![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1017259-post1253.htm bu şekilde evde çemen yapımında kullandığımız malzemelerde her hangi bir oran yok. Hepsi göz kararı. Acısını çok istersen ya da kekik ağırlıklı isteyen_ kendi damak tadına göre yapıyor. Elinizin altında Domatesli biber salcası varsa; çemeni az az yapıyoruz_ küçük bir kavanoz gibi_ bitince oranlarda oynayıp tekrar yapıyoruz... Aslında bizimkisi ne kadar 'çemen' o da tartışılır: çemen otu kullanılmadan... ![]() ama bir daha çemen otu da kullanmayı düşünüyorum; zaten bizimkisi o hazır aldığımız çemene de pek benzemiyor... Domatesli biber salçasını sabah kahvaltısında ekmeğin üzerine sürüp yiyeceğiz ya; baharatları harmanlayıp çemen deyip geçiyoruz işte... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bizde de acıka diyorlar. (Alaplı- Zonguldak) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|