Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide
Bu konuda uzmanlar var orada sanırım. Domates salçalı çemeninizin tarifini verirsiniz belki  Yalnız resimlerle olmuyor, birazda tarif... 
|
Sevgili peyyide,
http://www.agaclar.net/forum/1017259-post1253.htm
bu şekilde
evde çemen yapımında kullandığımız malzemelerde
her hangi bir oran yok. Hepsi göz kararı. Acısını çok istersen ya da kekik ağırlıklı isteyen_
kendi damak tadına göre yapıyor.
Elinizin altında
Domatesli biber salcası varsa; çemeni az az yapıyoruz_ küçük bir kavanoz gibi_
bitince oranlarda oynayıp tekrar yapıyoruz...
Aslında bizimkisi ne kadar 'çemen' o da tartışılır:
çemen otu kullanılmadan...
ama
bir daha çemen otu da kullanmayı düşünüyorum; zaten bizimkisi o hazır aldığımız çemene de pek benzemiyor...
Domatesli biber salçasını sabah kahvaltısında ekmeğin üzerine sürüp yiyeceğiz ya; baharatları harmanlayıp çemen deyip geçiyoruz işte...
