agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-11-2012, 10:02   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Sansar yemez herhalde, daha iyi bir gerekçe olmalı...
Bunlar iki ayaklı sansar
Konunun başlığını okurken, aklımdan çıkmayan bir mesaj vardı.. Sn. MeyveliTepe'ye ait..
Mesajın devamındaki yorumlar da çok komik

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 11:11   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili Tura 2 ton da ne ki?....dermişim.

Yok valla 250 - 300 tane kadar yapıyorum.

Geçen sene benimkilerin bir kısmını sansar yedi diye düşünmüştüm, çünkü sansarı bir iki defa pergola madralarına sarıla sarıla hem de ters şekilde, çatı kenarındaki kuş yuvasındaki yavrulara geldiğini görüp kovmuştum.

Ama belki sincap da olabilir diyorum. Sincaplar ceviz ağaçlarında cirit atıyorlar.
Yokluğumuzdan faydalanıp güzelce son bağladıklarımızı halletmişler.

Sevgili selis, Cumartesi günü Gönen'e geliyorsunuz maden, size bahçeden 10 tane kadar koparıp getireyim mi?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 11:12   #3
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Kusur kalır mıyım, kalmam tabii ki
Name:  PB080004 - Kopya.jpg
Views: 1111
Size:  19.5 KB

Komşunun Gerze'deki bahçesinden gelen Trabzon hurmalarından 2 tane bana düşmüştü. Gerçi ben korogaki denemesine fırsat bulana dek az biraz yumuşadılarsa da, kururlarsa hiç değilse tadını öğreneceğim..

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 11:23   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Kusur kalır mıyım, kalmam tabii ki
Eklenti 344528

Komşunun Gerze'deki bahçesinden gelen Trabzon hurmalarından 2 tane bana düşmüştü. Gerçi ben korogaki denemesine fırsat bulana dek az biraz yumuşadılarsa da, kururlarsa hiç değilse tadını öğreneceğim..
Off, of bir tadını alsanız, eminim seneye onlarca yaparsınız.
Hele yanında biraz da iç cevizle deneseniz......

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 13:36   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Karpitli olduğunu nasıl anlarız peki?

Biraz önce markete gittim.. Bir kaç tanesine dokundum.. Renkleri sarıydı ve yumuşaktı.. Turuncu rengini almadan yumuşadığı için bu karpitli olduğu anlamına mı geliyor? Ya da diğer seçenek nedir?

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 14:01   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Ben de nereye gitti diyordum.

Galiba çok bir seçenek yok.
Yine de yeşil olanları alın derim...
Karpit zararlı bir madde olduğunu biliyorum.
İnsan sağlığı açısından zararı var mı, derseniz, bu soruyu bir bilen cevaplamalı.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 13:55   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Yumuşak olanları kullanmayın. Oğuz beni dinlemedi 3 tane hafifçe yumuşamışlardan astı, şimdi üçü de yerde yatıyor. Bende görsün diye temizlemiyorum.(domuzluksa, domuzluk)


Düzenleyen Güler : 23-11-2017 saat 07:25
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 20:18   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2010
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 1,058
malesef benim aldıklarım karpitli çıktı aldım bir sonraki gün soyayım dedim hemen hemen hepsi yumşamış ne yapalım hanımla beraber tüm mahalleye dağıttık

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 22:47   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Arkadaşlar bu sene benim yaptıklarım da küflenme oluyor sorun nerde bir türlü çözemiyorum. Geçen sene bir tane bile küflenme yokken bu sene çoğu küfleniyor.

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 21:47   #10
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena Mesajı Göster
Arkadaşlar bu sene benim yaptıklarım da küflenme oluyor sorun nerde bir türlü çözemiyorum. Geçen sene bir tane bile küflenme yokken bu sene çoğu küfleniyor.
Hurma kuruturken hava koşullarını da takip etmekte fayda var, yağışlı nemli rutubetli günlere denk geldiyseniz kurutmakta epey zorlanırsınız.

İki küçük ağacımda olanları henüz toplamadım dolayısıyla da kurutma işlemlerine başlayamadım havaların biraz açmasını bekliyorum, ilk 4-5 gün güneşli, kurak, rüzgarlı bir havanın kurutma işleminde önemli diye düşünüyorum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 21:53   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Hurma kuruturken hava koşullarını da takip etmekte fayda var, yağışlı nemli rutubetli günlere denk geldiyseniz kurutmakta epey zorlanırsınız.

