agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni1088Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-07-2015, 12:36   #16
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulcingiller Mesajı Göster
Aradan yillar gecti ben hala taze naneyi pek sevmeyen birisi olarak her sene nane kurutmaya devam ediyorum ama bu sene ki mahsulumuz cok olacak.
Demek ki neymis "emek olmadan, yemek olmazmis" yasasin kuru nane sevenler

Bu gelenek bizde de var, sevgili gülcingiller.

Kurutulurken ev mis gibi nane kokar, hele ovalarken çıkan buram buram nane kokusu çok hoşuma gider.

Tarhana yaparken yüklü miktarda kullanıyorum. Çorbalara, zeytinyağlı sarma ve dolmalara yakışıyor.

Ovalayıp elekten geçirince saplı kısımlarını da ayrı kavanozlayıp nane limon kaynatırken kullanıyorum.

Ancak annemden öğrendiğim, gün dönümünden önce kurutulmalıymış. Sebebini ve mantığını çözemesem de hep öyle yaparım.

Ürünlerinizi sağlıkla tüketmeniz dileklerimle... Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025