![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-04-2010
|
Sn. Gilan o kadar güzel fotoğraflar eklemişsiniz ki, hepsine imrenerek baktım, ne kadar güzel çiçekler ve aksesuarlar var insanın ufku açılıyor, çok teşekkürler size. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Asiye, Tenar11, Beğenileriniz için çok teşekkürler. ![]() Sevgili asya04, İlgili başlıkta daha sonra cevap almışsınız sanırım. Ben de bir şeyler ekledim. Umarım kurtarırsınız... ![]() Sevgili Züleyha, Kopya ne demek, fikir alımı o. Mahallenizdeki inşaat biter gider de alt komşu olayı kötüymüş. Neyse ama ona da yol bulunur. Saksıları içeri doğru asarsınız, sakız yerine de normal sardunya dikersiniz. İsterseniz balkonun iç duvarlarına da asma yoluna gidebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 3 haftadır genel olarak hava hep yağmurlu. O yüzden balkonda çiçek açısından pek bir gelişme yok, bol bol yeşil aksam büyütüyoruz. İlginç bir şekilde havalarla ilgili kimle konuşsam 4 Temmuz'u bekle diyor. 4 Temmuz günü de belki yağmur yağabilirmiş ama 5 Temmuz'dan itibaren hava çok güzel olurmuş. Birbirinden alakasız bir çok kişi böyle dedi, ne hikmetse. ![]() Siyah çimli saksının genel hali: ![]() Kırmızı sardunya ve beyaz bacopa çok güzel gidiyor demiştim ya, bu da bendeki örneği gibi oldu. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Cherry domatesler azmanlaşıp balkonu ele geçirmeye çalıştılar, ben de http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16087.htm başlığından faydalanarak kuşa çevirdim. ![]() Öncesi: ![]() Sonrası: ![]() Çiçekler var ama büyük ihtimalle sıcaklıklar yetmediği içi meyve tutamıyor. Bakalım hiç domatesim olacak mı... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada internet üzerinden bir satıcıdan bir kaç değişik sukulent aldım. Çok yerim var ya. ![]() Pachyveria exotica (Powder blur succulent): Tomurcuğu sürpriz oldu. Bakalım açabilecek mi... ![]() Pachyveria oviferum (Sugar almond succulent): ![]() Pachyveria oviferum Roseum (Pink Moonstone succulent): ![]() Turkuaz saksıya yerleştiler. (Kırılan yaprakları da yapraktan üretim saksısına yerleşti. )![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kurs işi çok güzel olmuş, bakalım balkonu daha ne güzellikler bekliyor? |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İster çay, ister kahve, ister Türk kahvesi. ![]() Bu kursun sanırım balkona çok faydası olmaz da (malum yer bitti ) sizlerin bahçelerine ve benim de gelecek planlarıma inşallah katkı sağlar. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kursa kaydolduğunu okuyunca sanki ben olmuşum gibi heyecanlandım...Gerçi sen peyzaj tasarımı ile oldukça donanımlı ve araştırmacısın ama heyecanla bu kurstan bizimle paylaşacağın bilgileri bekliyoruz... Biz de Ereğli'de belediyeye başvurarak bahçıvanlık kursu talep ettik, belediye meclisi programına almış, kışın bizim de kursumuz olacak umarım. Kurs öğretmenleri kim mi dedin, belediye alcen ve cemo'ya teklif götüreceklermiş diyorlar ![]() Bu arada balkonunun son hali çok hoş olmuş, bu fotografı görünce şunu düşündüm : İnsanın kendi toprağından uzakta dayanmasını sağlayan sadece mesleki kariyer yapmak değil. Böyle keyifli bir hobi/uğraşı ve agaclar.net gibi bir site olması insanın yurtdışında da kendine yetebilmesi ve mutlu olmasını sağlıyor. Senin aksine yurtdışında çalışmak durumunda olan birçok arkadaşım "homesick" olup mutsuz ve yalnız hissediyorlar. Bu durumu değiştirmek için de pek bir şey yapmayıp şikayet ediyorlar. Senin pozitif gayretlerin ve balkon fotografın bana bunları hissettirdi işte... Sevgiler ve tebrikler |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de kurs konusunda çok heyecanlıyım. Aslında kursun seviyesi hakkında çok bilgim yok ama ne görsem, ne öğrensem kar. Bir de dersi verecek kişi bu çevrede profesyonel olarak bahçe tasarımı yapan birisiymiş, dolayısıyla sorularıma cevap alabileceğimi umuyorum. Bu bölgenin bahçecilik yöntemlerini öğrenelim bakalım, içinden beğendiklerimizi alırız. ![]() Arkadaşlarınızın yalnızlık çekmesini anlayabiliyorum. Ben de ailemi çok özledim. Benim şansım bahçe delisi birisi olarak bahçecilikle çok ilgili bir yerde çalışmam oldu. Ama düşününce herkes kendi hobisiyle ilgili yeni fırsatlar bulabilir sanırım. En iyisi siz onlara da bu izleniminizi aktarın, belki faydalanırlar. ağaçlar.net'in katkısı ise inanılmaz. Burada beni merak eden insanların olması beni o kadar mutlu ediyor ki. Hepsini geçtim, sırf sabahları işe gelirken bile ağaçlar.net'te bugün neler oldu acaba diye geliyorum. ![]() Eğer belediye kursu açmazsa bile cemo'ya bahçevanlığa gidilebilir bence. Zaten o da bu aralar yoğun, onun da işine gelir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın gilan sizde olması güzel bir bitkinin agaclar net üyesinde olması beni cok mutlu ediyor . Bakamıyacagımı bildigim bir cok bitkiyi almak yerine sadece uzaktan sevmekte yeterli geliyor bana . kursa gitmenizede cok sevindim bende hep şu ismegin kuslarına kayıt olim diyorum işim engelliyor sizin icin hayırlı olur işallah. Siyah cim bence muhteşem olmuş görüntüler harika |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
