agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni1177Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2014, 11:18   #1
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeyve Mesajı Göster
Tohumlar dün itibariyle elime ulaştı.İsim isim teşekkür etmek isterdim ama unuttuklarım olabilir.Onun için ; üretip paylaşan ,organizasyonu organize eden ve dağıtımda rol alan tüm gönüllü dostlara selam ve teşekkürlerimi sunuyorum.Mevla benim gibi yeni tohum sahiplerininde önümüzdeki sene paylaşan , veren el olan halini nasip etsin.
(Not:Bu arada şunu sormak istiyorum.Gelen tohumlar geldikleri poşetlerde mart sonuna kadar durabilirler mi? yoksa havalandırmak gerekir mi?)
Tohumlar poşetlerde durabilir, iyice kurutulmuş ise sorun olmaz. Bakliyat tohum poşetlerini buzdolabına koyun ki böceklenmesin.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-12-2014, 09:30   #2
Ağaçsever

Eron2014's Avatar

Giriş Tarihi: 28-10-2014
Benim de tohumlarım dün elime ulaştı. Çocuk gibi sevinmeyeli ne kadar uzun zaman olmuş onu fark ettim. Organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Elinize, gönlünüze sağlık.

Eron2014 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-12-2014, 15:28   #3
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Kalemi kagıdı elime alınca fark ettim ki 25 kişiden toplam 76 çeşit tohum almışım. Aslında niyetim sadece en fazla 20 çeşit tohum talebinde bulunmaktı ama aç gözlü hira bunu başaramadı Gelecek yıl elimden ne gelirse yaparak tohum paylaşım etkinliginde paylaşımcı olarak yer almak istiyorum insallah.

hira Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-12-2014, 00:15   #4
Ağaç Dostu

yağmur's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2013
Tohumları detaylı inceleyince, sayın h_dogan'ın yörükbeyi03 adlı üyeye yolladığı selluka tohumlarının bana geldiğini gördüm. Bu konuda ne yapabilirim?

yağmur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-12-2014, 01:33   #5
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Yörükbeyi03'e mesajla durumu anlatıp ve eğer istiyorsa tohumları ona yollamaktan başka ne yapılabilirki Yağmur'cum.

hira Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-12-2014, 20:31   #6
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Bu seneki etkinlige tohum gondererek katilip, talep ettigi tohum kendisine gonderilmeyen var mi?

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-12-2014, 09:44   #7
Ağaç Dostu

guppy's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Bu seneki etkinlige tohum gondererek katilip, talep ettigi tohum kendisine gonderilmeyen var mi?
Limonsever'den 2 çeşit gelmedi. Limonsever'in durumu malum.

Efor'dan maniye domates gelmedi.

Keza mükerrer taleplerim nedeni ile ve fazla tohum çeşit istediğim için iptal ettiğim bir kaç tohumda iptal olmadan gelmiş.

Sadece sorduğunuz için bilgi olsun diye yazdım.

guppy Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-12-2014, 12:52   #8
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi guppy Mesajı Göster
Efor'dan maniye domates gelmedi.
Efor kimseye göndermedi.

Sizlerden talep ettikleri tohumlar ise hem efor'a, hem oğlu dogayisev'e gönderildi...

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-12-2014, 14:02   #9
Ağaç Dostu

İnci Akalp's Avatar

Giriş Tarihi: 06-03-2007
Galeri: 2
Çok çok teşekkür ederim

Sevgili arkadaşlar,
Tohumlarım elime ulaştı. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. Bana bu ülke için, gelecek için umut veriyorsunuz, sağolun, varolun.. Sayın Meyvelitepe'lilere ise özel olarak teşekkür etmek istiyorum, tamam pes ediyorum noktasına her geldiğimde, yeni bir paylaşımla içime yeniden umut ışığı verdikleri için. Malina sana da çok teşekkür ediyorum, küçük bir girişimden bir dünya yarattın. İyi ki varsın.
Herkese sevgiler

İnci Akalp Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-12-2014, 22:18   #10
Ağaç Dostu

oz26's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2012
Galeri: 2
İki çeşit. Birisi kargoya takıldı. Diğeri, büyük olasılık, tarihe göre talep karşılama sıralamasına.

oz26 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-12-2014, 22:47   #11
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Bir sekilde daha soracaktim, atlamisim. Etkinlige tohum gonderip benden talep ettigi tohumu benim gondermedigim kimse var mi?

