agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Sevgihoca / Balkon (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38120.htm)

sevgihoca 29-10-2015 19:54

Teşekkür ederim Akçabardak,İnşallah o günleri de görürüz.Güzel şeyler.Allahım herkese nasip etsin,yavrularımızı hayırlı insanlarla karşılaştırsın.Sevgiler.

asmalıtepe 30-10-2015 06:09

Çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı ellerinize sağlık.Darısı bağ sayfanıza..

Bende istediğiniz bir çiçek varsa canla başla çelik, yaprak verebilirim.Yakın olmamızın avantajını kullanabiliriz. Yanlış anlamayın benim talebim olacağını sanmıyorum çünki elimdekilerin sorumluluğu ağır gelmeye başladı.

Yadırgamayın ne olur. Onları o kadar seviyorum ki perişan olmasınlar diye ne yapacağımı şaşıyorum. Sürekli bağda kalamadığımız için onlar yukarıda ben aşağıda aklım yukarıda velhasılı kelam.Evveli gün yaprak güzelleri günlük su istiyor diye yükleyip aşağı indirdim bu defa evde koyacak yer yok, haydii salonun üstbaşını boşaltıp pencere önünü onlara verdim.3-4 metrekare alan onların oldu. Yukarıdakiler de ayrı kaygım.Karlar yağarsa çıkmam zorlaşabilir.

Bunları düşününce bir saksı daha bile olmasın diyorsam da seraları gezersem dayanamıyorum. Neyse sayfanızı çok işgal ettim kusura bakmayın.

Yani sizin istediğiniz olursa hiç çekinmeyin. Sevgiyle kalın...

sevgihoca 30-10-2015 11:06

teşekkür ederim,değerli arkadaşım.Sizinle ve Maraştaki üyelerle tanışmak en çok istediğim şeylerden. İnşallah nasip olur.Bu pazar bağ evimize gideceğiz.Ordan fotoğraf çekimi yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum.Bakalım ne durumda.Çiçekleri taşıma işinde çok haklısınız.Çok fazla çiçeğim olmasa da sürekli elim toprakta.Çiçeğe ben de dayanamıyorum.Siz merak etmeyin,ben kime gitsem elimde çiçekle dönerim.Tabii isteyene de bir o kadar veririm.Değerli hocam burada hangi seralara gidiyorsunuz?Merak ettim.Görüşmek dileğiyle.

asmalıtepe 30-10-2015 15:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1417210)
teşekkür ederim,değerli arkadaşım.Sizinle ve Maraştaki üyelerle tanışmak en çok istediğim şeylerden. İnşallah nasip olur.Bu pazar bağ evimize gideceğiz.Ordan fotoğraf çekimi yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum.Bakalım ne durumda.Çiçekleri taşıma işinde çok haklısınız.Çok fazla çiçeğim olmasa da sürekli elim toprakta.Çiçeğe ben de dayanamıyorum.Siz merak etmeyin,ben kime gitsem elimde çiçekle dönerim.Tabii isteyene de bir o kadar veririm.Değerli hocam burada hangi seralara gidiyorsunuz?Merak ettim.Görüşmek dileğiyle.

Tanışalım inşallah.

Seralarım birkaç tane. Bunalırsam Asmalı'ya kaçtığım gibi seralara da kaçarım..
İkisi çevre yolunda, biri şehrin içinde, bir tanesi benim bağyolunda...Detayları özelden vereyim de site kurallarını aşmayalım hocanım.

Hoşca kalınız.

sevgihoca 30-10-2015 19:29

Bağdan
 
5 Eklenti(ler)
Sevgili Asmalıtepe ile bağ komşusu çıkınca bulunduğumuz yeri anlaması açısından bu yaz çektiğim fotoğrafı gönderiyorum.Bitince de inşallah bahçe sayfama geçerim.Herkese sevgiler.Son fotoğrafta Abdülhamithan Camii görünüyor.

asmalıtepe 30-10-2015 20:09

Tam tahmin ettiğim gibi bağ komşusuymuşuz. Sevindim güle güle oturun aman benim gibi tutkuyla bağlanmayın bağa. Hiç bir yere kaçamıyorsunuz, kaçsanız da duramıyorsunuz ille de bağı-doğayı özlüyorsunuz.
Aslında benim hayalimde kışlı yazlı orada yaşamak var. Yolumuz yapılırsa bu da olur inşallah. Sürekli kalınca belki doyarız da ara sıra ayrılabiliriz.
Eviniz de iyi oldu, çok güzel büyütüldü. Gidip gelirken hep bakarım,beğenirim güle güle oturun.

sevgihoca 30-10-2015 20:33

Dünya bazen gerçekten çok küçük.Evimize bakar geçermişsiniz.Allahın işi işte,kısmet bugüneymiş.Allahım cümlemize evinde sağlık sıhhatle oturmasını nasip etsin..Ben de evin bitmesini dört gözle bekliyorum.Sık sık da gitmeyi düşünüyorum.Çocukların okulu olduğu için sürekli kalamam ama yaza düşünüyorum.Tohumlarımı topladım.Eşim dikim yerlerini ayarlayacak.Arazi eğimli olduğu için sebze dikeceğim yer düzeltilecek.Epey bir iş var.Zamanla daha düzene girer diye düşünüyorum.Sevgiler.

Galip Kuzucu 30-10-2015 20:36

Allah'ın izniyle birde insanın içinde merak ve heves olunca herşeyin üstesinden gelirsiniz sayın:sevgihoca :rolleyes: Şimdiden yeni yeriniz hayırlı olsun, heryer çiçeklerle, ağaçlarla, bitkilerle yemyeşil olsun...

sevgihoca 30-10-2015 20:54

İnşallah Galipciğim.Daha güzelleri sizlerin olsun.Önemli olan çoluğumuzla çocuğumuzla sağlık,afiyet içinde yaşamak.Gerisi olur.Sevgiler.

celalim01 31-10-2015 09:16

Merhaba ,uzun süredir sayfaları gezemedim. Kısa süreli girip çıkıyordum. Hem zaman açısında hemde işler yoğundu. Bayram görevleri ,bahçe işleri derken vakit ayırmak kolay olmuyor.Sayfanızı baştan sona baktım. Baktığım her sayfada tanıdık yerler gördüm. Uzun yıllar Kahramanmaraş'ta görev yaptığım için,hepsi tanıdık yerler.

Oldukça güzel çiçekleriniz var.Buralarda hiç sarı yonca kısmet olmadı ,göremedim. Bazı çiçeklerin albenisi çok fazla,bir ara gelip kaçırsak mı diye düşündüm ,sonra vazgeçtim .güzeller sevdikleri yerde kalsınlar daha hoş olur.

sevgihoca 31-10-2015 10:11

Balkonuma hoş geldiniz,Sayın Celalim01.Çiçeklerimi beğenmenize sevindim.Biz Maraş'ı sevdik,kaldık.Gördüğünüz gibi bağ bile aldık.Şehirlerimiz yakın,şöyle bir geliverirsiniz,eski günleri yadeder,çiçeklerimi koparıverirsiniz.Biz Adana'ya zaman zaman geliriz.Mutlaka Hasan Usta'ya uğrarız.Sarı yoncayı bir AVM'nin önünden koparıverdim.Sizin de oralarda vardır belki.Saygılar.

cengizildas 31-10-2015 10:24

Episkiya dalı
 
[.Dediğim gibi adresinizi yazmanız yeterli.Görüşmek üzere.[/QUOTE]

Sn. Sevgihoca adresimi özelden yazacağım. Teşekkür ederim.

sevgihoca 31-10-2015 21:41

Mesajınızı okudum Sayın İldaş.En kısa zamanda göndereceğim.Merak etmeyin.Gönderince sizi ararım.Sevgiler.

sevgihoca 31-10-2015 22:20

Bunlar da çiçek açanlar ve hazırlananlar
 
3 Eklenti(ler)
Kasımpatıyı apartmanımızın bahçesinden çelik alıp diktim.Şimdi tomurcukta,seneye bağa götürmeyi düşünüyorum.Şimdilik bu kadar.Herkese iyi geceler.

aleydi 31-10-2015 22:36

Elinize sağlık hepsi çok güzel görünüyor. Soğanlı çiçekler insanı müptele yapıyor. Hem kokusu hemde gösterişli çiçekleriyle:)

asmalıtepe 01-11-2015 07:07

Günaydın komşum. Yeni dikimler, yeni edinimler hepsi çok güzel...Yok öyle saksın falan bitmesin benden geleceklere de yer hazırlayın canım.
Görüşürüz sevgiler...

sevgihoca 01-11-2015 10:42

Teşekkür ederim Asmalıtepe.Mesajınızı okuyunca çok güldüm.En kısa zamanda saksılarımı ve toprağımı alıp bekleyeceğim.Görüşmek dileğiyle.

sevgihoca 01-11-2015 14:45

Bugün çiçek açanlar
 
4 Eklenti(ler)
Hastalıktan yeni kurtulan menekşe yavrularım.Evimde ilk defa açan Filamingo çiçeğim.Formu bozulur.çiçekleri kırmızı açmaz diye düşünüyordum ama düşündüğüm gibi olmadı.Kedi tırnağı da maşallah açıp duruyor.Herkese iyi pazarlar.

Galip Kuzucu 02-11-2015 20:14

Sayın:sevgihoca'nın birbirinden muhteşem çiçekleri :) İnşallah daha çok büyüyüp daha güzel olurlar...

sevgihoca 02-11-2015 21:21

Beni gaza getiriyorsun Galip.Yarın Koçtaş'a gidip saksı ve toprak alacağım.Sümbülleri hala dikemedim.Seninkiler yakında açacak,ben daha dikeceğim.Senin sümbüllerin hemen filizlendiğini görünce,bir koşu gittim aldım.Halbuki ben kalyoz tohumu almıştım,onları ekecektim.Sırayla hepsini yola koymaya çalışacağım artık.Dur seni şöyle bir korkutayım.Çarşamba günü İstanbul'a geliyorum,yandın oğlum.Seni oralarda bulayım:eek:.Şaka:p.Gerçi böyle de olsun isterdim ama ilk defa geleceğim için evde kızımla vakit geçiririz.Sevgiler.

