![]() |
|
![]() |
#661 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benimkilerde henüz açan yok ama geçen gün bir sera gezisinde oradaki bitkilerden biraz kuru çiçek sıyırdım. Biriktirmeye çalışıyorum bakalım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Şaka bir yana, henüz tam ikna olmadım ama videoları bir izleyeyim bakalım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ankara'daki bahçemde yıllar önce saymıştım 89 saksı vardı, sonraları daha bile artmıştı. Çok sayıda saksıyı hem sulamak çok zor oluyor, hem de derli toplu bir görüntüye ulaşmak da zor. O yüzden burada sıfırdan balkon düzenlerken ilk hedefim büyük büyük saksılar almak oldu. ![]() ![]() Japon gülünü ben de çok seviyorum ama biliyorsunuz yerim kalmadı. Bu arada ben ilginç olarak en çok her yerde bulunan kırmızı yalınkat japon gülünü seviyorum. ![]() ![]() (İlk fırsatta balkonunuza ziyarete geleceğim. Elinizdeki bitkilere göre isterseniz aranjman tavsiyelerinde bulunabilirim.) Hibiscus rosa-sinensis 'Rum Runner': ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Muhteşem bir balkon. Çiçekler çok güzel, ama ben özenle seçilmiş saksıları da çok beğendim. Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Her zaman beklerim sevgili gilan. Bu arada öneri konusunada hayır demem, hatta bayılırım. Fotograf icin teşekkür ederim. Bende katmerli japongulu hastasıyim ama sadece koyu pembe, yavruagzi ve açık pembe japongulum var. Kırmızı yalinkat japongulunu bende çok seviyorum ama yetiştirmeyi bir türlü beceremedim. Çelikten büyütme denemelerim çok oldu ama sanırım hazır bir tane alsam iyi olacak. Bir tane de abuliton'um var henüz yeni ![]() Bu arada meslektaş sayılırız, her ne kadar su an yapmıyor olsamda ünv. de elektronik Muh. okudum. diplomam var ama sadece o kadar. Konu konuyu açtı lafı biraz fazla uzattım ama artık kusuruma bakmayın. Resimleriniz ve ****** tavsiyeleriniz için beklemede olacağım. Saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Özledik sizi sevgili gilan.. balkonunuz ne alemde merak ediyoruz, tatilde misiniz yoksa, adresimi biliyorsunuz.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Çok güzel bir balkon olmuş ama uzun zamandır paylaşımda bulunmamışsınız, merak ettim birkilerinizin son durumlarını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Güler Ablamın her zaman hepimizden haberi vardır. ![]() Yaz boyunca önce gözlerimin rahatsızlığı nedeniyle bilgisayara fazla bakamamaktan, sonra işlerin aşırı yoğunluğundan, sonra da tatlı telaşlardan siteye çok giremedim. Ama balkonun adım adım fotoğraflarını çektim, bir ara tüm sezonu özetlerim. Gelelim tatlı telaşlara. Geçen haftasonu evlendim. ![]() ![]() ![]() Hepinizin iyi dileklerinin benimle birlikte olduğunu biliyorum. O nedenle bu başlıkta konuyu dağıtmayalım, azar işitmeyelim. Çok teşekkürler. ![]() Uygun başlık: Üyelerimizden mutlu haberler... Düzenleyen gilan : 22-10-2013 saat 14:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Kutlarım. Çok güzel bir gelin olmuşsun. Gelinliğin, çiçeğin ve ayakkabıların da balkon ve bahçelerin kadar güzel ve zevkli olmuş. Ben çok geç kalmışım kutlamakta,balayı bitmiş, cicim ayları bile bitmek üzere ama. Diğer tarafta mesajları artık gözden kaçırabilirsin diye, azarlanmayı göze alarak buraya yazıyorum. Tüm kalbimle mutlu olmanı dilerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Paylaşımlarınızı bekliyoruz :/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Sn.gilan, Herhalde en cok ozledigim Uyelerin balkon ve teraslari sayfasi hangisi diyecek olursaniz burasini soylerim. sn.Alibaba'nin da belirttigi gibi paylasimlarinizi bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Allah hayırlı, mutlu,huzurlu yaşamlar nasip etsin her ne kadar artık küstüm yastıklar kullansakta eskilerin deyişi ile Allah bir yastıkta kocatsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgili gilan hemencecik iadeyi ziyarete geldim ![]() ![]() Eşimle meslektaşmışsınız, mutluluklar dilerim, çok güzel bir gelin olmuşsun. Görüşmek üzere sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
2.5 yıl önce taşındığım bir balkonun fotoğraflarını eklemek biraz saçma olacak ama fotoğraf arşivimde bir şeyler ararken çok güzel resimler buldum. Baktım ki bu balkonun hikayesi çok yarım kalmış, geç de olsa ekleyeyim dedim. Belki fikir olarak yararlanan olabilir. En son bitkileri tamamlayıp aksesuarları alma aşamasında bırakmışım. Oradan devam edelim... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
|
Kabak bisiklete binmiş gidiyor. ![]() ![]() Cherry domatesler her zaman için saksıda yetiştirmeye en uygun sebze. Hem verimli, hem tatmin edici. ![]() Balkon demirine kadar uzayıp, oradan da aşağı sarkıyor. ![]() Bol bol hasat. ![]() ![]() Patlıcan bir tane vermişti ama bütün yaz bekleyip ağustos sonunda 1 tane patlıcan elde etmek çok tatminkar değil. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2014
|
Merhaba Gilan Hanım,,,geçde olsa bende sayfalarınızı **** muhteşem bahçelerinizi demek daha doğru tabir olur,, gezdim,, gördüm,,özendim ve öğrendim ![]() ![]() Düzenleyen tanerege : 10-04-2016 saat 10:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Balkon düzeninize hayran kaldım sevgili gilan, gerçekten fikir verici en son fotoğrafta ki düzeni benim cam balkonuma çok uygun fakat bazı engeller var, üçlü koltuğu koymayı düşündüğüm yerde su sayacı var, hiç bir yere bir şey sığdıramıyor olmam beni kahrediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepsi bir harika, "gilan tarzı" olmuş canım. ![]() ![]() Domateslerin bana ilham verdi ama aşağı sarkanları balkon demirlerine bağlarım belki. ![]() Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kökler birbirine zarar vermiyor. Ama çok büyük ebatlarda saksılar gerekiyor. Sırf en başta bile 5 tane bitkiyi kendi topraklarını dağıtmadan dikmek için kollarınızı halka yaptığınızda olan boyut kadar büyük bir saksı lazım. Bir de tabii su ve gübre istekleriyle uğraşmayı göze almanız gerekiyor. ![]() ![]() Balkonunuz için iç balkon demişsiniz. Ne kadar güneş alıyor? Yazın kavruluyor mu? Kışın saksıyı dışarıda mı bırakacaksınız? Dolayısıyla Ankara kışına dayanıklı türler mi olmalı? Forumda da güzel kaynaklar var. Şurada çok güzel aranjman örnekleri var: http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...nleme/4021.htm Şurada da başarılı bir aranjman düzenlemenin kuralları var: http://www.agaclar.net/forum/1435825-post501.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
https://www.google.com/imgres?imgurl...act=mrc&uact=8 Şu başlıkta pek çok ilham alınabilecek uygulama var: ![]() http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/11446.htm Alıntı:
![]() Domatesler asıl bir sonraki balkonda daha da iyi geliştiler. Onları da ekleyeceğim. Toplam boyu 3 metreye yaklaşıyor sanırım. Balkon demirinde bağlayacak yer varsa öylesi çok daha kolay olur. Bunu toplamak zor oluyor. ![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|