Eski 12-12-2014, 01:38   #12
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Etkinlik Özeti

Değerli Katılımcılar,

2014-2015 Dönemi Ağaçlar.net Tohum Paylaşım Etkinliğinde,

• 42 Paylaşımcı 504 çeşit tanıtmış,
  • Bunlara 11.907 adet geçerli talep yapılmış,
  • 41 Paylaşımcı talepleri karşılamak üzere fiilen tohumlarını hazırlamış ve Lojistik Merkezine göndermiş,
  • Bu taleplerden 11.459 adedi fiilen karşılanmıştır.(*)
  • Etkinliğin Talep Karşılama Oranı bu yıl daha da artarak %96,24 seviyesine çıkmıştır.

Başta paylaşımcılar olmak üzere, bir ekip halinde bir araya gelerek bu kadar çok tohum poşetini tasnif ederek zarflara yerleştiren ve kargoya veren Lojistik Merkezi ekibine, talep edenler de dahil olmak üzere etkinliğe destek veren tüm katılımcılara ağaçlar.net adına teşekkür ederim.

Etkinliğe ait tüm kayıtlar ileriki yıllarda bize ışık tutması amacıyla muhafaza edilmektedir.

İlerleyen zamanda, gelecek yıl düzenlenecek etkinliğin daha da geliştirebilmesine yardımcı olmak amacıyla ilave istatistikler yayınlanacaktır.

(*) Fiilen karşılanan talep sayısı;
1.Paylaşımcıların gönderdikleri işaretli excel tablolarından,
2.Lojistik Merkezinde yapılan işaretlemelerden
3.Bazı paylaşımcıların excel göndermeyip, mesajlar ile neyi gönderemedikleri hakkındaki bildirimlerinden
belirlenmiştir.

Lojistik merkezinde yapılan işaretlemelerde sayı çok yüksek olduğu için işaretleme hataları olmuş olabilir. Liste göndermeyen veya mesaj ile gönderemediklerini bildirmeyen paylaşımcılara gelen talepler, şayet lojistik merkezinde de "göndermedi" olarak işaretleme yapılmadı ise, %100 karşılandığı var sayılmıştır.

Eski 12-12-2014, 22:36   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2014
İyi akşamlar
Bazı tohumlar şu anda ekebilirmi ? Sn bahcedenden gelen kıvırcık marul ve kalıcı ıspanak şimdi ekilip yetiştirilebilirmi ? Marul tohumunda verdiği bilgiye göre soğuga dayana biliyormuş bu kışında yetiştirilebileceği anlamına gelirmi ?

Tilki Mete Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-12-2014, 21:01   #14
Yeni Üye

Hülya36's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2014
Forumda yeniyim kusura bakmayın bu tohum nasıl isteniyor ve kim gönderiyor bana yardımcı olurmusunuz? lütfen.

Hülya36 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-12-2014, 22:06   #15
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülya36 Mesajı Göster
Forumda yeniyim kusura bakmayın bu tohum nasıl isteniyor ve kim gönderiyor bana yardımcı olurmusunuz? lütfen.
Seneye artık... Çünkü bu yılki etkinlik bitti. Yazışmalara göz atarsanız bunu farkedersiniz.

Aşağıdaki bölümü takip edebilirsiniz.

Alıntı:
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas
Öncelikle yerel bitkilerimizin tohumlarını, çelik ve fidanları, ücret talep etmeden agaclar.net üyelerle paylaşabilirsiniz. Bu bölüme, sadece dağıtacak olanlar yazabilir, arayanlar değil...

Eski 30-12-2014, 21:19   #16
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

ANATOHUM Projesi'yle ilgili yanitlarini merak ettiginiz butun sorularinizi gonderebilirsiniz (yonetimce bir sakincasi yoksa buraya yazabilirsiniz ya da ozel mesaj gonderebilirsiniz). Proje tohumlariyla ilgili baslik altinda, siklikla sorulan sorulari derleyip (her soru degil de tekrar edip cok merak edilen sorular) gibi bir bolum acip yanitlamaya calisacagim.

Eski 02-01-2015, 00:23   #17
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Özgür Tohumlar

Name:  seed freedom1.JPG
Views: 491
Size:  60.1 KB
resim: Navdanya

Tohum yaşamın kaynağı, yaşamın kendisini açığa çıkarma, yenileme, çoğalma, özgürce daima evrimleşme dürtüsüdür.

Eski 02-01-2015, 03:02   #18
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

ANATOHUM 2014/2015 kapsamindaki bazi tohumlar icin kisitli sayida tohum dagitimi yapacagim.

Bu sene tohum paylasim etkinligine tohum gondererek katilanlar
http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...tm#post1344517 adresinde talepte bulunabilirler.

Eski 06-01-2015, 19:42   #19
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Sn oma1453,

Bu mesajiniz dikkatimden kacmis.

Alıntı:
Tatlı biber olarak paylaşıldı ama ne var ki benim elde ettiğim biberler hafif acıydı bilginize.
Bunun hakkinda ek bilgi verebilir misiniz? Ayni durumla baska karsilasan oldu mu?

Eski 07-01-2015, 23:36   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
bu paylaşımdan bende 4 kök dikmiştim. hiçbirinde acılık gözlenmedi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn oma1453,

Bu mesajiniz dikkatimden kacmis.

Bunun hakkinda ek bilgi verebilir misiniz? Ayni durumla baska karsilasan oldu mu?

Atilgan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-01-2015, 13:58   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-01-2015
ben yeni üyeyim tohum istemi kime ve nasıl yapılıyor yardımınız için teşekkür ediyorum

adem61300 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-01-2015, 21:22   #22
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adem61300 Mesajı Göster
ben yeni üyeyim tohum istemi kime ve nasıl yapılıyor yardımınız için teşekkür ediyorum
Tanıtımlar yapılıp tohumlar dağıtıldı. Önümüzdeki sezon yeni etkinlik kapsamında siz de katılabilirsiniz.

Zaman zaman arkadaşların bireysel paylaşım yaptığı kısmı takip edebilirsiniz.

Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net

Muda Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-01-2015, 15:14   #23
Ağaç Dostu

Sn ismail kuzucudan gelen köy börülcelerini kontrol edin benimkiler böceklendi fasulyeleri balkondaki dolaba koymuştum onları , atım direk çok üzüldüm , keşke buz dolabına koysaydım.. ( o kadarda dediniz dolaba koyun diye )

Eski 17-02-2015, 16:14   #24
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Sn ismail kuzucudan gelen köy börülcelerini kontrol edin benimkiler böceklendi fasulyeleri balkondaki dolaba koymuştum onları , atım direk çok üzüldüm , keşke buz dolabına koysaydım.. ( o kadarda dediniz dolaba koyun diye )
Buraya bayadır bakmamıştım.

Sorun baklagil tohum böceği.

Foruma baktım da herhalde böyle bir sayfa yok ya da ben bulamadım. Biraz araştırayım bir sayfa açalım.

h_dogan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-01-2015, 20:39   #25
agaclar.net

malina's Avatar

Fasulye börülce gibi tohumlarda bu sorun görünür. Tohumları üyelerin zarflarına koyarken de gördüğümüz böceklenmeler vardı, onları temizledik.

Meyvelitepe'ye sormuştum, böceklenen tohumların bazılarının çimlenebileceğini söyledi.

