View Single Post
Eski 12-09-2012, 18:28   #29
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Kırmızı Domates turşusu kurma faslı.


Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.


Bu anı 'mdan sonra size, kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır.

Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek.

Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler...

Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))).

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön