Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulcingiller
Aradan yillar gecti ben hala taze naneyi pek sevmeyen birisi olarak her sene nane kurutmaya devam ediyorum ama bu sene ki mahsulumuz cok olacak.
Demek ki neymis "emek olmadan, yemek olmazmis" yasasin kuru nane sevenler 
|
Bu gelenek bizde de var, sevgili gülcingiller.
Kurutulurken ev mis gibi nane kokar, hele ovalarken çıkan buram buram nane kokusu çok hoşuma gider.
Tarhana yaparken yüklü miktarda kullanıyorum. Çorbalara, zeytinyağlı sarma ve dolmalara yakışıyor.
Ovalayıp elekten geçirince saplı kısımlarını da ayrı kavanozlayıp nane limon kaynatırken kullanıyorum.
Ancak annemden öğrendiğim, gün dönümünden önce kurutulmalıymış. Sebebini ve mantığını çözemesem de hep öyle yaparım.
Ürünlerinizi sağlıkla tüketmeniz dileklerimle... Sevgiler...