agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni411Beğeniler
  • 36 Gönderen
  • 21 Gönderen
  • 51 Gönderen
  • 44 Gönderen oz26
  • 60 Gönderen
  • 31 Gönderen oz26
  • 19 Gönderen
  • 30 Gönderen
  • 20 Gönderen
  • 30 Gönderen
  • 18 Gönderen
  • 23 Gönderen
  • 11 Gönderen
  • 9 Gönderen
  • 8 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-08-2014, 23:55   #1
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 352
Galeri: 2
Jalapeno Biber

Name:  1j.jpg
Views: 1563
Size:  47.1 KB

Name:  2j.jpg
Views: 1542
Size:  50.5 KB

Name:  3j.jpg
Views: 1562
Size:  35.7 KB

Name:  4j.jpg
Views: 1549
Size:  39.1 KB

Name:  5j.jpg
Views: 1560
Size:  48.7 KB

  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber
  • Tohum çeşit adı: Jalapeno Biber - Capsicum Annuum
  • Tohum kaç yıldır sidedir: 2
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
  • Size nereden geldi: Tohum takas etkinliği, Sn. bahcedenn
  • Tohumun kökeni: Meksika
  • Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas Hümik Asit, 15+15+18ME, Biovin Plus.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: 50 - 60 cm kadar boylanan bitkinin acı, etli ve lezzetli meyveleri var. Verimli bir çeşit. 10+ litrelik saksılarda yetiştirebilirsiniz. Saksı hacmi büyüdükçe verimin arttığını gözlemledim.

    Bitkisi çok fazla boylanmayan ister bahçede ister balkonda kolay yetiştirebileceğiniz verimli bir çeşittir. Meksika menşeli bir bitkidir. Yaygın olarak yeşil, nadiren olgunlaşmış kırmızı olarak tüketilen Jalapeno adını Meksika, Veracruz'daki geleneksel olarak yetiştirildiği Jalapa'dan alır.

    Orta acılıktaki Jalapeno Scoville ölçeğine göre 2500 - 8000 SHU (Scoville heat units) değer aralığındadır. Acı olmasına karşın ağzı yakmayan lezzetiyle bilinen ve diğer biberlere göre daha yoğun bir tada sahip olan "Jalapeno", et yemeği, salata, dip sos, bulgur, pilav ve makarnanın yanı sıra; diğer mezeler ve çerezlerle de tüketilmektedir. (Sn. bacedenn)


    Besin değerleri bilgisi için Sayın limon_sever’in mesajını, daha fazla bilgi edinmek için Jalapeno Biberi başlığını okuyabilirsiniz.

  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart nisan aylarında ekilmelidir. Torfa serpiştirilip üzeri tekrar ince bir tabaka torfla örtülüp nemli kalması sağlanır. Bir - üç hafta içinde çimlenir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Herhangi bir uygulamaya gerek yoktur. Kolay çimlenir.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Saksıda yetiştirmeye uygun, nazsız bir bitkidir. Bol güneş alan yerde iyi sonuç alırsınız. Çiçeklenme döneminde suyu dikkatli vermelisiniz. Fazla su çiçek dökümüne neden olur. Meyveye döndükten sonra düzenli su ister.
  4. İklim gereksinimleri: Sıcağı ve güneşi sever.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bitki üzerinde kızaran biberler buruşup kurumaya yüz tuttuğunda koparıp başka bir yerde ya da bitki üzerinde kurutarak tohum alabilirsiniz.


Düzenleyen oz26 : 24-10-2014 saat 23:34
oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2014, 00:29   #2
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 352
Galeri: 2
Pepperoncini Biber

Name:  pp1.jpg
Views: 1454
Size:  67.0 KB

Name:  pp2.jpg
Views: 1426
Size:  71.0 KB

Name:  pp3.jpg
Views: 1455
Size:  70.6 KB

Name:  pp4.jpg
Views: 1454
Size:  66.8 KB

Name:  pp5.jpg
Views: 1437
Size:  37.3 KB

  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum
  • Tohum çeşit adı: Pepperoncini
  • Tohum kaç yıldır sidedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
  • Size nereden geldi: Tohum takas etkinliği, Sn. birnefestoprak.
  • Tohumun kökeni: Güney İtalya.
  • Kullanılan gübreler: Yanmış keçi gübresi, Humas Hümik Asit, 15+15+18ME, Biovin Plus.
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumları kolayca çimlenen, herhangi özel bir isteği olmayan nazsız bir çeşit. 40 – 50 cm boylanan fidelerin kökten itibaren birçok yan dalı gelişti. Oldukça verimli olan bitkinin meyvelerinde, dipten gelen belli belirsiz bir acılığı var. Taze ve kızartma olarak kullandığımız biberlerin ince etli bir yapısı bulunuyor. Turşusunun çok beğenildiğini birkaç kaynakta okumuştum. Saksıda yetiştirmeye uygun, balkon bahçeciliği için ideal bir çeşittir.
Meyveleri ince, gevrek ve buruşuk kabuklu, genelde turşuluk olarak kullanılan ama tazeyken de çok lezzetli, küçük meyveli (7-8 cm) ve ağızda çok hafif bir acı aroma bırakan bir çeşittir. Meyve uçları, Üç Burun'unkilere benzer. Çok verimlidir. 70-75 günde hasada gelir. (Sn. birnefestoprak)


Düzenleyen oz26 : 07-09-2014 saat 03:07
oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025