İki küçük ağacımda olanları henüz toplamadım dolayısıyla da kurutma işlemlerine başlayamadım havaların biraz açmasını bekliyorum, ilk 4-5 gün güneşli, kurak, rüzgarlı bir havanın kurutma işleminde önemli diye düşünüyorum.
Sen havanın açmasını niye bekliyorsun ki, daha evvel klimanın önüne koyduğun çamaşır askısında kurutmamış mıydın?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 21:58   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2012
Şehir: Kocaeli, Avşa Adası
Mesajlar: 1,142
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sen havanın açmasını niye bekliyorsun ki, daha evvel klimanın önüne koyduğun çamaşır askısında kurutmamış mıydın?

Klima sıcakta mıydı, soğukta mı?..

Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 22:14   #13
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ben fakir Mesajı Göster
Klima sıcakta mıydı, soğukta mı?..
Onu lilium'a sormalısınız.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 22:40   #14
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ben fakir Mesajı Göster
Klima sıcakta mıydı, soğukta mı?..
Ilık olması daha iyi sonuç verir.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 22:38   #15
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sen havanın açmasını niye bekliyorsun ki, daha evvel klimanın önüne koyduğun çamaşır askısında kurutmamış mıydın?
Sorma güler abla,
O zaman çok meraklıydım üşenmedim nasıl nasıl bu tadı tatmalıyım diye az uğraşmadım, aynı asenanın dediği gibi baktım ki küflenecekler klimanın karşısına koyarak kuruttum ve o güzel tadı tattım. Yoksa aşercektim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 22:00   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Hurma kuruturken hava koşullarını da takip etmekte fayda var, yağışlı nemli rutubetli günlere denk geldiyseniz kurutmakta epey zorlanırsınız.

İki küçük ağacımda olanları henüz toplamadım dolayısıyla da kurutma işlemlerine başlayamadım havaların biraz açmasını bekliyorum, ilk 4-5 gün güneşli, kurak, rüzgarlı bir havanın kurutma işleminde önemli diye düşünüyorum.
Geçen sene de yağmur vardı hatta kış erken başlamıştı belki bu kadar rutubet olayı olmayabilirdi. Küflenmeyenleri soba yanan odaya alıp belki kurtarabilirim diye düşünüyorum.

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 22:42   #17
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena Mesajı Göster
Küflenmeyenleri soba yanan odaya alıp belki kurtarabilirim diye düşünüyorum.
Olabilir, Ben geçen yıl bir bölümünü sobalı odada kuruttum.

Ama çok sıcak olmamalı.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2012, 18:46   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena Mesajı Göster
Geçen sene de yağmur vardı hatta kış erken başlamıştı belki bu kadar rutubet olayı olmayabilirdi. Küflenmeyenleri soba yanan odaya alıp belki kurtarabilirim diye düşünüyorum.
Sağlamları soba yana odaya almıştım fakat sap kısmından kopup yere düşüyorlar anlaşılan bu sene hurma kurutamıcaz. Bir kaç gün sonra tekrar deneme yapacam inşallah başarılı olurum.

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2012, 10:10   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena Mesajı Göster
Sağlamları soba yana odaya almıştım fakat sap kısmından kopup yere düşüyorlar anlaşılan bu sene hurma kurutamıcaz. Bir kaç gün sonra tekrar deneme yapacam inşallah başarılı olurum.
200 kadar hurmayı soba yanan odaya almıştım yarısını attım 100 yakın hurma sağlam her akşam 3-4 tane yemeye başladım.

Eklenen Resimler
  
athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 22:56   #20
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena Mesajı Göster
Arkadaşlar bu sene benim yaptıklarım da küflenme oluyor sorun nerde bir türlü çözemiyorum. Geçen sene bir tane bile küflenme yokken bu sene çoğu küfleniyor.
Yüksek nem oranı ve düşük hava sirkülasyonu fungus gelişimi için uygun ortam hazırlıyor. Hurmaları kaynar suya daldırma kanımca ilk bir kaç gündeki riski azaltıyor. Buna rağmen bazı bölgelerde seneden seneye bu mevsimdeki değişimler kuruma sürecini etkiliyor.

