![]() |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 504652
Sn. heyyamola'nın meşhur Şenberber fasulyesi, Sn. MeyveliTepe'nin evvelki sene gönderdiği salatalık ve Jade Çiftliği'nin tohumu Brezilya Topraksızlar Hareketi'nden gelen taze torpil gibi kabacıkları.... Hasat tek tük başladı. |
Resimdeki kabagi, bir Latin ulkesinde kurulmus cati bahcelerinde cekilmis resimlerde gordugumu cok net hatirliyorum. Ana vatani Brezilya mi?
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Mehmet'in Tatlı Türk Biberi
Bunu tohumluk bırakacağım. Diğer bir köktede biberler oluşmaya başlamış. Hatırladığım kadarıyla 6 kök vardı. Eklenti 504712 Şenberber ve Tepeköy fasulyelerini topladım. Bir pişirimlik kadar var. Şimdilik beklemedeler. |
Bende de tepekoy ve senberber var. Bazi meyveler 10 cm i gecti. Nasil tohumluk birakmak lazim. Simdi mi sezon sonu mu. 4-5 meyve yeter dersek en alttakileri birakip digerlerini hasat etsek olur mu.
|
Tohum kapsulleri dalinda kuruyana kadar bekleyin. 4-5 tane yetmez. Her kapsulde 10 ve ustunde tohum olacak. Kac kok ektiniz bilmiyorum ama 250-300 tohum alacak sekilde tohumluk birakirsaniz iyi olur. Bitkinin alt dallarindan, ust dallarindan, degisik gorunumlu kapsullerinden karisik toplayin ki genetik cesitlilik sonraki seneye daha iyi aktarilsin.
Alıntı:
|
Tesekkurler. Simdi mi sezon sonu mu?
:)) 5 er kok var. Ekilebilir topragim toplamda 8 metrekare. 10 kusur tur var. Insallah dediginiz miktarlarda uretim de nasip olur bir zaman :)) |
Alıntı:
|
Benim izledigim kural, bir cesit eger nadirse ilk mevsimde, degerlendirme icin kullanilacak butun kapsulleri tohumluk ayirmak. Senberber icin soyunu kaybetme sorunu simdi pek yok ama yine de onumuzdeki sene ekeceginiz tohum sayisinin en az 3 katini saklayin derim.
Genel olarak fasulyede yemeklik icin de bence bitkinin ilk verdigi fasulyeleri toplayin cunku siz topladikca vermeye devam edecek. Ilk fasulyelerin tohuma donmesini beklerseniz yemek icin yeterli verimi almaniz gecikebilir. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben de fazla tohum almak için 1-2 kez topladıktan sonra bıraktım. Çünkü aşırı sıcakta fasülye pek meyve tutmuyor. Sıcaklık yaklaşık 40 derece Adana'da.
Şu anda tohumlar olgunlaştı. Üzerinde yeşil meyveler de var ama onları da toplamıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Sayın heyyamola'dan, karanfil.
Eklenti 504835 Sayın h_dogan'dan, yıldız çadırı. Epey zamandan beri çimleniyor, fakat ölüyorlardı. Bu son çimlenenler daha iyi gelişti. Eklenti 504836 |
Biz artık yıldız çadırını ekmiyoruz o kadar çok çıkıyor ki her tarafta yakında yabancı ot diye ot sıkacağım. :D
|
1 Eklenti(ler)
Sabahki hasattan görüntüler...
- Şenberber ve Tepeköy fasulyeleri(dünkülerle 1 kg eder sanırım.) - Çekirdeklik kabak - Peynir biberi, Kamber biberi, Acı pul biberi - Çengelköy salatalığı - Yemek kabağı Eklenti 504870 |
Tohumluklar...
4 Eklenti(ler)
Kara Kabak
Bitkide başka kabak yok. Sürgün kısmıda bir tuhaflaştı. Bunu olgunlaştırsa yeter. Seneye 3-5 kök yetiştirmem lazım. 2 kök daha var. Ama birinin sürgününü yer değiştirirken kırdım. Diğeri şimdilik uzamakla meşgul. Meyvesi daha yok. Eklenti 504957 Early Golden Summer Crookneck Bu bitkiden 3 meyve hasat ettim. 4.yü tohumluk bıraktım. Diğer kök hastalandı. Uğur böceklerini doğal mücadele için bıraktım. Bakalım düzelecek mi? Eklenti 504958 Çekirdeklik Kabak Bu bitki çok güzel gelişiyordu ki dün yere yatmış bir şekilde buldum. Geçen sene dev kabaktaki sorun bunda da oldu. Adaya ekmemekte fayda var sanırım. Eklenti 504959 Kandil 4 kökten ikisinde meyve oluşumu var. Diğer iki kök çiçekte. Eklenti 504960 |
Tohumluklar...
