![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arakdaşlar bir sorum var domateslerle ilgili; Örneğin sarısalkım domatesimin üzerinde 50 tane çiçek avrdı, tek kök ve 3 gövedede ancak çiçeklerinin çoğunu dökmüş, bu süreç normal midir? topu topu 10 tane çiçek kalmış, 12li çiçekli dalda 2-3 tane anca domates tutuyor. Budama mı yapmalıyım alt sürgünlerden acaba? Cevaplandırırsanız sevinirim.
Not: Mini kiraz domatesler seneye yerini kesinlikle hak etti şimdiden :) |
Yalnız sadece fotoğrafını çektiğim çiçek açıyor diğerlerinde tomurcuk yok yaprakları da daha açık renkli.
Alıntı:
|
Hava çok dengesiz bence o yüzden bendeki domateslerde de çiçek tutumu zayıf.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın sigacık'ın paylaştığı çeşme pembe domates sırık mı oturak mı, bilen var mı acaba?
|
Bildigim kadariyla oturak.
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Çekirdeklik Kabak
Erkek çiçek 5 gün önce açmış ve kapanmıştı. Dün açmamış bu dişi çiçeğe, kapanmış erkek çiçek ile tozlaştırma yaptım. Tozlaşıp tozlaşmadığını bilmiyorum. Bahçede ilk kabak çiçekleri bunlar. Şansa kaldı. Bu arada yaprak iriliğinden de bahsedeyim, diğer kabakların iki katı genişliğinde yaprakları var. Eklenti 499304 Early Golden Summer Crookneck Şimdilik bir sıkıntı yok. Güzel gelişiyor. Eklenti 499305 Domates ?. İlk çiçek salkımlarında epey çiçek var. 2.3. ve 4. salkımlar oluştu. Ama onların tomurcuk sayısı yarı yarıya. Şimdiden kocaman bir bitki oldu. Eklenti 499306 |
Gerçekten domateslerim yağmurun etkisiyle görüntü itibariyle hayıtı andırmaya başladı. :)
40 cm arayla diktiydim aralarına biber de serpiştirdiydim, gömüldüler gittiler :) Çeşme pembe domtes sanırım yarı sırık, bendeki gelişimleri bu şekilde ... |
Çeşme pembeyi sormamın sebebi; sırık olan domateslerin hepsi koltuk alma denilen kısımları yeni bir dal şeklinde büyüyüp gelişirken, çeşme pembenin koltuk alınacak kısımları direk çiçekli olarak uzamıştı bende dokunmamıştım hiçbirine. Boy olarak sırık olanlarla aynı durumda.
|
Son bir haftadır şiddetli yağan yağmur ve dolu nedeniyle güç bela çimlendirip şaşırttığım pek çok bitkiyi henüz fide aşamasında yitirdim. Artık bahçe ve saksılarda geriye neler kaldı bilemiyorum. Yarın yağmur yok gibi görünüyor, gidip son hallerine bakacağım. Umarım üç beş birşey kalmıştır da en azından onlardan tohum elde edip bu yıl tohum takasa yollayabilirim.:(
|
2 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Chocolate Habanero Biber (Sn. bahcedenn) Eklenti 499954 Yabani Roka - Wild Rocket (Sn. MeyveliTepe) Eklenti 499955 |
4 Eklenti(ler)
1 Haziran 2014' den
Su Kabağı (Sn. sevoş) Eklenti 499960 Su Kabağı (Sn. h_dogan) Eklenti 499961 Lif Kabağı (Sn. h_dogan) Eklenti 499962 Spagetti Kabak (Sn. MeyveliTepe) Eklenti 499963 |
1 Eklenti(ler)
Sayın Meyvelitepe den gelen kalıcı ıspanakları dün toplayıp pişirdim çok lezzetliydi
|
1 Eklenti(ler)
Sn Meyvelitepe:Kıvırcık salata (green star)
|
1 Eklenti(ler)
Sn: birnefestoprak / pepperoncini biber
|
1 Eklenti(ler)
Sn: meyvelitepe / san marzano domates
|
1 Eklenti(ler)
Sn: bahçeden / ırak domatesi
|
Spagetti kabak mantari hastalıklara hassas. Dikkat etmek lazım ama verimi iyi.