Bizim köyde, hatta komşu köylerde de bir çok kişi artık hurma kurutuyor. Önceki seneden deyimli olup sahil kesiminde oturanlar hurmaları soydukları gibi dağda, bize yakın yerlerde sundurma veya mevsim sebebiyle artık kullanım dışına çıkan seraların tüm havalandırmalarını açıp oralara astılar.

Bizimkiler çoktan ilk asıldıklarındaki büyüklüklerin yarısına indiler. Dışlarında ince ve kuru bir kabuk oluştu. Bu kabuk hurmanın nemini dışarı atıyor ama dışarıdan nem almıyor.

Nem sebebiyle fungus oluşumunu engelleyecek bazı önlemler olabilir. Aslında çok var ama meyvenin tadını ve kokusunu değiştirmeyecek ne olabilir bakayım.

İlk aklıma gelen potasyum bikarbonat çözeltisi püskürtmek. Bulunamıyorsa sodyum bikarbonatın da iş görmesi lazım. %1'lik çözelti hazırlayıp sis gibi askıdaki meyvelere püskürtülürse faydasının olması lazım.

Risk altındaki birkaç dizide uygulayıp takip eden 2-3 gündeki durumu bildirirseniz makbule geçer.

Not: Sodyum bikarbonat = kabartma tozu

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 23:15   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-11-2009
Şehir: Akçakoca
Mesajlar: 1,173
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yüksek nem oranı ve düşük hava sirkülasyonu fungus gelişimi için uygun ortam hazırlıyor. Hurmaları kaynar suya daldırma kanımca ilk bir kaç gündeki riski azaltıyor. Buna rağmen bazı bölgelerde seneden seneye bu mevsimdeki değişimler kuruma sürecini etkiliyor.

Bizim köyde, hatta komşu köylerde de bir çok kişi artık hurma kurutuyor. Önceki seneden deyimli olup sahil kesiminde oturanlar hurmaları soydukları gibi dağda, bize yakın yerlerde sundurma veya mevsim sebebiyle artık kullanım dışına çıkan seraların tüm havalandırmalarını açıp oralara astılar.

Bizimkiler çoktan ilk asıldıklarındaki büyüklüklerin yarısına indiler. Dışlarında ince ve kuru bir kabuk oluştu. Bu kabuk hurmanın nemini dışarı atıyor ama dışarıdan nem almıyor.

Nem sebebiyle fungus oluşumunu engelleyecek bazı önlemler olabilir. Aslında çok var ama meyvenin tadını ve kokusunu değiştirmeyecek ne olabilir bakayım.

İlk aklıma gelen potasyum bikarbonat çözeltisi püskürtmek. Bulunamıyorsa sodyum bikarbonatın da iş görmesi lazım. %1'lik çözelti hazırlayıp sis gibi askıdaki meyvelere püskürtülürse faydasının olması lazım.

Risk altındaki birkaç dizide uygulayıp takip eden 2-3 gündeki durumu bildirirseniz makbule geçer.

Not: Sodyum bikarbonat = kabartma tozu
1 saat tir balkondaki hurmaları soba yanan odaya almakla uğraşıyordum . böyle deneyelim olmazsa yeni soyacaklarımda deneriz artık.

athena -asena Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 00:01   #22
Ağaç Dostu
 
kaknus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 249
Hurmalarımın bir kısmını balkona bir kısmını da tekire(serander) asmıştım.
Birkaç gündür tekire çıkmamıştım.Bu gün baktığımda 1 tanesi dışında hepsinin küflendiğini; küflenmeyene de eşek arıların üşüştüğünü gördüm. Balkondakiler ise güzel güzel kurumaya devam ediyor.

kaknus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 12:36   #23
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Nem sebebiyle fungus oluşumunu engelleyecek bazı önlemler olabilir. Aslında çok var ama meyvenin tadını ve kokusunu değiştirmeyecek ne olabilir bakayım.

İlk aklıma gelen potasyum bikarbonat çözeltisi püskürtmek. Bulunamıyorsa sodyum bikarbonatın da iş görmesi lazım. %1'lik çözelti hazırlayıp sis gibi askıdaki meyvelere püskürtülürse faydasının olması lazım.