4 Eklenti(ler)
Peynir Biberi (Gül Biber)
Bitkiler biraz küçük. Çiçek verimi güzel ama meyveye dönme az. İlk hasatı sabah yapmıştık. Etli ve tadı mükemmel. Eklenti 504961 Kamber Biberi Peynir biberine göre daha boylu. Çiçekleri az ve meyveye hepsi döndü. Tad olarak peynir biberiyle benzerliği var. Eklenti 504962 Tepeköy Fasulyesi Çok verimli ve uzun meyveleri var. 10 civarında meyveyi tohumluk bıraktım. Eklenti 504963 Şenberber Fasulyesi Tepeköy fasulyesi gibi çok verimli ve uzun meyveleri var. 10 civarında meyveyi tohumluk bıraktım. Eklenti 504964 |
Dün akşam şenberber fasulyesini pişirdim, benden tam not aldı, geri kalan fasulyelerin hepsini tohuma bırakacağım, Tepeköy fasülyesi şenberber'e göre biraz daha geriden geliyor, sanıyorum haftaya onunda tadına bakarız
|
1 Eklenti(ler)
Bu sabahki hasattan görüntüler :)
- Şenberber ve Tepeköy fasulyeleri (Tepeköy ağırlıkta.) - Çekirdeklik kabak (6 kök olunca 1-2 günde 1 adet hasat ediliyor.) - Yemek kabağı (Sebze bahçesinde bir adet var. Bu, cocopeatte yetişen iki kökten birinden hasat edildi. Cocopeatten şu ana kadar 3 meyve hasat edildi.) Eklenti 505042 |
5 Eklenti(ler)
Şiddetli yağmur ve doludan sonra elde avuçta kalan 3-5 bitki var. Domates, salatalık ve çiçeklerin pek çoğu telef olmuş. Sözüm ona etkinlikten gelen tohumları yetiştirip ben de dağıtıma katkıda bulunacaktım. Artık bu yıl tohum etkinliğinde sizlerden talebim karşılığında gelen tohumların dağıtımından ziyade yerli türlere ve çok nadir bitkilerin tohumlarını elde etmek için çaba sarfedeceğim.
Resimler yaklaşık 15 gün öncesine ait. Resim kalitesi için kusura bakmayın. Sırasıyla 1.resim Sn.limon_sever salkım süs biberi 2.resim Sn.Meyvelitepe sap kereviz 3.resim Sn Meyvelitepe yabani roka 4.resim Sn Meyvelitepe kalıcı ıspanak 5.resim Sn siğacik yeşil tatlı biber |
Bu konuyu ogrencilerinize sorabildiniz mi acaba?
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn heyyamola' dan Yer Lahanası (Kohlbari) sıcaklar yüzünden bir türlü düzgün baş oluşturamadı ama tohum vermeyi ihmal etmedi.
|
2 Eklenti(ler)
Jalapeno Biber
5 adet meyveyi hasat ettim. Çok verimli bir çeşit. Sürekli çiçek açıyor. Fotoğrafların devamı için tıklayınız... http://www.agaclar.net/forum/attachm...peno_biber.jpg Yeşil Tatlı Biber Şimdilik geriden geliyor. Boylu bir biber, çok meyve oluşturabilir. Eklenti 505162 Arnavut biberi Erken çiçek açmasına rağmen, geç meyveye döndü. Eklenti 505163 |
1 Eklenti(ler)
Naturel Kabak
İlk dişi çiçek göründü. Biraz nazlı büyüyor. Yağmurlardan sonra hiç bir hastalık belirtisi yok. Bu yönü hoşuma gitti. Eklenti 505504 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sn.limon_sever' in salkım süs biberleri umduğumdan daha iri ve sevimliler.
|
1 Eklenti(ler)
Sn.h_dogan' dan gelen selluka yeni yeni kırmızı örümcek saldırısını atlatıp kendine geliyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sn.bahcedenn' den gelen Yerli Siyah İnce Uzun Patlıcan sürekli çiçek açıyor ama bir türlü meyve bağlayamadı. Hava azıcık serinlese işlem tamam olacak ama neyse ya sabır.
|
Bahçedeki salatalık ve kabakların ilk tohumluk olanları eşim tarafından o kadar tembihine rağmen koparıldı.Neyseki bunlar tohum takastan değildi derken eşim 8-10 adet olan taze fasulyeleri koparıp gelmiş.Tohum işi gerçekten zormuş arkadaşlar.Zaten bu yıl yağmurlardan özellikle domatesler boya gitti sebze yok denecek kadar az.3 gündür havalar 40 derece fasulyeler kavruldu.Neyse kalan sağlara gözüm gibi bakıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Boğa Kanı Kırmızı Pancar - Bull's Blood Beetroot yapraklarında bulunan bu lekelenmeler tolu yağışından sonra belirdi. Bu lekelenmeler acaba sadece tolunun zedelediği yapraklar mıdır ya da daha çok yağışlı ve soğuk kış aylarında (gerçi şu an yazın ortası olmasına rağmen) yaprakların dolu veya sağanak yağışlardan zarar görmesi durumunda, yaprakların yaralanma noktalarından bitkiye giren Pseudomonas syrilgae bakterisi midir yoksa tesadüfen o zamana denk gelen başka bir hastalık mıdır?
|
Yeni gelen yapraklar iyi ise mikrobik bir durum olmamalı.
|
Mildiyöye daha çok benziyor Pseudomonas syringae daha çok benek şeklinde olur sonra lekeler birleşir. Mildiyöde haşlanmış, yanmış gibi semptom oluşur.
|
En alttaki yaprak, digerlerinden farkli gozukuyor. Yaprak alti oldugu icin mi acaba?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025