View Single Post
Eski 04-07-2015, 11:36   #114
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulcingiller Mesajı Göster
Aradan yillar gecti ben hala taze naneyi pek sevmeyen birisi olarak her sene nane kurutmaya devam ediyorum ama bu sene ki mahsulumuz cok olacak.
Demek ki neymis "emek olmadan, yemek olmazmis" yasasin kuru nane sevenler

Bu gelenek bizde de var, sevgili gülcingiller.

Kurutulurken ev mis gibi nane kokar, hele ovalarken çıkan buram buram nane kokusu çok hoşuma gider.

Tarhana yaparken yüklü miktarda kullanıyorum. Çorbalara, zeytinyağlı sarma ve dolmalara yakışıyor.

Ovalayıp elekten geçirince saplı kısımlarını da ayrı kavanozlayıp nane limon kaynatırken kullanıyorum.

Ancak annemden öğrendiğim, gün dönümünden önce kurutulmalıymış. Sebebini ve mantığını çözemesem de hep öyle yaparım.

Ürünlerinizi sağlıkla tüketmeniz dileklerimle... Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön