![]() |
|
![]() |
#61 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2010
|
Sizce bu yeterli bir sebepmidir ? Büyük ağaçların (özellikle elma ağaçları) uç noktalarındaki meyvelerin bazılarına ilaç ulaşmayabiliyor ve doğal olarakta o meyvelere çeşitli hastalıklar ve kurt giriyor. Şimdi o kurtlu meyvelere bakarak, bahçede genel olarak ilaçlamanın daha az yapıldığını söylemek sizce ne kadar doğru olur ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Tabi ki yeterli sebep değildir, daha iyi bir alternatifiniz varsa söyleyiniz. Bu vatandaş daha az zehirli daha çok zehirli meyvayı ve ya hiç zehirsiz meyvayı nasıl ayırt edebilecek. Sakın sizde güveneceğiniz yerden alın demeyin, kime güveneceğini şaşırdı bu vatandaş, hani bir söz var bir babama güveniyordum onuda anamla yakaladım ![]() Bu kadar zirai ilaçlarla mücadele yapılan bir ülkede yararlı böcekleri yok ettik, şimdide doğal ürün yetiştirmeye çalışıyoruz ticari anlamda bana çok inandırıcı gelmiyor doğrusu. Varsa bile fiatı en az iki kattır, hadi iki kat ta olsun diyelim, bu kadar zirai ilaç kullanılan bir ülkede bunun doğal olduğuna nasıl güveneceğiz. Pazardaki Vatandaşın analiz laboratuarı mı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
![]() Düzenleyen oguzhanturk : 05-04-2010 saat 20:04 Neden: kelime hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
![]() Armut ağaçlarının bazı cinsleri çiçek açtı bazıları açmadı. Bugün açanların fotoğraflarını çektim. Birinci ve beşinci resimdekiler deveci diğerlerinin cinslerini bilmiyorum armut başlığı olmadığından burada paylaşıyorum. Bu yaz meyvelerinin fotoğraflarını burada paylaşarak cinslerini öğreneceğimi umuyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Yeni Üye
|
Sn Samsunlu55, Sanırım armut bahçelerimizin resimleri hususunda ayrı bir konu açmamız gerekecek. Zira benimde sizlerle paylaşmak istediğim resimlerim var. Bu arada resimdeki fidanlar kaç yaşında ? Özellikle ilk resimdeki deveci fidanınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İlk ve son resimdeki ağaçlar 17 yaşında diğerleri 4 yaşında olanlardan. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Resimdeki fidanın deveci olduğundan emin misiniz? Başka bir cinsmiş gibi geldi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Evet 17 yaşında, göstermiyor olabilir budamasını kuvvetli yaptım ama şu anda güzel bir şekil almış durumda. Yazın güneş görmeyen hiçbir yaprağı bulunmamakta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın samsunlu55 ; ilginiz için teşekkürler. tepesi kurudu ama hemen altından yeni sürgünler veriyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2006
|
merhaba arkadaşlar.antibiyotik uygulaması hakkında ayrıntılı bilgi verebilecek varmı acaba?ne zaman uygulanıyor,doz nedir vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Armut çiçeklerinin devamı, geçtiğimiz pazar çekildi. İlk fotoğraftaki ağaç geçen seferki mesajda eklediğim armudun Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım, bilgisayardan ya da netten kaynaklı bir hata olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Oda deveci, gen ve şekil değişikliğine uğramış bir kaç çeşit var, deveci diye üretiliyor onlardan olabilir. Tadın da aromasında değişiklik varmı? benimkine benzeyen çeşidin kıymetini bilin çok güzel bir armut, sulu mayhoşlu aynı zamanda da darbe aldırmazsan dayanıklı bir çeşit, bütün kış tüketebilirsin. Yalnız kasalarda sararmasını sulanmasını bekleyin. İlk mesajındakine biz kış armudu deriz oda güzel bir çeşit. Az önce bende benimkileri topladım sandıklara koydum bir veya iki kasayıda buzhaneye koymayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Cevapladığınız için teşekkürler. Tadında pek bir fark yok. Darbelere karşı dayanıklı olduğunu çok iyi bilirim çünkü armutlara arılar dadandığı için armutları düşürerek topluyorum, hiçbir şey olmuyor. İkinci fotoğrafta arıda çıkmış. Ben bu armudu yeşilken severim, sert ve sulu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Sararınca kütür kütürlüğünü kaybettiği için yeşil halini daha çok seviyorum. Düşürerek toplamamak elde değil koskoca arılar var. Elinizi bir uzatıyorsunuz parmak deliğe denk geliyor ya sokarsa ne olur... Erişebilen dallar zaten elle toplanıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | ||
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
![]() Samsun'un orta yerinde şehirleşmeye kurban gitmemiş bir yer, Kürtün Vadisi. Kürtün Vadisinin sağı solu Kürtün Çayı'nın oluşturduğu alüvyon topraklardan ibarettir. Üstteki alıntıyı okuduysanız Ziraat Bankası ilk teşviklerini bu vadide yapmış. Neyse fazla uzatmayayım aşağıda bu vadinin bir bölümünün fotoğraflarını ekledim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
![]() 21 Eylül 2010 tarihinde deveci armudunun ilk aşılarını görmeye gittim. Gittim gideceğim derken çıktım yola. İki yere sorarak buldum çiftliği. Ankara yolundan geçip gittiysek de vadideki bahçelere hiç gitmemiştim, görmemiştim. Samsun'un iki yanında delta ovaları bulunmasına karşın bu vadideki yoğunlukta sırf deveci armudu bahçeleri olduğunu sanmıyorum. Bahçeler Deveci ağırlıklıda olarak şeftali, elma olarak gidiyor. Yol tariflerine uyarak çiftliğe ulaştık. Kimsecikler yok. Neyse dedim tellerin dışından fotoğrafımı çekim gidim, biraz sonra bir traktör sıfır boş kasa yığmış geliyor. Sordum bahçeye bakan eden yok mu diye meğersem yukarıda elma topluyorlarmış. Onlar devam etti yollarına ben devam ettim fotoğrafımı çekmeye. Çekebildiğimi paylaşıyorum, içeride ne babayiğitler vardı ama olsun bunlarıda gördüm ya. Fotoğrafları kendi bakabildiğim gibi sizede büyük olarak göstermek isterdim ama maalesef sitede bu büyüklükte gözüküyor. İyi seyirler dilerim ![]() İlk ağaçlar hala meyvesini veriyor, kimi kurumuş kiminin tepesi kuruyup kesilmiş. Tamamen kuruyanların yerlerine yenisini ekmişler. ![]() ![]() Bu son üç resim aynı ağacın olduğu yerden. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
![]() Traktördeki çalışanlara sordum; Kaç deveci var burada diye 2000'in üzerinde dedi. Yılda ortalama kaç ağaç kuruyor dedim 15 dedi. Kuruyan ağaç sayısı size fazla gelir mi bilmem bana fazla gelmedi sonuçta yaşlısı var genci var. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|