View Single Post
Eski 14-09-2012, 22:37   #1271
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide Mesajı Göster
Bu konuda uzmanlar var orada sanırım. Domates salçalı çemeninizin tarifini verirsiniz belki Yalnız resimlerle olmuyor, birazda tarif...
Sevgili peyyide,

http://www.agaclar.net/forum/1017259-post1253.htm

bu şekilde evde çemen yapımında kullandığımız malzemelerde her hangi bir oran yok. Hepsi göz kararı. Acısını çok istersen ya da kekik ağırlıklı isteyen_ kendi damak tadına göre yapıyor.

Elinizin altında Domatesli biber salcası varsa; çemeni az az yapıyoruz_ küçük bir kavanoz gibi_ bitince oranlarda oynayıp tekrar yapıyoruz...

Aslında bizimkisi ne kadar 'çemen' o da tartışılır: çemen otu kullanılmadan...

ama bir daha çemen otu da kullanmayı düşünüyorum; zaten bizimkisi o hazır aldığımız çemene de pek benzemiyor...

Domatesli biber salçasını sabah kahvaltısında ekmeğin üzerine sürüp yiyeceğiz ya; baharatları harmanlayıp çemen deyip geçiyoruz işte...

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön