Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50
Kırmızı Domates turşusu kurma faslı.
|
Merhaba Sayın Hk50,
15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,
''Reçellik''
sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.
Bu anı 'mdan sonra size,
kırmızı domatesten turşu ezilmez mi ileride, diye sorsam, ve de emekleriniz ile yaptığınız turşu gibi diğer faaliyetlerinizde biraz yapım tarifini rica etsem. Elbetteki bozulmaması için bir uygulamanız vardır.
Maksat; yöresel farklılıklar olabileceği ve bu zenginliğimizi keşfetmek, paylaşmak, denemek.
Sağlıkla kalın, eşiniz hanımefendiye kolaylıklar ve hürmetler...
Tek kulağınızı tıkayın efendim, o zaman yengemizin talimatlarını uygularsınız...))).
Saygılarımla lütfen.