![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sevgili gilan hemencecik iadeyi ziyarete geldim . Ne güzel bir balkon sayfası. Dünyanın öbür ucundan bize ne güzellikler tanıtmışsın. Seçimlerin çok zevkli. Özellikle arajmanlara bayıldım. Bu yıl yer bulamadıklarımı üst üste ekmiştim. Artık daha bilinçli yapabilirim sayende .Eşimle meslektaşmışsınız, mutluluklar dilerim, çok güzel bir gelin olmuşsun. Görüşmek üzere sevgiler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
2.5 yıl önce taşındığım bir balkonun fotoğraflarını eklemek biraz saçma olacak ama fotoğraf arşivimde bir şeyler ararken çok güzel resimler buldum. Baktım ki bu balkonun hikayesi çok yarım kalmış, geç de olsa ekleyeyim dedim. Belki fikir olarak yararlanan olabilir. En son bitkileri tamamlayıp aksesuarları alma aşamasında bırakmışım. Oradan devam edelim... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kabak bisiklete binmiş gidiyor. Saksıda ürün alamamıştım.![]() Cherry domatesler her zaman için saksıda yetiştirmeye en uygun sebze. Hem verimli, hem tatmin edici. ![]() Balkon demirine kadar uzayıp, oradan da aşağı sarkıyor. ![]() Bol bol hasat. ![]() ![]() Patlıcan bir tane vermişti ama bütün yaz bekleyip ağustos sonunda 1 tane patlıcan elde etmek çok tatminkar değil. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepsi bir harika, "gilan tarzı" olmuş canım. Ben bu balkonun son halini tahmin ediyordum hani de tek kabağı düşünememiştim. Çok tatlı olmuş, hayatta "Sakız Kabağına" tatlı diyeceğim aklıma gelmezdi.![]() Domateslerin bana ilham verdi ama aşağı sarkanları balkon demirlerine bağlarım belki. ![]() Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2014
|
Merhaba Gilan Hanım,,,geçde olsa bende sayfalarınızı **** muhteşem bahçelerinizi demek daha doğru tabir olur,, gezdim,, gördüm,,özendim ve öğrendim ) hepsi çok estetik,, akıl dolu ve başarılı.Size bir sorum olacak?,, Sizin değişik arajmanlarınız çok hoşuma gitti Ankara da güney cephe bir iç balkonum var nasıl bir aranjman tavsiye edersiniz Ankarayı biliyorsunuz çünkü birde kökler birbirine zarar vermiyor mu?? Çok ilginç geldi bana.Düzenleyen tanerege : 10-04-2016 saat 11:03 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kökler birbirine zarar vermiyor. Ama çok büyük ebatlarda saksılar gerekiyor. Sırf en başta bile 5 tane bitkiyi kendi topraklarını dağıtmadan dikmek için kollarınızı halka yaptığınızda olan boyut kadar büyük bir saksı lazım. Bir de tabii su ve gübre istekleriyle uğraşmayı göze almanız gerekiyor. Ama bence hepsine değiyor. ![]() Balkonunuz için iç balkon demişsiniz. Ne kadar güneş alıyor? Yazın kavruluyor mu? Kışın saksıyı dışarıda mı bırakacaksınız? Dolayısıyla Ankara kışına dayanıklı türler mi olmalı? Forumda da güzel kaynaklar var. Şurada çok güzel aranjman örnekleri var: http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...nleme/4021.htm Şurada da başarılı bir aranjman düzenlemenin kuralları var: http://www.agaclar.net/forum/1435825-post501.htm |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Balkon düzeninize hayran kaldım sevgili gilan, gerçekten fikir verici en son fotoğrafta ki düzeni benim cam balkonuma çok uygun fakat bazı engeller var, üçlü koltuğu koymayı düşündüğüm yerde su sayacı var, hiç bir yere bir şey sığdıramıyor olmam beni kahrediyor. |
|
|
|
|
|
#15 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
https://www.google.com/imgres?imgurl...act=mrc&uact=8 Şu başlıkta pek çok ilham alınabilecek uygulama var: ![]() http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/11446.htm Alıntı:
![]() Domatesler asıl bir sonraki balkonda daha da iyi geliştiler. Onları da ekleyeceğim. Toplam boyu 3 metreye yaklaşıyor sanırım. Balkon demirinde bağlayacak yer varsa öylesi çok daha kolay olur. Bunu toplamak zor oluyor. ![]() Alıntı:
Ama senin yaptıklarının benimkileri katlar, onu da biliyorum. ![]() |
|||
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne iyi ettin Gilan'cığım, özlemişim bu balkonu. Ne büyük bir heyecanla paylaşmıştın, "şu bitkiyi alacağım, bunun yanına ne alsam, nereye sığdırsam" gibi. Sayende belki de hiç göremeyeceğimiz seraları gezmiştik ![]() Ellerine sağlık canım, şimdi biraz da bahçeni gezeyim bakalım görmeyeli neler olmuş orada. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2014
|
Çok güzel bir sayfa. Merak ettim doğrusu, şimdi neredesiniz, ne yapıyorsunuz? Hangi balkon,terası,bahçeyi- köşeyi güzelleştiriyorsunuz. Sayenizde o kırmızı yapraklı akçaağaçtan ben de edineceğim. İzmir ikliminde balkonda olur mu bilmem ama denemekte yarar var. Yeni haberleri & fotoğrafları beklemedeyim. : ' ) |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın yardımcıerhan, sevgili Gilan'ın bahçesi artık burada... http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/38781.htm |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2014
|
Çok teşekkür ederim YeniGine... : ' ) |
|