agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni1088Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-07-2015, 12:20   #17
Ağaç Dostu
 
gulcingiller's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2013
Şehir: londra
Mesajlar: 168
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Bu gelenek bizde de var, sevgili gülcingiller.

Kurutulurken ev mis gibi nane kokar, hele ovalarken çıkan buram buram nane kokusu çok hoşuma gider.

Tarhana yaparken yüklü miktarda kullanıyorum. Çorbalara, zeytinyağlı sarma ve dolmalara yakışıyor.

Ovalayıp elekten geçirince saplı kısımlarını da ayrı kavanozlayıp nane limon kaynatırken kullanıyorum.

Ancak annemden öğrendiğim, gün dönümünden önce kurutulmalıymış. Sebebini ve mantığını çözemesem de hep öyle yaparım.

Ürünlerinizi sağlıkla tüketmeniz dileklerimle... Sevgiler...

Sayenizde yeni yontemler ogrendim Sevgili SDurul. Nane saplarini degil sadece yapraklarini kurutuyordum, ama saplarini nane limon icin ayirmak daha mantikli. Ayrica naneleri ovalarken yayilan koku sahane bir sey oldugu icin azaldikca ovalayip kullanmayi tercih ediyorum. Annenizden ogrendiginiz gun donumu konusunun vardir bir hikmeti uygulamak lazim ve gelecek nesillere aktarmak gorevi de bizlere dussun. Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
Sevgiler, saygilar bizden.

gulcingiller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025