Eski 16-01-2015, 21:29   #26
Ağaç Dostu

Ben attım fasulyeleri 1 hafta oldu çünkü sarmasından korktum. Börülceninde için tuzz döktüm böcekleri uzaklaştırmak için ancak tohumların içleri oyulmuş yenmiş. Şöyle yorumlayayım tohum kabuğu delinmiş , kotiledon ( çanak ) yenmiş belki emriyo yenmiş bile ola bilir.. dış tan gözlemle bu kadar söyleye bildim ama emriyo zarar görmediysede toprağa eksemde çimlene kadar beslene bileceği besi alanı olmadığı için tohumu çimlendirmek çok zor olucaktır . Bunları gözlem ile söylüyorum tohumları ikiye bölüp incelemedim çünkü paketi elime aldım böcekler pakette hareket ettigi için hala kaşınıyorum ikiye yarıp bir tane incelersem gelişmeleri söylerim tabi daha profosyonel üyeler daha iyi yorum yaparlar ( benim bilğim çok kısıtlıdır yerleri bile yanlış hatırlıyor olabilirim geçen sene öğrenmiştim ) ....

Eski 17-01-2015, 12:05   #27
Ağaç Dostu

Tohumları attım malina abla , böcekler hızla çoğaldı tuzladım büyükler yok oldu bazılarını öldürdüm . Ama sabah küçük böceklerin olduğunu gördüm . Ben kaybettim diğer arkadaşlar kaybetmesin ...

Eski 17-02-2015, 03:40   #28
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Gecen haftanin sonu itibariyle ANATOHUM 2014/2015 basliklarindaki tum tohumlari proje gonullulerine bir istisnayla postaladim. Tamaminin Subat sonu elinize gecmesi gerekiyor. Talepte bulunan gonulluler, kendilerine ulasmayan tohumlar icin lutfen bana ozel mesaj gondersin; mumkunse telafi etmeye calisacagim.

Bahsettigim istisna Kara Isali. Su anda uretimde olan bu cesidin ana stogu cok kisitliydi. Bu yuzden, tohumunu cogaltmak uzere tek bir istasyona gonderdim. Bir sorun cikmasi halinde, kendi uretimimden takviye edecegim.

Ozellikle tecrubeli yetistiriciler, kavun ve karpuz tohumlarinin tohumluk kalitesinin degisken oldugunu gorecekler. Bir cimlenme sorunu cikmasi halinde lutfen benimle iletisime gecin. Su andaki amacimiz, ana tohum stogunu arttirmak oldugu icin, basariyla yetistirilmis, aslina uygun meyveler veren, saglikli tek bir bitkiden hasat edilen tek bir meyve de yeterli olacaktir.

Dagittigim cesitler arasinda Mollakoy ve 10 Dilimli Bitlis aciliyet tasiyor.

Gonulluler arasi yetistirme planlarini koordine etmem cok zor oldugu icin herkes birbiriyle iletisim halinde kalarak bahcesini planlarsa cok sevinirim (ornegin bir kisi bu sene Mollakoy ekecekse, digeri 10 Dilimli Bitlis ekebilir). Lutfen cesit izolasyonuna cok ozen gosterin. Bir kisim cesidin ana dagitimi agaclar.net araciligiyla gerceklesecegi icin, ana stogumuzu mumkun oldugu kadar saf tutmamiz gerekiyor. Cesit tanitimlarinin yapildigi basliklardaki tanimlara uymayan ve benden kaynaklanmis olabilecegini dusundugunuz tohum safligi sorunlari icin lutfen benimle iletisime gecin ki tohumlar elinizden cikip genis capli bir dagitim soz konusu olmadan sorunu cozmeye calisalim. Yardimlariniz icin tekrar cok tesekkur ederim.

Eski 03-03-2015, 01:34   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-03-2015
Ankara'da böyle etkinlikler olursa kesinlikle katılmak isterim

ekwebtasarim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2015, 01:37   #30
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ekwebtasarim Mesajı Göster
Ankara'da böyle etkinlikler olursa kesinlikle katılmak isterim
Ülke hatta dünya genelinde oluyor bizim etkinliğimiz, şehir kısıtlaması yok

A_NOMAD Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025