![]() |
Alıntı:
Yaprak koltuklarından yeni sürgünler çıkaracaktır. Onları da ihmal etmeyip, önceki sürgünlerin yaprak, tomurcuk ve meyvelerini koruyup gözeterek, boş kısımlarına sardırırsanız, sizi hiç ürünsüz bırakmazlar. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
siyah inci biber
Eklenti 503203 meyvelitepe'den alis pembe kiraz domatesi Eklenti 503204 Eklenti 503206 SDurul ve loveforlive'den gelen haseki küpesi Eklenti 503205 Kgursan'dan satın alınan lisiantus fideleri Eklenti 503207 Diğer gelen birçok çiçek tohumlarını çimlendiremedim. |
2 Eklenti(ler)
Şenberber Fasülyesi
Çok verimli bir çeşit. Geçen sene 5-6 kökten bir tabak kadar yemeğini yapmıştık. Çok güzel tadı vardı. Biraz da tohumluk bırakmıştım. Bu seneki etkinlikten gelen tohumlar daha verimli gibi. Geçen senenin tohumlarından yetişenlerde 2-3 meyve varken bu seneki etkinlikten gelenlerde 7-8 meyve oluşumu var. Eklenti 503467 Tepeköy Fasülyesi Çok güçlü gelişiyor. Yoğun bir çiçek oluşumu var. Şenberber fasülyesine göre geriden geliyor. Buna rağmen ilk meyve salkımlarında 2-3 meyve oluşumu var. Şimdilik güzel gidiyor. Ama bugünkü fırtınada fasulye sırıklarını yıkılmış buldum. İnşallah pek bir sıkıntı yoktur. Eklenti 503468 |
4 Eklenti(ler)
Roma Cherry Domates
Güzel geliştiği için hiç koltuk alması yapmadım. Epey verimli bir çeşit. Bütün salkımlar dolu dolu. Eklenti 503470 Çikolata Çeri Domates Güzel gelişiyor ama meyve salkımları 50-60 cm'de oluştu. Tadını merak ettiğim bir domates çeşidi. Eklenti 503471 Kara Kabak Tozlaşma başarılı olmuş. Verimli bir çeşide benziyor. 3 yaprak bir meyve oluşturuyor. Eklenti 503472 Marina Di Chioggia kabak Tozlaşma başarılı olunca gelişmeye başladı. Çapraz toşlaştırdığım için çekirdekleri çıtlatılacak. Eklenti 503473 Not: Bugünkü fırtınada(1 saat boyunca hızı saatte 80-100 km) bütün kabakları ve fasulyeleri perişan, çoğu yıkılmış bir şekilde buldum. Bu sene tam anlamıyla sebzeler ve meyveler çok kötü. Allah sonunu hayır etsin. |
2 Eklenti(ler)
Sayın pria'nın gönderdiği manolyalardan iki tanesi saksı içinde bahçeye indi.
Eklenti 503548 Eklenti 503549 |
5 Eklenti(ler)
Çimlenmesinden umudu kestiğim tohumlar birer ikişer çimleniyor. Bu saatten sonra meyve verirler mi bakalım?
Sayın MeyveliTepe'den ve sayın limon_ sever'den talep ettiğim, iki çeşit kabak tohumu vardı. Yağmur, sel, çamur her şey birbirine karıştı. Meyve alabilirsem kimlikleri belli olacak. Eklenti 503633 Eklenti 503634 Sayın MeyveliTepe'den, kalıcı ıspanak. Eklenti 503632 Sayın heyyamola'dan Hint yağı bitkisi. Eklenti 503636 Sayın MeyveliTepe'den san marzano domates. Eklenti 503635 |
2 Eklenti(ler)
Sn. MeyveliTepe'den gelen San Marzano'lar. Hastalığa bayağı dayanıklı çıktı diğer domateslere göre.
|
1 Eklenti(ler)
Ali's pembe kiraz (Sn. MeyveliTepe)
|
1 Eklenti(ler)
Alphonso cherry (Sn. bahcedenn)
|
Alıntı:
|
Tohumlarını alacağım diye bekletiyorum aslında. Bu sene domateslerin çoğundan tohum alamayacağım. Çoğu mildiyöye yakalandı.
|
Geçmiş olsun. Bu yıl iklim tersine döndü. Bizde de senelerdir görmediğim şeyleri bu sene gördüm. Bir kaç domateste hastalık gördüm. Diktiğim fidelerin yarısını danaburnu kesti, yedeklerden kullandım, yine kesti. 10-12 kök diktiğim bir-iki çeşitte şimdilik iki kök kurtardım.
