Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik
sn bahcedenn afiyetler olsun..
ben taze baklanın fazlasını iki türlü saklamayı denedim bu sene. biri blanch yöntemi.. belki biliyorsunuzdur, (bakla için) iki dakika kaynar suda tutup iki dakika buzlu suya koyma sonra kurulayıp dondurma.. digeri direk hiç işleme tutmadan ayıklayıp yıkayıp kurulayıp dondurma.
blanch'i geçen sene zaten yapmıştım, üç dakika tutmuştum ve sorun olmamıştı.. ama bana sanki az da olsa pişirip saklamak lezzetinden kaybettiriyor gibi gelmişti.
diğerini ilk defa deniyorum. görüntüde blanch edilmeyenler de gayet başarılı duruyor şımdilik. ama sonuçları yiyince göreceğiz.
|
Teşekkürler Sn. antihistaminik, sizlere de afiyetler olsun.
Valide Hanım hiç işleme tutmadan ayıklayıp yıkayıp kurulayıp dondurma işlemini tercih etmiyor. Blanch yöntemi ile baklayı saklamayı da hiç denemedik. Bu vesile ile bir sonraki hasatta Valide Hanım ikna olursa bir pişirimlik te olsa deneyebiliriz.
Bir tanıdığımızdan yeni öğrendik. Dediğiniz bu işlem ıspanak için lezzet bakımından çok başarılı oluyormuş. Kavrulup no-frost a atılan ıspanaklar no-frosttan çıkarıldıklarında haliyle yağ kokuyormuş. Fakat ıspanaklarda da deneyemedik bu işlemi. Hasat ettiğimiz 8 çöp poşedi ıspanağı dağıta dağıta bir hal olduk. Allahtan aile apartmanında yaşıyoruz da her kapıya 1 poşet bıraktık.

Buna rağmen ıspanağı kavurmadan yani hiç işleme tutmadan ayıklayıp yıkayıp kurulayıp dondurma işlemini kavrulmayanlar kavrulanlara oranla çok yer kapladığından ötürü yapamadık. Tabi baklada böyle bir sorun olmasa da Valide Hanım yine de kendi bildiğini yapıyor.