View Single Post
Eski 22-06-2014, 18:17   #223
h_dogan
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Teşekkür ederim Fatma Hanım.

Selluka ilkbaşlarda yavaş gelişiyor sonradan atağa geçip çok hızlı büyüyor. Çok fazla üzerine düşmeyin bence. Çıkartmayı başarmışsınız, aşırı sulamayın yeter şimdilik. Benim bahçede geçen sene düşen tohumlardan yeni sellukalar çıkmış.
Bu arada ne yalan söyleyeyim size tohum gönderdiğimi bile unutmuştum kusura bakmayın. Not tutma gibi bir alışkanlığım yok maalesef. Siz bir sorun oldu mu sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Synadenium yaprağını kırınca süt akıyor. Ben adeniumun zehirli olduğunu biliyorum ama bunu bilmiyordum ama tahmin edebiliyorum. Bende de kaşıntı yapıyor tüm sütlülerde olduğu gibi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatma Kochan Mesajı Göster
Merhaba sayın h_dogan / Kaktüs ve Sukulentler sayfanız hayırlı olsun, çok güzeller, emeğinize sağlık. Böyle emeğe saygı duymamak ne mümkün. 150 deki Synadenium un öz suyu zehirliymiş, çilde temas ederse kaşıntı yaparmış, bilmem bilginiz varmıy dı? bende de var. Bende yeni öğrendim.

Yeri ve sırası değil ama nereye yazacağımı bilemediğim için, buraya yazayım.
Öncelikle size sonsuz teşekkürler ederim.
Bana göndermiş olduğunuz 6 adet Selluka tohumundan 3 tanesi çıktı, biri kurudu, sanırım bir böcek yedi, ikisi gelişeyim mi, gelişmeyeyim mi diye öylece düşünüyorlar.
Bu gün çekilen resmi, bu haldeler. Sevgiler.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön