![]() |
|
![]() |
#1052 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Teşekkürler.Listene bakınca o olablir demiştim.Emin olamadığım için sordum.Variegatalar genelde nazlı oluyor.Bu sene aldığım Australlis marginn variageta kurudu.gelen çeliklerin iyi görünenlerinden biriydi.Paulden aldığım carnosa tricolor da ayni şekilde nazlı.Yapraklar diri fakat gelişme yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Fatih'cim, Maşallah hepsine. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor hepside. Sırada çiçekleri görmek mümkünmü acaba açmaya hazırlanan varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Fatih ömür törpüsü demişsin ama bende Hoya carnosa veriegata var biliyorsun 1 ayda köklenip uc verdi sendekinin yapraklarıda kıvırcıkmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme atağı yapan tek lacunosaşimdilerde birde wayetii bir hareketlilik içinde.Birde yeni misafir heuskeliana da bir kıpırtı var. Lacunosa deniyor. Diğerlerinde ümit vardır inşallah ![]() Sevgili İris41 sizdekiyle yaprak yapıları aynı mı kontrol edermisiniz?Çünkü sizinki tricolor'a daha çok benziyor beyazlık içte mi?Dışta mı? Teşekkür ederim Agozce ablacım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
fatih ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Çok güzel açmış. Çiçeği ne kadar süre kalıyor? ayrıca kaktüsleriniz çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaç Dostu
|
Bir dal üzerinde birçok göz ve her gözde bir hafta açacak kadar tomurcuk oluyor. Her çiçek sadece birgün açık kalıyor.En son gün tepede iki ya da üç tane açık çiçeği oluyor ve final deyip seneye hazırlık yapıyor.Çiçek açan kök sadece çiçek açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
1 hafta sürecek olan bir keyif. Ne güzel. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel. Kılıç çiçeğiniz Sanseveriaların hangi türü acaba? Çünkü nette sadece bu türünün çiçeklendiğini gördüm. En kısa zamanda ben de bu türden edinmek istiyorum. Kokusu harikaymış yazılanlara göre. Ayrıca yapraklarını da çok beğendim. Gri rengin üzerinde yeşil enine çizgiler. Güle güle büyütün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Ağaç Dostu
|
Hiç araştırmadım aslında hangi tür diye. Bütün türleridse çiçekleniyor bilginize. Bulabilirseniz sarı şeritli olanlarla bu türü aynı saksıya dikin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaç Dostu
|
Hoya excavata köklendirmede çok zorlandığım tür. En son köklenen o oldu ![]() Şimdi gelişimleri çok güzel.İki yaprak çıkarttı ve büyütmeye çalışıyor. ![]() Hoya archboldiana up uzun sürgünden sonra iki yaprak büyütüyordu ki birini düşürdü.Yaprağın düştüğü yerden yeni bir sürgün geliyor. Bakalım geç oldu ama güç olmasın ![]() ![]() Hoya carnosa variegata (Ömür Törpü'm) Köklenmede sorun yaşamadım ama sürgün biraz gecikti. Bakalım artık şu yaprak bir büyüsün devamı gelir ![]() ![]() Hoya kerrii toprak altından gövdenin bir tarafı kurumuş diğer tarafı gayet sğlıklı bozuk tarafı temizledim.Birkaç gün sonrada bana bişeyler anlatmak istedi sanıyorum. Acaba ne demek istedi ki? ![]() ![]() Hoya verticillata ve Hoya chinghungensis ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Ağaç Dostu
|
Çok Güzeller Fatih'cim, Ellerine Sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzell ya pembe carnosamı bu? Mükemmel bir hediyeymiş.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum ![]() Evet Ablacım pembe aynı bu tonda.Yolda gelirken döküldü çiçekleri 10 salkımdan fazlaydı ilk gün giderken bazıları gelirkende bazıları döküldü açmak üzere olanlarda var ama ümidim yok dökülecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaç Dostu
|
Hepsi güzel görünüyor Fatihcim. Bir sürü cornosayı nereye sığdıracaksın. Yeni geleceklere de yer bırak... Çok eskiden.. ![]() O nedenle ben cornosaya hiç bulaşmıyorum.. ![]() Benim Hoya archboldiana güzel başlamıştı. Bir çift yapraktan sonra aniden durdu. anlamadım... Düzenleyen agozce : 02-09-2011 saat 01:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaç Dostu
|
Abla archboldianayı sorma ![]() Carnosaları 6 saksı yapmjıştım geçen yıl 3 e indirmiştim şimdi 4 oldu sanıyorum komşuları sevindirme vakti geldi.Çok isteyen olmuştu bayramdan sonra diye ertelemiştim bayramdan sonra iki saksıya düşüreceğim. Biri beyaz biride pembe olsun yeter ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Ağaç Dostu
|
Burası Kütahya, Hoya archboldiana bana da cilve yapıp duruyor. Hem toprakta hem de diatomitte var. İkisine de ne olduysa birlik yapmış gibi.. Sanırım yapraklarının güzelliğine güveniyor, bana nazları ondan olsa gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki nazları sürgün çıkartana kadardı. Sürgünden sonra birkaç hafta durakladı gene cilve yaptı. Bu böyle yaptıkça diğerleride durdu. Ne zaman sürgün devam etti diğerleride sürgüne başladılar. Ben size katılıyorum sayın Yeşillim, yapraklarına çok güveniyor. Hani fazla naz aşık usandırır derler ya biz usanmadan hala devam ediyoruz. Alıştırmışıa ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|