![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
Alıntı:
![]() Valide Hanım hiç işleme tutmadan ayıklayıp yıkayıp kurulayıp dondurma işlemini tercih etmiyor. Blanch yöntemi ile baklayı saklamayı da hiç denemedik. Bu vesile ile bir sonraki hasatta Valide Hanım ikna olursa bir pişirimlik te olsa deneyebiliriz. ![]() Bir tanıdığımızdan yeni öğrendik. Dediğiniz bu işlem ıspanak için lezzet bakımından çok başarılı oluyormuş. Kavrulup no-frost a atılan ıspanaklar no-frosttan çıkarıldıklarında haliyle yağ kokuyormuş. Fakat ıspanaklarda da deneyemedik bu işlemi. Hasat ettiğimiz 8 çöp poşedi ıspanağı dağıta dağıta bir hal olduk. Allahtan aile apartmanında yaşıyoruz da her kapıya 1 poşet bıraktık. Buna rağmen ıspanağı kavurmadan yani hiç işleme tutmadan ayıklayıp yıkayıp kurulayıp dondurma işlemini kavrulmayanlar kavrulanlara oranla çok yer kapladığından ötürü yapamadık. Tabi baklada böyle bir sorun olmasa da Valide Hanım yine de kendi bildiğini yapıyor.![]() |
|
|
|
|
|
|