Galip Kuzucu 02-11-2015 22:04

Gelirseniz kapım herkese açık sayın:sevgihoca :) Benimde saksılarım bitmek üzere ama daha bir sürü ekeceğim soğan var ek ek bitiremiyorum :) Çiçek açsınlar da soğanlarımız en güzelini seçelim :P

Kalyozda en sevdiğim çiçekler arasında çabuk büyüyorlar ve görüntüsü çok harika :D

YeniGine 02-11-2015 22:26

Sevgili sevgihoca'm sümbül ve laleler nisan-mayıs gibi açması gerekiyor onun için acele etmeyin lütfen. Soğanları şimdi dikecek iseniz fazla sulamayın ve bırakın üşüsünler.
Rastgelsin inşallah!..

sevgihoca 03-11-2015 09:12

Ben de öyle yaptım zaten YeniGine.Balkona yarı gölge bir yere koydum.Zamanı gelince açarlar diye düşünüyorum.Hele Galipçiğiminkiler büyüsün.O,genç,heyecanlı;ben de arkasından yavaş yavaş takip ederim.

Galipçiğim güzel davetin için teşekkür ederim.Ben oralarda yol bilmem,iz bilmem.Kızım çalışıyor,ben de ancak evini toparlarım.Ama yolum düşerse de burda bir oğlum var deyip,muhakkak gelirim.Sevgiler.

sevgihoca 03-11-2015 16:58

Horoz ibiği
 
1 Eklenti(ler)
Evet,bunlar da Horoz ibiği tohumlarım,belki benim gibi bilmeyenler olabilir.Yıkılmakta olan bir evin bahçesinden alıp dikmiştim tohum almak için.Demek ki tam zamaniymış.Tabii ki tohumu neresi bilmiyordum,onu da siteden araştırdım.Çiçeğindeymiş tohumları.Elimle dokununca döküldü,ben de hemen topladım.Sevgiler.

sevgihoca 11-11-2015 10:38

İstanbul dönüşü
 
5 Eklenti(ler)
Çok şükür İstanbul'dan kazasız belasız döndük.Çocuklarıma,evime,çiçeklerime kavuştum.Her şey çok güzeldi ama büyükşehir yaşantısı bir hayli yorucu.Anadolu yakasından Avrupa yakasına 2,5 satte geçtik.O sürede biz burdan Adana'ya çoktan varırız.Bu arada çiçeklerim de büyümüşler.Uyku çiçeğim açmış,Filamingom daha fazla çiçeklenmiş.Şöyle bir genel görüntü balkonumdan.

aerosol 11-11-2015 10:47

#87 / son fotoğrafta bir Cyclamen var Hiç gözden kaçacak gibi değil renk harika ...güle güle büyütün sayın sevgihoca

sevgihoca 11-11-2015 10:52

Güzellerime devam
 
4 Eklenti(ler)
Maşallah keyifleri iyi.Gitmeden yaptığım enzimden vermiştim.Gelince çiçekleri iyi buldum.Şimdi de parktaki kuru yaprakları toplayıp suyla ıslattım.Poşetin içinde bekliyor,bakalım o nasıl bir şey oacak.Enzim yapımını tavsiye ederim.Çiçek coşturana gerek kalmıyor gibi.

sevgihoca 11-11-2015 10:59

Ortanca çiçeğim
 
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğimde beni çok özlemiş,çıkmış poz verivermiş.Ortanca kızım,Kamu yönetimi okuyor benim güzelim.Ben de özlemişim değil mi?

sevgihoca 11-11-2015 11:21

Balkonuma hoşgeldiniz sayın Aerosol,memnun oldum.Bu siteyi takip edince Sıklamenin kış çiçeği olduğunu öğrendim.Ben de çiçekçimden aldım,aramız şu an itibariyle iyi.Yeni çiçekler veriyor.Önümüzdeki hedefim açelya,çuha ve hercai menekşesi.Bakalım hangilerini bulabileceğim.Sıklamenin bakımı kolay,sadece suluyorum o kadar.

YeniGine 11-11-2015 23:49

Sevgili Sevgihoca'cığım maşallah çiçekler coşmuş, balkon renklenmiş. Sıklamen ve yelken çiçeğinize bayıldım, çok güzel olmuşlar. İnşallah istediğiniz çiçekleri bulabilirsiniz, benim de sevdiğim çiçeklerdir. Ah bir de her sene almak zorunda kalmasam geçen sene aldığım bu sene yok oluyor...
Rastgelsin inşallah!..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024