|
Mildiyöde %0,5 potasyum bikarbonat çok işe yarıyor, hemen durduruyor, mantarı da öldürüyor.
|
4 Eklenti(ler)
Kırmızı Salata (Red Salad Bowl)
Bu sefer tohum oluşturmaya niyetli... Eklenti 503797 Bhut Jolokia Tomurcuklar oluşmaya başladı... Eklenti 503798 Jalapeno Biber Biberler büyümeye başladı... Eklenti 503799 Çekirdeklik Kabak Bahçede 6 kök var. Doğru düzgün kabak büyütemediler ve de bir türlü tohumluk bırakamıyorum. Tohumlukların çiçek kısmı düşüyor hep. Düşüncede kabaklar pek büyümüyor. Bu tohumluk kabağında çiçek kısmı düştü ama biraz büyüyor gibi sanki. Eklenti 503800 |
5 Eklenti(ler)
Sarı Armut(Sn. bahcedenn)
Eklenti 503970 San Marzano(Sn. Meyvelitepe) Eklenti 503971 Eklenti 503972 doludan kurtulmayı başaran cengaver :) Sarı Salkım domates (Sn. limon_sever) Eklenti 503973 Siyah cherry domates (Sn. h_dogan) Eklenti 503974 |
5 Eklenti(ler)
Siyah cherry
Eklenti 503975 Bunlar da siyah cherrynin meyveleri Yellow Brandywine (Sn. bahcedenn) Eklenti 503979 Patates yapraklı kendileri Eklenti 503976 çiçek de açtı, bakalım meyveleri nasıl olacak. Alphonso Cherry (Sn. bahcedenn) Eklenti 503977 Bu diğerlerine göre küçük kaldı ama tomurcukları şimdiden gözüktü Costata Romanesco Kabak(Sn bahcedenn) Eklenti 503978 nedense daha hiç dişi çiçek vermedi. hep erkek hep erkek :( |
5 Eklenti(ler)
Bunlar da balkondan saksıdakiler
Mikrop Domates (Sn.malbman) Eklenti 503980 Eklenti 503981 oldukça bereketli bir tür,bir salkımdan 18-20ye kadar domates veriyor Mor Meksika Biberi (Sn. loveforlife) Eklenti 503982 Eklenti 503983 Bhut Jolokia (Sn. MeyveliTepe) Eklenti 503984 |
3 Eklenti(ler)
Tiny Tim-Mini Saksı Domatesi (Sn. heyyamola)
Eklenti 503985 Eklenti 503986 Bunlar da oldukça verimli gibi, bir sürü çiçek açtılar. Eklenti 503987 Domateslerin iki tanesinde böyle lekeler var nedendir acaba? Buradan da tekrar bu etkinlikte emeği ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Sayenizde kendi sebze-meyvelerimizi yetiştirip gönül rahatlığıyla yeme imkanına eriştik. |
Maalesef Tuta absoluta.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bir haftadır misafirim olduğu için siteyle ve bahçemle ilgilenememiştim.İşte orman gibi olmuş son durumu.Bu bölgede 3 salatalık ve 2 kabak var.Seneye kabak ve salatalıkları yan yana dikmeyeceğim.
Eklenti 504152 Sayın Heyyemola sanırım sizden gelen çekirdeklik kabak bu olsa gerek.Tohum açıklamanızdaki resimlere uyuyor. Eklenti 504153 Bunlar Sayın Bahçedennin paylaştığı jalapeno biberlerim.Tohumluk için ilk 2 tanesini ayırmam acaba yeter mi? Eklenti 504154 Sayın SDurul un Çörek otu çiçekleri.Görünce inanamadım 2 günde böyle olmuşlar.Çok güzeller. Eklenti 504155 Sayın Bahçedenn den gelen çıbrıkalar.Tohuma kaçmadıkları için kesmek için daha bekliyorum. Eklenti 504156 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Şenberber fasulyesi çok hızlı gelişiyor ve son derece verimli,
|
Delfin veya Laser kullanabilirsiniz.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sabah erkenden hasat ettiğim kabaklar...
Eklenti 504195 Çekirdeklik Kabak Sonunda tohumluk kabak büyümeye başladı... Eklenti 504194 |
2 Eklenti(ler)
Sn. bahcedenn'den gelen altın çilek.
|
1 Eklenti(ler)
Marina Di Chioggia kabak
Diğer dişi çiçek sararıp öldü. Bitkide yağmurdan sonra biraz hastalık var. Bu gidişle tohumluk olmayacak gibi. Bu 5 günde güzel gelişti. 5 gün önceki hali için tıklayınız... Eklenti 504499 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025