agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni213Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-05-2014, 01:10   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
sn bahcedenn afiyetler olsun..

ben taze baklanın fazlasını iki türlü saklamayı denedim bu sene. biri blanch yöntemi.. belki biliyorsunuzdur, (bakla için) iki dakika kaynar suda tutup iki dakika buzlu suya koyma sonra kurulayıp dondurma.. digeri direk hiç işleme tutmadan ayıklayıp yıkayıp kurulayıp dondurma.

blanch'i geçen sene zaten yapmıştım, üç dakika tutmuştum ve sorun olmamıştı.. ama bana sanki az da olsa pişirip saklamak lezzetinden kaybettiriyor gibi gelmişti.

diğerini ilk defa deniyorum. görüntüde blanch edilmeyenler de gayet başarılı duruyor şımdilik. ama sonuçları yiyince göreceğiz.

bahcedenn beğendi.
antihistaminik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025