Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Bu gelenek bizde de var, sevgili gülcingiller.
Kurutulurken ev mis gibi nane kokar, hele ovalarken çıkan buram buram nane kokusu çok hoşuma gider.
Tarhana yaparken yüklü miktarda kullanıyorum. Çorbalara, zeytinyağlı sarma ve dolmalara yakışıyor.
Ovalayıp elekten geçirince saplı kısımlarını da ayrı kavanozlayıp nane limon kaynatırken kullanıyorum.
Ancak annemden öğrendiğim, gün dönümünden önce kurutulmalıymış. Sebebini ve mantığını çözemesem de hep öyle yaparım.
Ürünlerinizi sağlıkla tüketmeniz dileklerimle... Sevgiler...
|
Sayenizde yeni yontemler ogrendim Sevgili SDurul. Nane saplarini degil sadece yapraklarini kurutuyordum, ama saplarini nane limon icin ayirmak daha mantikli. Ayrica naneleri ovalarken yayilan koku sahane bir sey oldugu icin azaldikca ovalayip kullanmayi tercih ediyorum. Annenizden ogrendiginiz gun donumu konusunun vardir bir hikmeti uygulamak lazim ve gelecek nesillere aktarmak gorevi de bizlere dussun. Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
Sevgiler, saygilar bizden.