![]() |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
26 Temmuz 2014' den
Acı Süs Biber (Sn. bahcedenn) Eklenti 511320 Mini Yuvarlak Biber (Sn. sevoş) Eklenti 511321 Maraş Biberi (Sn. üzüm) Eklenti 511323 Arnavut Biberi (Sn. loveforlife) Eklenti 511324 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
27 Temmuz 2014' den
Naturel Kabak (Sn. bahcedenn) Eklenti 511325 Lif Kabağı (Sn. h_dogan) Eklenti 511326 Susak (Sn. sevoş) Eklenti 511327 Mikrop Domates (Sn. malbman) Eklenti 511328 Mikropluğu küçüklüğünden... Yakından bakalım. Eklenti 511329 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Naturel Kabak
Sonunda kabak tutumu gerçekleşti. İlk ve tek olduğu için tohumluk olacak. Eklenti 511392 |
Alıntı:
Antep Biberi (Sn. SDurul) görseli karışmış olabilir mi? Geçen seneki etkinlikte paylaştığım Salkım Süs Biberi'ne yapısal olarak çok benziyor... |
Spagetti Kabak
1 Eklenti(ler)
Çapraz tozlaşma olan Spagetti Kabak'tan 4 meyve hasat ettikten sonra tohumluk ayırmıştım, çok güzel gelişti ve 3-4 kg kadar oldu. Tohumluk bıraktıktan sonra oluşan dişi çiçekler haliyle ölüyor. Ama verimli bir çeşit elde edeceğiz gibi. Etkinlikte paylaşıma açmalımıyım sizce? Yoksa açılım yapıp yapmayacağını 1-2 yıl gözlemleyip ondan sonra mı paylaşmalıyım?
Eklenti 511468 |
Tohum Takas Etkinliğinden Edindiğimiz Tohumların Pişirilmesi :)
5 Eklenti(ler)
Eee o kadar zahmetlerden sonra biraz da işin pişirme kısmından bahsedelim.
Mangal üstü fasulye yemeği ve kabak kızartması yaptık. Biraz duman altı ve ateşe yakın olmak dezavantaj ama bu eziyete rağmen bu lezzete değer. Ocakta pişen herşey çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim. Tepeköy ve Şenberber fasulyeleri... Eklenti 511781 Eklenti 511782 Eklenti 511783 Eklenti 511784 Çekirdeklik kabak ve diğer kabaklar... Eklenti 511785 |
2 Eklenti(ler)
Bu sabah hasad ettiklerim
Eklenti 511810 Üstte olanlar kiraz domatesi alt sırada olanlar yumurta çeri domatesi kahvaltıda leblebi gibi yenmesi pek lezzetli oluyorlar. Eklenti 511811 |
3 Eklenti(ler)
Geçen sene Tohum Takas Etkinliğinden,
Sayın Heyyamolanın köy domatesi. Cinsini Marmande domatesine benzettiği ama tam emin olamadığını yazmıştı. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Antep Biberi (Sn.SDurul)
Eklenti 511933 Salkım Süs Biber (Sn. limon_sever) Eklenti 511934 15 gün geç şaşırtılan seradaki hali (Salkım Süs Biber) Eklenti 511935 Çiçek yapısı Eklenti 511940 |
Bu resimde gosterdiginiz cesit, Anteplilerin pul biber yaparken icine kattiklari ve yaglik olarak da kullanilan tatli biber olsa gerek (sanirim Bursa Biberi olarak da geciyor). Esas pul biberlik olan aci biber, sekli dolmalik olan...
Alıntı:
|
|
2 Eklenti(ler)
Mehmet'in Tatlı Türk Biberi (Sn. birnefestoprak)
Eklenti 511941 Kamber Biberi (Sn. üzüm) Eklenti 511942 |
Alıntı:
Sizin tanıtım sayfanızda belirttiğiniz gibi hepsi de dolmalık tipinde, yeknesak biberler alamadık. Ben asıl acı mı-tatlı mı, acıysa ne kadar acı? Onu merak ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sn bahcedenn' in paylaştığı Edirne patlıcanı ilk hasadı. Saksı içerisinde 2 kök bitkiden şimdilik 4 adet patlıcan. Üzeri hala çiçek dolu, bundan sonra meyve bağlayan 2 tanesi tohumluk için ayrılacak.
|
1 Eklenti(ler)
Dikkatsizliğimin kurbanı oldum,tohum takastan edindiğim tohumları karıştırmış olmalıyım ki,özellikle domatesler karıştı. kargalarla ortak olma pahasına beklediğim sebzeler, ortaklarımız tarafından talan edilmiş halde buldum.
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Geçen sene Antep biberleri kızarmadan havalar soğumuş ve biz biberleri yeşilken toplamıştık. Dolayısıyla salçaya katamadık ve onlardan dolma yaptık. Hatırı sayılır derecede acıydı. Tohum Takas Etkinliğinden edindiğimiz bazı tohumların gelişimi. Spagetti kabak. Sn. limon_sever. Sanırım yine olmadı, geçen sene de ektiğim spagetti kabak tohumundan böyle bir sonuç almıştım. Tohumlarda karışıklık söz konusu değil, yüzde yüz eminim. Sanırım çapraz tozlaşma ürünü. Eklenti 512018 Yaprak yapısı. Eklenti 512019 Kına. Sn heyyamola, Sn pares. Eklenti 512020 Aslanağzı. Sn hdogan. Eklenti 512016 Eklenti 512017 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn. Loveforlife'den gelen Arnavut biberi. Tadını bilmiyorum eşime baktıracağım artık. :D
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den
Naturel Kabak (Sn. bahcedenn) Eklenti 512117 Ronde de Nice Kabak (Sn bahcedenn) Eklenti 512118 Eklenti 512119 |
2 Eklenti(ler)
Naturel Kabak
Taze haldeyken pişirmeyi isterdik ama zaman ne gösterir bakacağız. Belki 3-4 meyve ilerde büyür. Tohumluk büyümeye başladı... Eklenti 512126 Çekirdeklik Kabak Beneksiz ve açık yeşil kabaktan tohumluk bırakmıştım. Şuan tohumları muhtemelen olgunlaşmak üzere. 1 hafta öncede daha koyu yeşil ve benekli olanından tohumluk bıraktım. Bu diğerine göre daha lezzetli. Ama ikisi de diğer kabaklardan daha lezzetli. Eklenti 512127 |
5 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den
Sn. bahcedenn' den 5 çeşit domates Black Krim Domates Eklenti 512122 Black Russian Domates Eklenti 512123 Black From Tula Domates Eklenti 512124 Ayaş Domatesi Eklenti 512128 Yellow Brandyvine Domates Eklenti 512129 |
Sn heyyamola,
Ilkin Sn Asiye'den gelen bu tohum, oturak mi yoksa sirik olarak mi gelisti? Bir de kac gunde hasada geldi? Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den
Sn. MeyveliTepe' nin paylaştıklarından MeyveliTepe Turuncusu Domates Eklenti 512131 Cherokee Purple Domates Eklenti 512132 Eklenti 512133 Limon Domates Eklenti 512134 Eklenti 512137 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025