Lif kabağı ise uzun bir vejetasyon dönemi ve sıcaklık istiyor. Su kabağı için sorun yok. Lif kabağı için havalar biraz serin gidiyor. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tadını merak ediyorum demeyeceğim. Ne kadar güzel olduğunu evvelki yazdan biliyorum. :) |
3 Eklenti(ler)
Çekirdeklik Kabak
Erkek ve dişi çiçek yarın açacak. Bu sefer tozlaşma sıkıntısı yaşamayacak gibiyiz. İlk dişi çiçek hala belirsiz. Havalar bir iyi bir kötü gidince gelişmeler yavaş. 2-3 gün içinde yaa büyüyecek ya da ölecek. Eklenti 500100 Early Golden Summer Crookneck 2-3 dişi çiçek var. Ama ortalıkta erkek çiçek yok. Bu yarın açacak. Artık çekirdeklik kabağın erkek çiçeği ile tozlaştırılacak. Eklenti 500101 Marina Di Chioggia kabak İlk dişi çiçek gelişmeye devam ediyor. 3-4 gün içinde bir aksilik olmazsa açacak. Eklenti 500102 |
3 Eklenti(ler)
Salkım Süs Biberi
Bizimkisi yine iş başında, bir sürü tomurcuk oluşturmuş. Bu sene bakım iyi olunca geçen seneki bitkiye göre daha güzel gelişti. Eklenti 500342 Jalapeno Biber Bahçede iki kök var. İkisi de çiçek açtılar. İki ayrı 30 litrelik saksıda da birer kök var. Saksıdakilerden bir tanesi 50 cm boyuna ulaştı. Çift çatal bile oldu. Tomurcuklar çiçek açma aşamasındalar. Onlar meyve verince paylaşacağım. Eklenti 500343 Arnavut biberi Üç kök var.(Bir tanede aynı bardaktan şaşırtmıştım. Ama o pek büyümüyor. Onunla dört kök.) Gelişimi yavaş ilerliyor. Eklenti 500344 Not: Diğer çeşit biber ve domatesler kağıtta düzenli bir şekilde yazılıydı. Kağıdı kaybedince hatırlayabildiklerimi fotoğraflayıp yayınlıyorum. |
1 Eklenti(ler)
sap kerevizlerimin terasta olanlarını bu gün yapraklarından kestim.
yeniden tazelensinler diye. boyları biraz kısa oldu sıcaklardan, azbirazda yapraklarında sararanlar var ama hiç birini telef etmek yok.:D nohutlu yemeğini yapacağım. bahçemdekilerde büyüyorlardı gidince onlarıda biçeceğim. paylaşımcı arkadaşlara teşekkür ederim. |
3 Eklenti(ler)
Cherokee Purple Domates
Şimdilik 7 meyve göze çarpıyor. Eklenti 500398 Black Prince Domates İki çiçek meyve bağladı. Çok fazla çiçek var. Hepsi meyve olursa güçlü desteklemek lazım. Eklenti 500399 Roma Cherry Domates İlk salkımdaki çiçekler tozlaşmadı sanırım. Ama çiçeklerde dökülmedi. Belki ilerde meyve bağlarlar. Bunlar ikinci salkımdakiler. Şimdiden bir çok salkımı var. Eklenti 500400 |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sayın SDurul ve olcim'den gelen cosmoslar.
Eklenti 500762 Eklenti 500763 Araya sepiştirilmiş halde Sayın SDurul'dan gelen zinnialar ve loveforlife'ın kadifeleri. Eklenti 500764 Üçüz çiçeği sn. pria'dan. Eklenti 500765 Eklenti 500767 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025