![]() Mesajdaki sihirli kelime de hepimiz kelimesi.Bu demektir ki hazırlanın kursa hepimiz gidiyoruz. ![]() Öğrendiklerini öğretmen için sabırsızlıkla bekleyeceğiz sevgili Gilan Mehmet |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
İsmek'in Bahçe Kursuna bu yıl devam ettim. Yeni ve çok farklı bilgiler yoktu ama yararlı oldu. Neyi, neden yaptığımızı öğrendim. Asıl önemlisi de kopuk kopuk olan bilgilerim düzenlendi, bir sistematiğe oturdu. Bir ara kurs notlarını burada da yazmayı düşündüm. Sonra aynı bilgilerin çok dağınık olsa da bulunduğunu düşünerek vazgeçtim. Tereciye tere satıyor denmesinden çekindim. Sevgili Gilan, sizin Balkon sayfanız bizim ufkumuzu açtı. Siz yoruldunuz ama biz sayenizde bir yığın şey gördük, öğrendik. Şimdi devam edeceğimiz kursu da aynı heves ve merakla bekliyoruz. Sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Tereciye tere satmakta, yapabilene bravo dedirtir, orasıda gerçek hani. Mehmet |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bence kesinlikle notlarınızı paylaşmalısınız. Aramızda tereci o kadar az ki zaten. Keşke herkes tere satsa, ortalık tereden geçilmese. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet kesinlikle hepberaber gidiyoruz! ![]() Ama şöyle de ilginç bir şey var. Şimdi biliyorsunuz burada seralarda yok yok. Hatta internetten alım seçeneklerini de eklersek neredeyse edinilemeyecek bitki yok. Buna rağmen bahçeler aşağı yukarı hep birbirine benziyor. Çok güzel ve çok bakımlılar orası ayrı. Hatta bizim ülkemizde alıştıklarımızdan da belli başlı çok farklılıkları var ama kendi aralarında çok benzerler. Yenilikçi bahçe çok az. (Bu arada, bu çevredeki ev bahçelerinden edindiğim izlenimleri ve öğrendiklerimi de bir ara toparlayacağım. Belki kurstan sonra toplamak daha faydalı olur çünkü kurs da büyük ihtimalle aynı doğrultuda olacaktır.) O yüzden aslında bizim bahçelerimizi yapana kadar dünyada her bölgeden bir şeyler öğrenip, en sonda öğrendiklerimizle kendi zevkimizi birleştirmemiz lazım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Salyangoz, poz verdikten hemen sonra bahçeye transfer oldu. ![]() Ben de seninle bahçe tarzlarımızı benzetiyorum limon. Dolu dolu ama bir yandan da düzenli ve çizgileri belli. Keyifli oturma alanları, hatta sadece yeşil değil rengarenk bir bahçe. Sen şimdi önden gidip tecrübeleri edineceksin, ben de bir kaç sene onlardan faydalanacağım. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
gilan kaldığım yerden balkonunu izlemeye devam ettim... Gerçekten çook güzel olmuş çok. Balkonu izledikçe; bana da bir heves geldi. Ben sadece sitenin bahçesinde ne yapabilir isem işte... Balkonum güneş almıyor; onun için de hiç balkona heveslenmemiş idim. Fakat sizin balkonu böyle gördükçe. Ben de acabaaa mı demeye başladım. İzledikçe; artık nasip ise inşallah seneye diyeyim. Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Balkonunuzu epeydir göremiyoruz sevgili gilan, bu kurs işi fena oyaladı sizi. Aktifliğinizi özledim. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de özledim ben de )Uzun zamandır aklımdaydı, balkonda neler oluyor, acerimiz, heucheralarımız, hadi hepsini tek tek yazmayayım, bitkilerimiz ne alemdeler? Oradaki kurs bittikten sonra burada bir kurs başlığı açarsınız her halde, tamam sertifika vs. istemeyiz, öğrenelim yeter. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de aktifliğimi özledim. ![]() Kurs sadece pazartesi akşamları aslında. Ama İspanyolcası, pilatesi, vs derken pek çok dalda birden takla atıyorum bu aralar. Yaz mevsimi de çok sınırlı olunca haftasonlarında da çevreyi gezmeye çalışıyoruz. (Yaz dediğime bakmayın, dün 18, bugün 22 derece. )Neyse ki iş yerim biraz rahatlayacak gibi yakında. Balkon çok güzel, çiçek çiçek! Sıcaklıklar da çok yüksek olmayınca çok keyifliler. Her bitkiyi attan üstten bir sürü fotoğraflıyorum, çok yakında paylaşırım. Bir sürü de domatesim olacak, çok ümitsizdim, çok sevindim. ![]() Düzenleyen gilan : 25-07-2012 saat 00:07 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamam, gelişmiş hallerini merakla bekliyoruz. Hava sıcaklığının fazla olmaması çok iyi tabi, bir ara Urfa'da 45 °C oldu gölgede. Biz de yaylada(Rakım 950)35 dereceleri gördük, her gün bolca suladığım halde ortancaların çiçekleri yandı. Her şey tadında güzel, bence yaz kış 25 derece olmalı ) |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Serin havayı özler olduk ben ve bitkilerim cogu neredeyse tüm günü baygın geciriyor cok şanslısınız ![]() Tabi sizinle gezmeyide seralarda |
|
|
|
![]() |
|
|