View Single Post
Eski 18-05-2020, 20:57   #2384
Mahmut Tebir
Ağaç Dostu

Mahmut Tebir's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hsnrbl Mesajı Göster
Merhaba,

Konya da yaşıyorum. 2 hafta önce peyzajcıdan aşağıda ki anaç gardenyamızı aldık. Sizlere birkaç soru soracağım yardımcı olursanız sevinirim.
-Çiçek şu anda öğleden sonra ki güneşi alan ancak çiçek direk almayan dolaylı şekilde güneş alan bir cam balkonda duruyor. Artan sıcaklıkları düşününce Burada durmaya devam etmeli mi?
-çiçeğin bazı tomurcukları etrafında sararmalar oluyor ancak şu ana kadar düştüklerini görmedim. Bunun yanı sıra yaprakların arasında yeni tormucuklanmaların olduğunu görüyorum. Sararma olması bir soruna mı işareti?
-saksı aldığım şekilde duruyor tomurcuğu fazla ve çiçek açtığı için değiştirmeyi düşünmedim sizce dogru mu yaptım?
- şimdiden dallarından kırma yoluyla çoğaltma işlemi yapıp ilerde oluşacak sorunlarda elimde kök kalması için veya çoğaltma işlemi için sizce bu işlemi yapmalıyım?
-bundan sonra ki süreçte tavsiyeleriniz neler olur merakla bekliyorum.
Daha önce yazılanları okudum kendime notlar çıkardım ancak benim çiçeğime bakarak yorum yapmanıza da ihtiyacım var.
Teşekkürler
Kapalı cam balkonda çiçeğe birşey olmaz ama cam balkonda sürekli hava sirkülasyonu olması lazım. Balkonu sürekli kapalı tutarsanız yakında tomurcuk kayıpları olacaktır. Eğer sprey ile yapraklara su veriyorsanız çiçek ve tomurcuklara gelmemesini sağlayın.

Mahmut Tebir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön