? Bir de kac gunde hasada geldi?

Domatesler oturak.

heyyamola 04-08-2014 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1310724)
Sn heyyamola,
Ilkin Sn Asiye'den gelen bu tohum, oturak mi yoksa sirik olarak mi gelisti? Bir de kac gunde hasada geldi?

İlk olarak 2 sene önce oturak olarak olumsuz şartlarda yetiştirmiş, kayda değer sonuç alamamıştım. Bu sene 4-5 gövdeli, desteklenerek yarı-oturak gibi, yükseltilmiş yataklarda yetişiyor. Bakalım nasıl olacak.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025