Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Nem sebebiyle fungus oluşumunu engelleyecek bazı önlemler olabilir. Aslında çok var ama meyvenin tadını ve kokusunu değiştirmeyecek ne olabilir bakayım.
İlk aklıma gelen potasyum bikarbonat çözeltisi püskürtmek. Bulunamıyorsa sodyum bikarbonatın da iş görmesi lazım. %1'lik çözelti hazırlayıp sis gibi askıdaki meyvelere püskürtülürse faydasının olması lazım.
Not: Sodyum bikarbonat = kabartma tozu
|
İkizleri asalı 11 gün olmuş. Astığım gün ve sonraki bir kaç gün hava yağmurluydu ama rüzgar da vardı. Bir sorun çıkarmadan yavaştan kurumaya ve küçülmeye başladılar.
Geçen hafta yeni edindiğim 4 hurmadan birinde beyaz küflenme başladığını gördüm (
bu sabah karbonatlı suyu püskürtünce beyazlıklar hemen kayboldular). Yenilerini astığım günden bu yana yağmur falan da yok. 4 taneden sadece biri küflenme belirtisi gösterdi. Bence küflenmenin nedeni kimi durumda nem olsa da belli ki başka etmenler de var.