Not: Sodyum bikarbonat = kabartma tozu
İkizleri asalı 11 gün olmuş. Astığım gün ve sonraki bir kaç gün hava yağmurluydu ama rüzgar da vardı. Bir sorun çıkarmadan yavaştan kurumaya ve küçülmeye başladılar.

Geçen hafta yeni edindiğim 4 hurmadan birinde beyaz küflenme başladığını gördüm (bu sabah karbonatlı suyu püskürtünce beyazlıklar hemen kayboldular). Yenilerini astığım günden bu yana yağmur falan da yok. 4 taneden sadece biri küflenme belirtisi gösterdi. Bence küflenmenin nedeni kimi durumda nem olsa da belli ki başka etmenler de var.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 21:06   #24
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
İstanbul'da Doğal Hurma İterseniz

Uzun zaman sonra tekrar Ağaçlar.net'e girebildim. Her şey yine çok güzel payşaımlar harika..
Cumartesi günü Karamürsel'e bahçemize gittim, bir aydan sonra. Hurmalarımızı topladım ve İstanbul'a getirdim tabi arabaya sığdırabildiklerimi.

Bu sene Hurmalar'a sadece keçi gübresi verebildim, ne EM ne Leonardit vb kullanamadım ama bahçemiz bize çok cömert davrandı.
Hurma kurutmak isteyip de İstanbul'dadoğal hurma bulamayan ya da güvenemeyenlere duyurulur.
Anadolu yakasında Göztepe köprüsüne yakın Soyak Göztepe Sitesinden gelip hurmalarınızı satın alabilirsiniz isterseniz (2,00 - 1,50 TL) .Birkaç foto ekledim.

Eklenen Resimler
    
aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 09:06   #25
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 55
küflendiği ve bunun sonucunda sineklendiği için ben 60 tanesini çöpe attım. şimdi tekrar yapmaya cesaret edemiyorum yine çürüyecek emeklerim boşa gidecek diye.

bu yıl meyve çok boldu. ancak toplanan meyvelerin bekleme süresi diye birşey yok 1 hafta içinde çürüme ve bozulmalar başlıyor.

tarımı yapılan meyvelerden bahsetmiyorum. bağda bahçede bir köşeye dikilmiş, ilaç gübre atılmadan, budama yapılmadan kendiliğinden meyve veren elma, armut, vs bahsediyorum.

bu tamamen iklimden kaynaklanan birşey. bahar aylarındaki yağmurlarla taşınan toz içindeki maddelerin gübre gibi toprağı etkilemesi bunu sonucunda meyve kalitesinin o yıl için ortaya çıkması.

bir meyve ne kadar büyük, gösterişli, albenili olursa dayanıklılığı o ölçüde azalıyor. normal kendi boyutlarında fazla gösterişli olmayan meyvelerin dayanılılığıda daha fazla oluyor.

market önlerinde gördüğünüz karpuz kadar büyük elmalardan bahsetmiyorum. onlarda gösterişli ama koyun bir köşeye bir yıl hiç çürümeden dursun. yetişirken aldığı kimyasal madde ve ilacın haddi hesabı yok ******.

Vonalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 10:06   #26
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,910
Olmuyor
Hiçbir meyvada muaffak olamadım İstanbul havası uygun değil
Kayısı. erik .üzüm .dut olmadı

Eklenen Resimler
   

Düzenleyen ahmeter : 10-11-2012 saat 10:11 Neden: ek
ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2012, 12:14   #27
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
İstanbul havası uygun değil
Ben geçen yıllarda domates bile kurutmuştum.
Güler sağ olsun, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 15 kadar hurma kurutuyorum.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 01:50   #28
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Tekir deyince aklıma geldi af buyurun.

Tekirdeki dariyi
Gitti yedi ya ferük
Bana çalım ediyu
Difirüksün difirük (İma yoktur)

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 09:30   #29
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,691
Galeri: 26
Kurutma işleminde hava akımı sıcaklıktan çok daha fazla önemli

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2012, 11:37   #30
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Isı almasıyla belkide hurmalar iç nemden dolayı terleyebilir diye düşünüyorum

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025